Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (414)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

ano, jak to tu uz napsal adrian (a mozna i dalsi), je to plne velkych klise, ale kdyz sem to odpustil Avatarovi, proc ne tomuhle, protoze po vsech ostatnich strankach je to pekne vyznani Bridgese. A jak vidim, zapadl sem do klise i ja.. Ale no, co uz. Neda se nic delat. Pekne herecke obsazeni, velmi pekne country pisnicky, dramaticka nalada a jeden zlomeny zkrachovaly zpevak hledajici novy smysl.. Ve velke casti se to opravdu podoba Wrestlerovi, ale zel i pres vsechna plus to tak dobre jako Aronofskeho film neni.. A i presto, ze Wrestlera akademici odsunuli.. Nestane se to srdcovym filmem, ale kdybych to nekdy mel videt znovu, nevadilo by mi to. Colina Farella sem v prvnich chvilich ani nepoznal. Shame on me :-) poctive 4 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav, proč jsem před lety ohodnotil film o zpěvákovi country čtyřmi hvězdičkami, takže jsem si dal dneska reprízu, a už to vím. Z velké části to způsobily herecké kreace Jeffa Bridgese, který má ty životem erodované alkoholiky v malíčku, a Bad Blake byl v jeho podání skvělým multiinstrumentalistou, který úžasně ovládal hru na kytaru, prázdné lahve a ženská těla. Snímek bych rozhodně nedoporučil milovníkům akčních záležitostí, protože má pomalé, jižanské tempo doprovázené odpovídající atmosférou, takže to rozhodně nebylo o adrenalinových zážitcích. Byla to prostě sonda do života člověka, jenž si naplno uvědomil, že je alkohol metlou lidstva, a proto intenzivně zametal. Obával jsem se, že by mi country mohlo příliš vadit, ale vypadá to, že dokážu v případě nutnosti ledaco překonat, takže jsem teď na sebe právem hrdý. Ovšem techno bych nedal, mám své limity. Abych to shrnul; k filmu se nadále stavím pozitivně, příběh měl sice pozvolné tempo, ale fungoval na mě, Jeff Bridges i Maggie Gyllenhaal zahráli skvěle a za mě šlo o příjemně strávený čas. / Poučení: V Bowlingových halách nekuř. ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Tabák, pot, whisky a country. Taková Alice už tu nebydlí z Kristoffersonova pohledu. Nebýt toho trochu naroubovaného konce, dal bych plný počet. Film má úžasnou "texaskou" atmosféru. Crazy Heart je předně film Jeffa Bridgese, který je takřka v každém záběru. Nemá zde sice oscarově vyhrocené situace, ale přesvědčivost snímku leží právě na něm (a také na Maggie Gyllenhaal). Z Colina Farrella jsem neměl pocit, že je country jednička, ale jeho obsazení nebolí. Letos rozhodně jeden z nejlepších snímků. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Já mám obrovskou slabost pro americkou country kulturu. Prostě z těch jejich písniček cítím strašně moc emocí, jak ty smutné, tak ty pohodové či svobodomyslné. Spousta lidí nesnáší Ameriku, ale nechápou vůbec tamní život, protože je značně odlišný od našeho. Já Ameriku ctím i se svými klady tak zápory a jedním z největších kladů je právě country. Dodnes totiž country songy konkurují ubohé hip-hopové scéně a to mě strašně těší.... Jinak co se týče filmu, tak vlastně ani nevím, co mu vytknout. Děj tak pěkně a pomaloučku plyne, asi jako u nás na dědině potůček bez tařka nějakých velkých zvratů, ale ani hluchých míst. Každopádně člověk musí být naladěn na tu správnou notu. 90% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Prázdnej a nezajímavej film. Před zhlédnutím jsem věděl, že je Crazy Heart o chlastajícím country zpěvákovi Bridgesovi, který se kvůli jakési ženě pokusí zlepšit svůj zchátralý stav, po zhlédnutí nevím o nic víc, protože se v tom filmu nic jinýho nestane, ničím nepřekvapí a ani se o to nepokusí (představte si ten nejobyčejnější děj, jaký tohle téma nabízí, a budete velmi blízko realitě). Jinak mě to nijak zvlášť neštvalo, nevadilo, spíš bych řekl, že je to takové univerzálně líbivé a nehodné silnějších emocí, jak kladných, tak záporných. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Bad (Jeff Bridges) hraje se svým vnukem při prvním setkání tzv. papírový fotbal. Jedná se o populární stolní zábavu americké mládeže. (Coldrex)
  • Oblíbené pití Jeffa Bridgese (Bad Blake), whisky McClure´s, je fiktivní značka. (Karlos80)
  • Jak Jeff Bridges, tak Colin Farrell zpívali ve filmu sami - s pomocí učitele zpěvu Rogera Lova. (CliffLee)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama