Reklama

Reklama

Poste restante

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, 2009, 6 h 7 min (Minutáž: 52–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Hudba:

Marek Eben

Hrají:

Ondřej Pšenička, Vladimír Javorský, Oldřich Navrátil, Libuše Šafránková, Arnošt Goldflam, Veronika Petrová, Naďa Konvalinková, Jan Hartl, Taťjana Medvecká (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Poste restante je poetický a humorný seriál ze současnosti, jehož hlavními hrdiny jsou mladý pošťák Jaroušek a duch bezdomovce Kercla. Jaroušek utekl z domu a nechal se zaměstnat na malé pobočce pošty, aby unikl před svou panovačnou matkou a začal nový život. Pan Kercl zahynul při nehodě, avšak jeho duchu se nedaří opustit povrch zemský a začít život posmrtný. Musí bloudit světem, jeho duše nemůže najít spočinutí, on nemůže najít příčinu rozpolcenosti své „neexistence“a navíc jej to z nepochopitelných důvodů táhne právě k Jarouškovi. Tato poněkud nesourodá dvojice hledá způsob, jak vysvobodit pana Kercla z jeho prokletí a pátrá po jeho největším životním pomýlení, které mu neumožňuje smířit se s odchodem. Přitom Jaroušek hledá dívku svého srdce a prchá před svou matkou. Najde Jaroušek svou životní lásku? A najde pan Kercl spokojenou smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

zette 

všechny recenze uživatele

Dost mozna jsem nikdy nevidel lepsi serial s horsi hlavni postavou. Postak Jarousek byl neskutecny idiot, sice je postava spatna, ale herecky projev Ondreje Psenicky taky nicemu nepomohl. Z postav je naopak nejlepsi Oldrich Navratil, dost mozna jeho nejlepsi role (spolecne s Nadenickem, tam ovsem nema tolik prostoru). Potesi i Javorsky, Goldflam, Safrankova, Stepankova (nejak zastavila starnuti) a kocka Petrova. Skutecne zabavna podivana s peknou rezii Karla Smyczka a fenomenalnim rapem Marka Ebena. Jarouskuv zeleznicni byt take bez chyby. Pro me vyborny serial pro celou rodinu, misty jsem si myslel, ze ma v serialu prsty Vorlicek... Nechapu tak spatne hodnoceni. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** body A to my si troufneme hodnotit po druhém díle, my si klidně troufneme hodnotit i po prvním díle a když na to přijde, tak ohodnotíme i po 10 minutách. Protože hodnocení vyjadřuje náš názor na věc a ten si uděláme hned. Nepíšu, že je ten názor neměnný, že je správný, ale je to názor a ten se zde vyjadřuje počtem bodů. (To jen pro ty nekonečné komentáře jak může někdo hodnotit po prvním díle a ne až skončí 8. série o 52 dílech. [X] Minus 1* bod A nyní k odebírání, ty postavy josu vážně divné :-) [X] Minus 1* bod První díl nám přišel zajímavější, scénka u doktora byla slabší a stejně tak celý druhý díl. Obáváme se, že toto tempo bude postupovat. [X] Ale moc se nám líbí znělka a shrnutí děje, to je bomba :-) Máme rádi Ebeni. Ebeni se mi líbí víc než Ebeny :-) [X] EDIT: Z původních 3*** bodů na jeden.. tak hloupě dělané efekty s tak hloupým zvukovým doprovodem... a děj jde tak nějak rapidně do kytek.. prostě ne e ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% — Nijak zvlášť mě to nezaujalo. Nejzajímavější asi bylo srhnutí předchozího děje formou písničky Marka Ebena. Ondřej Pšenička jako Jaroušek byl spíš na proplesknutí než k sympatizování, pro Libuši Šafránkovou byla role úzkostlivé matky protiúkolem (jak zpíval v úvodu prvního dílu Marek Eben), takže taky možná kvůli tomu to nedopadlo úplně ideálně, osazenstvo pošty bylo spíš panoptikální, zahradnice Jany Pidrmanové až příliš hodná a průhledná, takže snad zbýval jen nevrlý Kercl s chutí ztvárněný Vladimírem Javorským. Málo na to, aby mě to připoutalo k obrazovce. ()

Bludicka.Julie odpad!

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě utvrdil, že být v pátek večer doma, se nevyplací. Fakt teda hrozný, divím se Nedvecký, že do toho šla. Jinak "herci a krasavci" Navrátil a Javorský + Konvalinková, ti by do toho i zapadali. Vůbec nechápu tu roli Javorskýho, ale ani ji chápat nechci. (soudě po jedniném a posledním díle - Přepadení na poště) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Úvodní znělka mě málem dostala do hrobu. Při rapování Marka Ebena mi zaskočila rýže v krku. Takže, při dalším sledování nebudu pro jistotu nic jíst a ani pít, protože bych se mohla ještě utopit a to by bylo opravdu hrozné. Vladimír Javorský, Libuše Šafránková a Oldřich Navrátil si své role patřičně vychutnávali a užívali. Je na nich vidět, že se dobře bavili. Bezdomovec Vladimíra Javorského měl až moc slušný slovník. Takhle bezdomovci nemluví. Zřejmě tvůrci asi žádného bezdomovce nikdy nepotkali. ČT se evidentně snaží překvapit a tak loví nápady, kde se dá. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Seriál Poste restante je originálním dílem, které nemá v české televizní tvorbě žádného obdobného předchůdce. (ČSFD)
  • Natáčení seriálu bylo velmi náročné, plné mnoha technicky komplikovaných trikových efektů. Nejobtížnější byly scény, v nichž se objevuje duch pana Kercla, jenž není ani mrtvý, ani živý a je viditelný pouze pro Jarouška. (ČSFD)
  • Scéna, při které se vznáší farář v kostele, byla natočena ve vesnici Obříství u Mělníka. Obříství bylo až několikátou variantou, protože velké množství kostelů nepovolilo točit tuto scénu kvůli vznášejícímu se faráři. (zdeny99)

Reklama

Reklama