Reklama

Reklama

Poste restante

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, 2009, 6 h 7 min (Minutáž: 52–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Hudba:

Marek Eben

Hrají:

Ondřej Pšenička, Vladimír Javorský, Oldřich Navrátil, Libuše Šafránková, Arnošt Goldflam, Veronika Petrová, Naďa Konvalinková, Jan Hartl, Taťjana Medvecká (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Poste restante je poetický a humorný seriál ze současnosti, jehož hlavními hrdiny jsou mladý pošťák Jaroušek a duch bezdomovce Kercla. Jaroušek utekl z domu a nechal se zaměstnat na malé pobočce pošty, aby unikl před svou panovačnou matkou a začal nový život. Pan Kercl zahynul při nehodě, avšak jeho duchu se nedaří opustit povrch zemský a začít život posmrtný. Musí bloudit světem, jeho duše nemůže najít spočinutí, on nemůže najít příčinu rozpolcenosti své „neexistence“a navíc jej to z nepochopitelných důvodů táhne právě k Jarouškovi. Tato poněkud nesourodá dvojice hledá způsob, jak vysvobodit pana Kercla z jeho prokletí a pátrá po jeho největším životním pomýlení, které mu neumožňuje smířit se s odchodem. Přitom Jaroušek hledá dívku svého srdce a prchá před svou matkou. Najde Jaroušek svou životní lásku? A najde pan Kercl spokojenou smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

Bludicka.Julie odpad!

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě utvrdil, že být v pátek večer doma, se nevyplací. Fakt teda hrozný, divím se Nedvecký, že do toho šla. Jinak "herci a krasavci" Navrátil a Javorský + Konvalinková, ti by do toho i zapadali. Vůbec nechápu tu roli Javorskýho, ale ani ji chápat nechci. (soudě po jedniném a posledním díle - Přepadení na poště) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Úvodní znělka mě málem dostala do hrobu. Při rapování Marka Ebena mi zaskočila rýže v krku. Takže, při dalším sledování nebudu pro jistotu nic jíst a ani pít, protože bych se mohla ještě utopit a to by bylo opravdu hrozné. Vladimír Javorský, Libuše Šafránková a Oldřich Navrátil si své role patřičně vychutnávali a užívali. Je na nich vidět, že se dobře bavili. Bezdomovec Vladimíra Javorského měl až moc slušný slovník. Takhle bezdomovci nemluví. Zřejmě tvůrci asi žádného bezdomovce nikdy nepotkali. ČT se evidentně snaží překvapit a tak loví nápady, kde se dá. ()

Reklama

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jestliže mi po půlhodince sledování naběhne srovnání s nováckou produkcí a potvrzuje se další tři díly , pak můžu s klidem hodnotit tuto papundeklovou poštu po polovině. Už úvodní přepadení bylo tak nevěrohodně zinscenované, že se snaha respektovat atraktivně inzerovaný seriál (písničkou Marka Ebena) odporoučela… Trapné kontraproduktivní množství rádobyvtipů (kolik stojí BMW?); amatérsky zinscenovaná představa mrtvé ve skleníku díky červené louži - barvu by odhalilo i nemluvně, ale duch ne…A farář, který na problém se smilstvem reaguje "ne bohužel, tedy bohudík"… Postava ducha, ani prostředí pošty nevyužito. Nezachrání to ani Šafránková nebo Navrátil. A překvapí někoho, že si nakonec Ondřej najde cestu k zahradnici Lídě??? Po 5. díle - Přepadení na poště - zasloužený odpad. ()

LadyPupu odpad!

všechny recenze uživatele

Troufám si tvrdit, že jsem odborník na bahno čs. kinematografie a čím mazlavější, tím - pro mne - zajímavější. Ale co bylo toto??? Voni mě před tím někteří varovali, voni mi říkali, ať se na to vyseru, ale já přesto doufala. Zbytečně. Nejvtipnější na tom celém je to, že jsou zde zaměstnanci pošty ukázáni jako milí a usměvaví lidé. Tvůrci asi navštěvovali jinou pobočku než já. No nic, nehodlám šlapat po těch, co už dávno leží, jen na samý závěr se ptám: Who is Ondřej Pšenička?!? ()

TETŘEF odpad!

všechny recenze uživatele

Byl bych rád, kdyby ty vysloužilí idioty (zdravím pane Smyczek) konečně někdo nakopal do prdele a pustil tam mladé tvůrce. Uráží mě že ty jejich sračky podporuji ze svých daní. Je to hnus, který se může chytnout jen v konkurenci novácký a primáckých mega sraček. Smyczku táhni na odpočinek sázet stromky! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení seriálu bylo velmi náročné, plné mnoha technicky komplikovaných trikových efektů. Nejobtížnější byly scény, v nichž se objevuje duch pana Kercla, jenž není ani mrtvý, ani živý a je viditelný pouze pro Jarouška. (ČSFD)
  • Červený sporťák, kterým se prohání Jarouškův (Ondřej Pšenička) sok v lásce Leo, je vzácné BMW Z1 z přelomu 80. a 90. let. Zajímavostí tohoto typu vozidla jsou padací dveře, které i se sklem zajíždějí do zvýšených bočních prahů. Karoserie malého roadsteru je tvořena barevnými plastovými panely namontovanými na ocelovém šasi, které se daly díky systému jednoduchého upevnění libovolně a snadno měnit za díly jiné barvy, bez lakování. (Rudy_742)
  • Scéna, při které se vznáší farář v kostele, byla natočena ve vesnici Obříství u Mělníka. Obříství bylo až několikátou variantou, protože velké množství kostelů nepovolilo točit tuto scénu kvůli vznášejícímu se faráři. (zdeny99)

Reklama

Reklama