Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Nach 

všechny recenze uživatele

Dvě slunce s odřenýma ušima. Film, který nemá žádné napětí, jeho postavy mají jen desetinové charisma oproti comicsové předloze. A hlavně scénář je tupý až běda (bohužel, filmy o cestování časem na to trpí až běda). Animace se snaží jít vzhledově s původním comicsem, ale trojrozměrnost mu nedělá dobře. Škoda, že filmaři nezůstali u klasického 2D. Co naopak si zaslouží pochvalu je hudba Ondřeje Soukupa, která je někdy více epická, vždy však výborná. Suma sumárum přistál nám tu nekvalitní snímek s kvalitní hudbou u něhož budou malé děti nadšené, rodiče však maximálně nudou šoupat nohama. 45% ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, pro koho tahle hrůza měla být určena. Kultaři, kteří na Čtyřlístku vyrostli a do zhruba 92. roku jej milovali, tak ti si odplivnou. Pro novodobé děti silně pochybuji, že zaboduje a aspoň nějak je zaujme. Animace čiší amatérismem, zaostalostí a nedokonalostí a scénář úplnou infantilní trapností. Koukat se na to znamená trpět a vzpomínat na Čtyřlístek jako na nedostižitelný komiks, který měl zůstat navždy jen na papíře. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo se říká, že v pohádkách se může stát cokoliv. A není tomu jinak ani v této komiksové klasice. Kdo z nás by totiž čekal 90 minutovou reklamu na lízátka, mléčné dobrůtky a rychlé špunty? Inu moderní doba dokáže svým zvrhlým způsobem zkusrvit dnes už i pohádku, lacinou propagandou a cpe už i do dětí toliko barevné a slaďoučké dobrůtky. Producentovi, který tohle svinstvo dovolil, bych do kalhot nacpal Zimozela i s Edwardem Kelleym. ()

jayspolek odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh měl docela zajímavý nápad, ale k čemu tam byla vsuvka se zloději zlatých cihel...? Product pacemant jak noha, takhle to ani nebudou moct dávat v TV, když je v dětských pořadech zakázán. No co dodat, že to nebude zázrak jsem čekal, ale že mi to znechutí Čtyřlístek jsem nečekal. Asi půjdu hrabat do sklepa jestli nenajdu starý komiksy abych si spravil chuť. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemně mne film potěšil. Ačkoliv mi chvíli vadila animace jak z PC hry, nakonec mi přišla lepší než všechna ta animace u "slavného" Kozího příběhu. Příběh je chytře vymyšlený, a dokonce obsahuje dva podpříběhy, které se s hlavním protnou. Není ho tu moc, ale humor je rovněž inteligentní. Výjezd policistů do zlatnictví je úžasný gag! Trošičku mi vadí některé drobné nedotaženosti (role Kellyho je výrazně pasivní, Zimomráz se také nějak víc projeví až na konec, dveře u domku Čtyřlístku se jednou otevírají ven, jednou dovnitř..), ale jinak film ani jednou nenudí a řekl bych, že navazuje na to lepší z české animované tvorby před rokem 1990. Product placement takto pojatý mi nevadil - stal se součástí příběhu, něčím, co děti stejně důvěrně znají, takže proč ne? Ostatně se děti ve vyprodaném kině bavily, smály se a dokonce některé nahlas radily Čtyřlístku, co dělat. A to je důkaz, že se film povedl, protože děti vtáhl a zaujal. Btw - ten obsah zde uvedený nahoře, je trochu mimo mísu - lev je nepřepadne, není obživlý ze sochy Bruncvíka, a nestane se to na Karlově mostě, ale ve Zlaté uličce... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Po počítačových hrách „CD-Romek Čtyřlístek“ se jedná o další dílo, ve kterém postavám propůjčuje hlas Ota Jirák. Tentokrát to nejsou Bobík, Pinďa a Myšpulín, ale Lev Aurix. (TomasSlach)
  • Česká pošta vydala roku 2010 známky s tematikou „Čtyřlístku“, které byly prvními samolepícími a navíc měly písmenové označení hodnoty. V listopadu roku 2012 pak vydala první tematicky orientované známky na český film, a to právě na tento, přičemž na nich kromě tradičních postaviček byli i Rudolf II. a Aurix I. (JoranProvenzano)
  • Postavičky Čtyřlístku zde ožily třetím rozměrem po 44 letech od jejich zrodu. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)

Reklama

Reklama