Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jeden příklad za všechny o bezmocnosti tvůrců: císař Rudolf II. (ve filmu bůhví proč král) mluví normálně, ale když tvůrci potřebují zdůraznit, že se právě potkal s někým z moderní doby, začne používat hyperkorektní koncovky. Product placement bych spolknul, naštěstí film neměl tolik partnerů, ale fakt, že scénář je příšernej, prominout nelze. J+H Lamkovým by se měla další činnost zakázat. Kdyby se vybralo pár na rozvinutí vhodnějších příběhů z opravdického komixu a natočili to epizodně, udělali by líp, než plácat Harryho Pottera (ta hudba, že se Soukup nestydí) s Císařovým pekařem a kdoví čím dohromady. Jediným světlým bodem byl pro mě zásah policie, totiž to objetí rinku, kterému se dalo zasmát (jediný vtip pro dospělý doprovod kina). Jo a původně se slibovalo, že Myšpulína bude mluvit Karel Heřmánek! ()

Aelita

všechny recenze uživatele

Animovaná pohádková komedie s legendárním Čtyřlístkem v hlavní roli se odehrává v dobách vlády bankéřů, managerů, státních i unijních činitelů, vědců, umělců, politiků, filosofů a jiných novodobých levicových, pravicových i veškerých prostředních intelektuálů, stojících u pák regulace globálního hospodářství i manipulace s veřejným míněním a pracujících výhradně se simulakry (virtuálními kopiemi reálně neexistujících věcí), kteří v touze po bájném kameni mudrců neboli po vševědění a velemoci vydávají všanc cenný poklad – Svatováclavskou korunu a blaho celého království neboli reálné hmotné statky. Jediný, kdo může zachránit realitu před uvržením do doby ledové nebo do matrixu, jsou obyčejní hrdinové každodennosti. Jsou to Fifinka (dobrá kamarádka a ochránkyně domácího krbu), Myšpulín (koumák a mistr všeuměl), Pinďa (selský rozum a milovník života) a Bobík (věrný přítel a ochránce), kteří se neohroženě vydávají tam, kde je zapotřebí jejích pomoc. (Meziřádkový text distributora) ___ Příloha: SPOLEČNOST: SPIKNUTÍ VZDĚLANÝCH (http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-spiknuti-vzdelanych-dax-/p_spolecnost.asp?c=A130211_215132_p_spolecnost_wag) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Doufám, že "Čtyřlístek ve službách krále" není budoucností českého animovaného filmu. Když si člověk uvědomí, že jsme v tomhle směru měli skvělé autory (Jiří Trnka, Zdeněk Smetana, koneckonců i Jan Švankmajer), musí se sám sebe zeptat, co se stalo, že teď budeme chodit na něco jako "Kozí příběh" anebo právě "Čtyřlístek". Mám tenhle komiks rád a přál jsem mu film, ale určitě ne v tomhle provedení, v téhle podobě. Je to škoda, protože pochybuji, že dojde na pokračování. I když je pravda, že kino rozhodně prázdné nebylo... ()

stration 

všechny recenze uživatele

Naprosto nechutný PP zacílený na dětského diváka! To mě fakt nasralo. Co se ale samotného filmu týká, je příjemný, dobře namluvený a chybí v něm naštěstí vtipy o prdění. Navíc se občas blýskne parádním humorem (cedulky v blázinci). Nejvíc mě ale potěšily známý místa z Prahy a vůbec naší domoviny, která v jiném animáku sotva uvidíme. No a do toho cestování v čase a nějaký to tajemno. Celkově vzato, není to žádný zázrak, ale příjemný český animák pro děti. A navíc Čtyřlístek. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Měl jsem kdysi, vlastně moje máma - známou v trafice v Dlouhé ulici, hned na rohu Revoluční. Vždy když vyšel Čtyřlístek, jeden mi schovala pod pultem. Vždy byl hned pryč. Tuším, že stával 7 Kčs. Měl jsem jej od dílu 3 snad všechny včetně speciálů. Ty první jsem nikdy nesehnal. Jak přešla léta, ty komixové sešity někam zmizely...a já zapomněl i na Pinďu i na Bobíka a spol. Před časem mne zaujal inzerát, kde kdosi čísla vykupuje v cenách několikanásobně převyšujících původních 7 Kčs... Když se v Reflexu objevil článek ,,Čtyřlístek ve službách tvarohu'' o filmovém zpracování slavné čtveřice a product placementu ve filmech pro děti, zatoužil jsem si se synkem zavzpomínat. Zároveň mne zajímalo, jak bude na partu zvířecích kamarádů reagovat on, odkojený Shrekem, Auty, Nemem a dalšími blockbustry Pixaru a Dysneyho studií. Animace byly jednuduché, ale to byly i kresby původně. Příběh mne moc nezaujal a byl divně stavěn. Humoru tam bylo tak málo, že jsem se až divil, pominu-li trapné padání kohouta z plotu (asi 3x znázorněné). Závěr? Syna to zaujalo, ale nějaké extra nadšení jsem neviděl. Já si po zhlédnutí musel říci, že tohle na mne už nefunguje a také jsem si uvědomil, že je to poprvé, kdy na mně v animáku kydali tvůrci reklamu... Po tomhle do Třeskoprsek na dlouhou dobu raději nezavítám. Dávám dvě poloviny kamene mudrců. * * ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Česká pošta vydala roku 2010 známky s tematikou „Čtyřlístku“, které byly prvními samolepícími a navíc měly písmenové označení hodnoty. V listopadu roku 2012 pak vydala první tematicky orientované známky na český film, a to právě na tento, přičemž na nich kromě tradičních postaviček byli i Rudolf II. a Aurix I. (JoranProvenzano)
  • Rozpočet filmu, který podpořil fond kinematografie, čítá na 30 milionů korun. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)

Reklama

Reklama