Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 2

(série)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu se zabývá osudy skupiny přeživších potom, co opustila Atlantu ve snaze dosáhnout Fort Benningu. Příběh série se odehrává převážně na farmě Hershela Greenea (Scott Wilson), na níž skupina našla dočasné útočiště a základnu při pátrání po Sophii Peletier (Madison Lintz), která se ostatním ztratila v průběhu útoku nemrtvých. Děj se více zabývá jednotlivými charaktery, které tu procházejí často značným vývojem, i vztahy mezi postavami více než v řadě první. (Necrotongue)

(více)

Recenze (58)

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada v kvalitě kapku polevila. Především nabobtnala z 6 na 13 dílů, což trošku rozmělnilo příběh. (pozn. Srovnání s komiksem: 1. svazek = 1. série, 2. svazek = 2.série, tj. 2x tolik stopáže na cca stejné množství předlohy). Zároveň se dění odehrává v jednom místě. Je ovšem chvalitebné, že se dokázal seriál částečně oprostit od předlohy a předává !vlastní verzi" příběhu. Druhou sérii tak považuji stále za velmi silnou. Přichází na scénu nové postavy, přičemž charaktery již těch ustavených se neustále prohlubují. Atmosféra je stále super, i když trošku komornější. – 4* (7/10) ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pozretí druhej série sa už nemienim brániť nadšeniu takému veľkému, že ma pri sledovaní ďalších pravdepodobne čaká sklamanie. Moje nadšenie však nepramení zo skvele budovaného napätia ani z chutného gore. Sú to v prvom rade postavy - napísané tak pozorne, že niet jedinej, ktorej by sa nedalo rozumieť. Žiadne jednorozmerné figúrky a napríklad vývoj, akým prejde ústredné duo Rick Grimes a Shane Walsh nemá obdoby. Z Ricka, panáčika z úvodu, sa stáva chlap na svojom mieste, ktorý neprestáva byť opatrný vo svojich rozhodnutiach (a nie, nemá to ľahké), zároveň však neváha zobrať na seba väčšinu najťažších "exekúcií" a plnú zodpovednosť. A Shane, ktorý okolo seba šíri väčšie peklo než samotná zombie epidémia, sa v tom zo všetkých najviac škvarí sám. Nemožno ich však označiť za hlavných ťahúňov, pretože ako píšem, niet tu slabého charakteru, akurát nie všetci, prirodzene, dostanú dostatočný priestor. Úžasná práca, scenáristi zvládajú náčrty aj drobnokresbu a aj keď tu niet núdze o zvraty, nezaznamenal som jediný moment, kedy by mi niečo hoci len zaškrípalo. Dúfam, že to nasadenie tvorcom vydrží čo najdlhšie. A keď nie, stále tu máme komiks, ktorý si jedného dňa budem musieť zaobstarať... nech to stojí čo to stojí. (komentár z roku 2014) ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu na mě působila slabším dojmem než první série, ale poslední dvě epizody mě vyloženě nadchly. První polovina druhé série mě příliš nebavila, děj se neposouval kupředu, všechno se točilo kolem pátrání po zmizelé Sophii a na mě to působilo jako vata, kterou se příběh uměle prodlužuje. Děj ve druhé polovině situaci zachránil, ale je jasné, že daleko lépe fungoval původní šestidílný model. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2.séria je skoro moja najobľúbenejšia, respektíve - najviac krát som ju videl zo všetkých sérií, pretože sa tu predovšetkým odohráva jedno krásne divadlo meno Shane. Ešte v žiadnom seriáli sa tak žiadna postava netransformovala a práve Shane je v tejto sérií tým najlepším, čo človeka najviac baví. V neposlednom rade je krásne vidieť, ako sa naša skupina rozdelila a aký vedie medzi sebou boj. Môžeme povedať, že na jednej strane sú otravní Hershel, Dale a Rick a na strane druhej je Shane, Andrea a T-Dog. Určite si tej malej vojny všimnete, ak si to pozriete viac krát. Podľa mňa sa v tejto sérií veľa deje a to prostredie farmy sa mi veľmi páčilo a síce tu bolo akcie veľa, tak ešte stále je to akoby pokojné obdobie našej skupiny preživších a to sa mi veľmi páči. Ešte tam nieje žiadny Boss typu Governor či Negan. Proste je to boj medzi preživšími a zombíkmi a nie to otravné, čoho sa dočkáme už v nasledujúcej sérií a to boj o nadvládu najsilnejšej komunity. Ešte zombíci nie sú na druhej koľaji a nieje tam 200 postáv. (Hodnotenie: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13 ***** ) ()

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po letech koukám znovu od začátku a nemůžu uvěřit, že jsem u 2. série (aka Farma) měla jen 3 hvězdy?! Je tu skvěle budovaný konflikt se Shanem, stýskalo se mi po Andree, je tu celá ta záhada zmizení Sophie, Daryl a jeho ozdravný pobyt v lese, jeho letmé momenty s Carol a vtipné komentáře typu "sledoval jsem stopy gum, řídíš jako asiat". Navíc Glenn se tu poprvé začíná ozývat a získává sebevědomí. Je tu stále největší strach z chodících mrtvol a zároveň strach z nadcházející zimy. What's not to like? Asi jen ty scény s Lori, které radši přeskakuju. ()

Galerie (313)

Zajímavosti (67)

  • Priemerné auto je príliš nízko nad zemou na to, aby sa pod ním človek mohol pretlačiť. Preto produkcia namiesto toho použila "autá pre futbalové mamičky a nákladné autá pre vidiečanov". (molcan2)
  • Na motorce, kterou najde Carl (Chandler Riggs) v lese, je znak „SS", který používaly nacistické jednotky Schutzstaffel ve druhé světové válce. (TheDave)

Reklama

Reklama