Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Se zájmem jsem se na tento televizní film podíval. Zejména proto, že v něm hrál Vladimír Dlouhý ve své poslední roli. Musím však říct, že mě film docela zklamal. A to i přes to, že herecké výkony byly dobré. Zklamal mě především závěr filmu. Od začátku se usilovně pátrá, aby se na konec prakticky nic nevypátralo. Jinými slovy 105 minut sledování filmu, nepřineslo kýžené rozuzlení, což mi vadilo. Tento film totiž není určen k tomu, aby měl otevřený konec a aby nutil diváka k zamyšlení. Podle mého, mělo být na konci filmu zcela jednoznačné řešení případu. Kromě toho bylo občasné rozdělování děje na všelijaká okna na obrazovce zcela samoúčelné a působilo na mě rušivě. (Středa 30.06.2010) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdopak by se nechtěl nechat bičovat od slečny v koženém oblečku a nadšeně přitom vykřikovat: Ano, má paní, děkuji, má paní? No jestli se nikdo nehlásí, tak to asi budu já, ale jelikož jsem to nikdy nezkoušel, tak to nemohu tvrdit se stoprocentní jistotou. Co se týká filmu, tak mě prostě vyšetřovatelské duo bratrů Dlouhých bavilo zejména svým lehkým slovním pošťuchováním a nejedna hláška u mne rovněž padla na úrodnou půdu. Jenže na druhou stranu bylo vyšetřování vedeno příliš akademicky, přehlížely se nepřehlédnutelné souvislosti a přestože oba kriminalisté museli projít policejními psychotesty, tak jejich reakce na provokativní poznámky o matce jednoho či ex-lásce druhého byly na úrovni sociálně nepřizpůsobivých občanů. Takže dobrý, ale tento snímek rozhodně měl na lepší hodnocení. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Bratři Dlouzí, tahouni každého filmového kousku, které,když máte štěstí shlédnout pospolu, máte takřka vyhráno. Není tomu jinak ani v Domině, která, ač zahalena do výstředního latex oblečku, nestydí se povysvléknout a dát nahlednout do nitra kvalitní krimi zápletky....navíc je došperkována precizním hudebním doprovodem..hloupý,kdo by odolal.. ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Česká detektivka v moderním střihu. Zvláště záběry více kamer na obrazovce se mi fakt líbily a zajímalo mne, jak se bude příběh vyvíjet dál. Proto jsem to dokoukal až do konce-nekonce, autoři jakoby se báli to nějak uzavřít a nechali to skončit "volně". Dávno je pryč doba, kdy Rada Vacátko pátral po kasařích s lupou v kapse. Dnes je to samá PC technika, stopy tělních tekutin, sado-maso salóny a dvě pressa za 150 Kč. Dávám 4 hvězdy. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná konfrontace absolutních pětihvězdičkových hodnocení vyvážených kategorickými odpady dávno před ukončením televizní inscenace. Pravda bude někde uprostřed, aspoň se ty extrémy vyrušily. Na poměry současné české televizní detektivky je to ucházející, čímž mám na mysli především herecké výkony u hlavních rolí a režii, ovšem se scénářem už tradičně problém mám. Příliš mnoho náhod v propletenci vztahů ( zvlášť autonehoda s matkou kriminalisty jako obětí byla násilně naroubovaná ), přepjatost v chování policistů, která vrcholí opakovaným napadením podezřelého. A opět ty náhody, kde asistuje televizní kamera u úderu pěstí kriminalisty. Přes tyto výtky jde o důstojné rozloučení Vladimíra Dlouhého s televizní obrazovkou. Celkový dojem: 50 %. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo se v Brně a ve Znojmě. (M.B)
  • Když policie provádí rekonstrukci u baru Lilie, přijíždí na místo televizní štáb. Policajt sice štáb z místa vykáže, ale štáb si tam stejně dělá, co chce, točí záběry přesto, že by tam od zátarasu nemohlo být vidět. A také „strážící“ policajt nic nedělal, což ve skutečnosti by takhle se chovající štáb nenechal na místě... (pjotri)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno