Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Škoda dobrého příběhu i dobrých herců. Způsob rozdělení obrazu rozhodně v tomto případě byl spíše na škodu. I herecké výkony jinak vynikajících protagonistů působily nějak křečovitě až bezpáteřně. Celé to bylo zbytečně dlouhé a natažené. Závěr zase nedotažený. Taková velmi průměrná televizní inscenace. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že zase hodně povedená kriminálka. A to je moc dobře. Bratři Vladimír a Michal jsou jako vždy perfektní a námět krimi příběhu je hodně zajímavý a neotřelý. Film mě vtáhnul do sebe a vyplivnul mě až po závěrečných titulkách. Uvěřitelná a civilní detektivka, které bych vytknul jen jedno - rozdělování obrazu na několik částí s různým dějem. Bylo nefunkční, nesmyslné a hlavně rušilo. Jinak by to bylo za plný počet. Škoda. Ale jinak smekám.... ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nebojím sa dať aj tie štyri hviezdy, pretože nie je bežné v miestnych malých podmienkach natočiť kriminálku, ktorá má zmysel, spád a je pútavá. Držala ma po celý čas až do jej (takmer) vyriešenia, záverečné prelievanie viny zo strany na stranu sa vymyká bežným konvenciám o závere v súčasnej krimi tvorbe. Vedľajší poučný poddtext o nehlásenom domácom násilí bol natoľko okatý, až ma privádzal na nesprávnu stopu v hlavnom prípade. Na rozdeľovanie obrazu som alergický, ale tu nebolo použité samoúčelne a pre efekt. Už po pár minútach som si nielen zvykol, ale až vychutnával možnosť vybrať si, z ktorého uhla sa na scénu pozerám, prípadne vybrať si medzi obrazmi moment strihu v rozsahu niekoľkých sekúnd. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdopak by se nechtěl nechat bičovat od slečny v koženém oblečku a nadšeně přitom vykřikovat: Ano, má paní, děkuji, má paní? No jestli se nikdo nehlásí, tak to asi budu já, ale jelikož jsem to nikdy nezkoušel, tak to nemohu tvrdit se stoprocentní jistotou. Co se týká filmu, tak mě prostě vyšetřovatelské duo bratrů Dlouhých bavilo zejména svým lehkým slovním pošťuchováním a nejedna hláška u mne rovněž padla na úrodnou půdu. Jenže na druhou stranu bylo vyšetřování vedeno příliš akademicky, přehlížely se nepřehlédnutelné souvislosti a přestože oba kriminalisté museli projít policejními psychotesty, tak jejich reakce na provokativní poznámky o matce jednoho či ex-lásce druhého byly na úrovni sociálně nepřizpůsobivých občanů. Takže dobrý, ale tento snímek rozhodně měl na lepší hodnocení. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Tradiční detektivka (možná až příliš, je jako vystřižená z tvorby 70.let) s poněkud překombinovaným dějem, formálně ozvláštněná děleným obrazem. Ten je občas na místě a je použit nápaditě, občas je naprosto zbytečný a a diváka ruší při sledování hereckých výkonů, a postupem filmu víceméně unavuje. Zajímavé herecké obsazení: neokoukané tváře z Brna a skvělí bratři Dlouzí! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Když policie provádí rekonstrukci u baru Lilie, přijíždí na místo televizní štáb. Policajt sice štáb z místa vykáže, ale štáb si tam stejně dělá, co chce, točí záběry přesto, že by tam od zátarasu nemohlo být vidět. A také „strážící“ policajt nic nedělal, což ve skutečnosti by takhle se chovající štáb nenechal na místě... (pjotri)

Reklama

Reklama