Reklama

Reklama

Salad Fingers

(seriál)
Animovaný / Horor / Psychologický
Velká Británie, 2004, 10x5 min

Režie:

David Firth

Scénář:

David Firth

David Firth je na internetu známý svými kontroverzními animacemi, a SALAD FINGERS není nijak odlišný. Příběh (pokud lze použít slovo „příběh") se točí kolem osamělého poustevníka žijícího v polorozpadlé chatrči, kterého sužují nejrůznější halucinace, imaginární přátelé a duchové minulosti. Animace Davida Firtha bývají nezřídka označovány za perverzní, úchylné, nechutné, či nějakým jiným způsobem pohoršující a znepokojivé. (Komprimus)

(více)

Recenze (71)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Když ste svolní a necháte se opojit tímto hnisem nasáklým nápojem, tak si s vaším vnitřním morbidním já, toto blouznící strašidýlko a jeho každodenní delirium, dovede dohnat až k emočním stavům, o kterých jste dosud nevěděli, že vám mohou být nějakým způsobem navozeny. Jedna z mála cest jak obejít drogy a přivodit si extasy. TAPS !!! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

1* Tentokrát budu patřit k mimoňům, co tuto vysoko hodnocenou šílenost nepochopili, ale nic si z toho nedělám ;-). Je to úchylárna, která mi nepřijde ani depresivní, spíš podivná a samoúčelně šokující. Více komentáře nejspíš není potřeba. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

Fjera 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem všech deset dílů najednou a jsem celkem zklamaná. Aby to bylo zajímavější, mělo to být kratší. Padesát minut je na takovou strašně moc. Námět a zpracování bylo nadprůměné, ale příběh se občas hrozně táhl natolik, že nudil. Ve výsledku lepší průměr. Nejlepší jsou závěrečný a první díl. Jinak nuda. ()

Hermez 

všechny recenze uživatele

Nádhera, máloco jsem viděl tolikrát a nutně potřeboval pustit tolika lidem. Pokud na to člověk kouká jen povrchně - děj, animace atd. je to asi o ničem. Ale pokud se zaposlouchá a vžije do toho, co vše se těch pár minut děje, věnuje svou mysl úvahám o tom proč, jak, cože apod. a zároveň není tzv. square, pak si to náležitě užije. Hudbu dělal David Firth společně s Aphex Twinem, a sedí jak pozadí na hrnec. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu, že se Salad Fingers nelíbí každému (vysoké hodnocení vypovídá pouze o tom, že kdo hledá, najde). Firthem vytvořený postapokalyptický svět je ale tak podivný, snad až čarovný... Tato série je čirá poezie, holt ale není jen o lásce, ale i o těch dalších věcech. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Na seriálu se podíleli hudebníci jako Brian Eno, Sigur Rós, nebo Aphex Twin. (DanteZ)
  • Titulní melodie je převzata z písně "Beware the Friendly Stranger" od skupiny Boards of Canada. (DanteZ)

Reklama

Reklama