Reklama

Reklama

Do morku kosti

  • Česko Zmrzlá kost (více)
Trailer

Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec je nezvěstný a matka trpí těžkými depresemi. Ree se tak musí sama postarat o svou chudou rodinu žijící v drsném prostředí missourské vysočiny Ozark. Když se dozví, že otec dal jejich dům jako záruku za vlastní kauci, musí ho najít dřív, než jim majetek zabaví soud a vyžene rodinu hluboko do lesa. Ree tak poruší tradiční zákon mlčení a riskuje svůj život, čelí lžím, podvodům a výhrůžkám příbuzných, ale nakonec začne krůček po krůčku odhalovat pravdu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Baxt 

všechny recenze uživatele

Nádherná nezávislá odyssea, se zásadovými muži, smířlivými ženami a jednou holkou, co je "od hlavy k patě Dollyová" = nezávisle na okolí si jde za smutným cílem, kam ji dotlačili jiní a tím čeří v okolí vodu. Možná ne revoluční, ale díky tomu stoprocentně fungující realistické sociální drama. Jennifer Lawrence přeji mnoho úspěchů do budoucna, herečka je to vynikající. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Drsné, nepřikrášlené a hlavně opravdové. Svou syrovou atmosférou a nehostinným prostředím, kterým se poflakují odpudiví američtí "redneckové", film připomene McCarthyho román Dítě boží. Jsem vděčný za celkové civilní pojetí a absolutní uvěřitelnost herců, a to bez výjimky. Skvělý nezávislák, který ještě posbírá spoustu cen. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Půvabnou tvářičku Jennifer Lawrence jsem si dosud spojoval především s maskami komiksových postav a s romantickými hollywoodskými limonádami. A hleďme, už ve 20 letech spáchala hlavní roli v syrovém sociálním dramatu. Do morku kosti na jejím výkonu ale nestojí. Velkou roli hraje prostředí a nevlídnost místní komunity white trash. Řekl bych, že jde o výrazně podceněný film, rozhodně v mých očích funguje líp než většina filmů bratří Dardenů plných sociálně ušlechtilé nudy. Celkový dojem: 90 %. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sázka na bezútěšné prostředí vyšla na jedničku a podpora přišla i od castingu, kde se našlo pár opravdu hnusných typů. V tomto případě ani nebylo potřeba se nějak párat se scénářem. Stačila jen story o holce, co se snaží za každou cenu najít otce. Lawrencka dobrý, ale její výkon mi zase nepřišel natolik vynikající, aby se o něm nějak víc mluvilo. 70% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že film, který se tak moc snaží být svůj, divácky nepřívětivý a charakterově nevlídný, se začne hned na samém startu utápět ve vlastní šťávě a lehké rutině. Kdyby bylo negativně naladěné jenom něco a někdo, snad bych se dokázal do Ree vžít, ale když je veškeré prostředí bezútěšné a všichni nepřátelští, špinaví či fetující, ztrácí se náboj hodně rychle. Navíc hlavní dějová linka je tak řídká, že už po hodině se opakuje snad potřetí a je jasné, že může skončit jen dvěma možnými způsoby. Ten, který se nakonec dostavil, mi vyhovuje určitě víc, takže díky němu a solidnímu Johnu Hawkesovi je Kost za silnějších 50%. Oscarové nominace byly však o to větším kiksem. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Seržant Russell Schalk, který si zahrál armádního náboráře, je jím i ve skutečnosti. Jde o válečného veterána, který sloužil u 1st Cavalry Division. (Mr.Hudson)
  • Mnoho z herců – např. Isaiah Stone jako Sonny, Ashlee Thompson jako Ashlee a William White jako Blond Milton – stejně jako komparz, pochází z Forsyth v Missouri a práce na tomto filmu byla jejich první herecká zkušenost. (HellFire)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama