Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zach Galifianakis, Keir Gilchrist, Lauren Graham a Emma Roberts září v povznášející komedii o hledání duševního zdraví na tom nejméně pravděpodobném místě. Někdy to, co má člověk v hlavě, není tak šílené, jak myslí…což rozhodně platí pro Craiga (Gilchrist), vystresovaného teenagera, který raději sám odchází do psychiatrické léčebny, aby si od všeho trochu odpočinul. Místo toho potkává poněkud neobvyklého mentora (Galifianakis), možnou novou lásku (Roberts) a hlavně dostává příležitost k novému začátku. Okouzlující, zábavný a moudrý – takový je příběh o dospívání Něco jako komedie. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (409)

castor 

všechny recenze uživatele

To, že i v psychiatrické léčebně může být švanda, jsme se už párkrát přesvědčili. Tvůrci přikládají několik životních pravd, solidní herecké obsazení a mísení několika žánrů. Přesto je tahle poměrně milá záležitost spíš jednohubkou, ke které se málokterý divák někdy vrátí. Milovat vyzývavou holku svého nejlepšího kamaráda se nevyplácí. Může to dopadnout blbě: a/ konec přátelství, b/ rozbitý nos, c/ myšlenky na sebevraždu. Tenhle šestnáctiletý (ne zrovna sympatická postava) hošan má doma navíc podivné rodiče a před sebou přechod ze střední školy na univerzitu. Sám se přihlásí do psychiatrické léčebny, která ovšem zdaleka není jen pro mladistvé. Pozná pár životem omlácených jedinců, pozná sympatickou holku.. však to znáte. Poměrně upřímný náhled do hlavy náctiletého příjemně ubíhá, překvapí Zach Galifianakis v dramatické roli, Emma Roberts zase potvrdí, že patří k tomu nejlepšímu, co nastupující herecká generace může nabídnout. Jen Britu Keiru Gilchristovi jsem na chuť nějak nepřišel. Neobvyklé prostředí, fajn hudba, slušný zážitek. 70% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Bože těch prvních dvacet-třicet minut! Přesně jak když člověk s náznakem úsměvu čeká na vtip a okamžiky očekávání střídají okamžiky zklamání (tímto vyjadřuju dík, že nám cimrmani vymysleli tenhle geniální obrat). Hlavní postava taky ze začátku nepůsobí zrovna jako ten druh chudáčka/sympaťáka. Ale po skončení byl dojem spíš pozitivní. Konec docela naladí a pozvedne, postavy se časem stanou zábavnějšíma, opravdovějšíma a trocha toho vtipu se najde (pro mě scéna, jak si Egypťan na konci trsnul). Kdo chce vidět, jak asi vypadá umírněný projev Zacha Galifianakise, aniž by pronášel fekální proslovy nebo něco fekálního prováděl, má jedinečnou příležitost (jo, celkem milý překvapení). Doporučila bych to asi těm, co nechtěj vidět nic moc vážnýho, ale takovej klidovej film s pár fajn momentama. Na druhý zhlédnutí bych to ale neviděla. ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Taký ten typický krásnosmutný nezávislý príjemný a odľahčený filmík z tak trochu neveselého prostredia, s tak trochu viac neveselými postavami a s ich ešte viac depresívnymi náladami, no napriek tomu s tak vysoko pozitívnym feelingom v závere, že by ho mali psychiatri všetkým svojim životom otráveným a osamelým pacientom predpisovať na recept. Zach Galifianakis potešil, aj keď ani nie tak herecky, ako proste len svojou prítomnosťou, rovnako ako fešanda Emma Roberts a ak tu niekto siaha po nejakých výraznejších hereckých prvkoch, tak to bol pre mňa doteraz absolútne neznámy Keir Gilchrist. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tady nazev opravdu odpovida, fakt je to jen tak lehce vtipny. Sem tam se povede nejaka humorna scenka nebo hlaska, obcas udela nejakej magor neco vtipnyho, ale jinak to je normalni drama o klukovi v depresi. Je to podany takovou civilni, prijemnou formou, reziser nijak netlaci na pilu, i kdyz to bliti si moh odpustit. Herci jsou taky docela v pohode a prekvapil a zaroven zklamal me Zach. Prekvapil v tom, ze nehraje svyho klasickyho dementa a nepobiha tam ve spodkach a docela mu hrat vaznejsi postavu jde, takze me presvedcil, ze jako herec precejen urcity kvality ma. No a zklamal ze stejnyho duvodu, neni to to vtipny hovado, ktery by bavilo celej film. Celkove sice ne nuda, obcas se zasmat da, ale na vic nez 3* to fakt neni. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Všichni jsme blázni, co mívaj deprese a milujou telefonování, pizzu a Boba Dylana. Nějak mi tahle bláznivá verze psychiatrický léčebny nesedla. Herci jsou úžasní, o tom žádná (Zach G. a Viola D.), ale ten hlavní týpek, co čeká, že za ním všechno přijde, mi byl nesympatickej. Jak role, tak herec. Film je snímek s dobrym poselstvím, ale dost průměrnou formou. Takovou - jednoduchou, jasnou a hlavně očekávatelnou. Ne že by to bylo špatný, ale zřejmě si tenhle snímek dlouho pamatovat nebudu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Malby a animace budov, které můžeme vidět ve filmu, vytvořil americký umělec, architekt a grafik Brian Drucker. (Čulo)
  • Keď Craig (Keir Gilchrist) nastupoval do psychiatrickej liečebne, odobrali mu opasok a šnúrky z topánok, pretože v takýchto zariadeniach sú to nepovolené veci. Avšak niektorí pacienti aj napriek tomu nosili mikiny so šnúrkami. (U_S_O)
  • V scéne, kde Craig opisuje svojich spolužiakov, je v zábere na neho vidieť, že číta knihu Be More Chill od Neda Vizziniho. Ten napísal aj text s názvom It's Kind of a Funny Story. (mimale)

Reklama

Reklama