Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem si splet programy a na film jsem se podíval v podstatě omylem. Scéna hned na začátku, když dostal Tom Hanks padáka, mi přišla docela vtipná, tak jsem se rozhodnul, že to nevypnu a budu se dívat dál. Bohužel, tohle bylo asi nejvtipnější na celym filmu. Zbytek mě nebavil. Zároveň to aspoň neni žádnej přeslazenej kýč. Jinak Toma Hankse zrovna moc rád nemam a tady mi navíc připadal, že má snad xicht nahozenej omítkou. Naopak Julia Roberts docela mile překvapila. Ale to je asi tim, že od ní automaticky čekám to nejhorší. Holt končeně na "starý" kolena začala taky dostávat nějaký zajímavější role, než pořád dokola různý naivní slepice v romantickejch filmech s Richardem Gerem. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipná a ještě o něco méně romantická komedie, kterou zachraňuje Tom Hanks herec. Jenže bez scénáře to nezvládne, ani kdyby se roztrhal. Kde jsou nějaké zajímavé vedlejší postavy (kromě japonského profesora ekonomie, ten se díky jeho hereckému představiteli jediný povedl), kde je nějaký příběh, který by měl hlavu a patu? Zkrátka je to nakonec skoro tak pitomé, jako český distribuční název. Škoda. ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Nebudeme se tu asi hádat, když řeknu, že Tom Hanks je výborný herec. Má spoustu zkušeností, dělal se Stevenem Spielbergem i Robertem Zemeckisem. Člověk by si tak mohl automaticky odvodit, že se musel od těchto mistrů režie něco přiučit… Omyl. Moje krásná učitelka je senilní romantická komedie bez nápadu, s urputnou snahou zalíbit se mainstreamu mezi 40 a 60 roky a s tak hroznými dialogy, že i Julia Roberts občas vypadá, že vážně neví, co to říká. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste mnohem víc super, než se zdáte." Je těžký být překvapenej z toho, co se asi stane, když se ON (slavnej herec v roli nezaměstnanýho) a ONA (slavná herečka v roli nasávající kantorky) potkají ve filmu. Jenže mne velmi dobře pobavil skútrový gang, ťamanský hodiny ekonomie a nakonec i to svádění s forrestgumpovským sex-apppealem mělo něco do sebe. Takže pro mne za tři hvězdy a tři cípy k tomu. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Odpočinková záležitost o několika příjemných scénách, u níž jsem si párkrát říkala, že si Robertska užívá roli znuděný úči víc jak Cameron Diaz, ale pak přišla romantika a kouzlo slečny/paní Tainot skoro vyprchalo... Jinak mě u filmu ale přestala bolet hlava a to se počítá, protože většina komedií z poslední doby má na mě spíš přesně opačný efekt. 60% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Postava Larryho Crowna sa u Toma Hanksa zrodila v čase štúdií na vysokej škole v polovici 70. rokov, keď jeho spolužiaci v triede boli v strednom veku, 50-tnici, ľudia, ktorí sa vrátili z Vietnamu. (odvedle)
  • V priebehu natáčania každý herec dostal svoj vlastný skúter. Tom Hanks s produkčným tímom dlho hľadali skúter pre neho, až raz narazili na ulici na skúter Yamaha Riva 180 ročník 1983. Hanks nechal majiteľovi lístok s tým, že točí film a rád by si skúter požičal. (odvedle)
  • Chet Hanks, syn Rity Wilson a Toma Hankse, se objeví v bytové části jako Pizza Delivery Boy. Také Rita má menší roli. (rafix)

Reklama

Reklama