Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tomu Hanksovi to jde na obou stranách barikády více než dobře, proto se nedokážu rozhodnout, kde bych ho měla raději. To je pro mě hodně těžké. Mám ho ráda jako herce i jako režiséra. Příběh je sice jednoduchý a pomalu plynoucí, ale jinak je to velmi příjemný film s příjemnými herci. Vůbec si nedokážu představit, že bych musela nastoupit znovu do školy jako Larry. Ale pokud by se situace ukázala jako nevyhnutelná, tak bych to musela podstoupit. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Postava "Lance" je skutečně to, co umí Amíci: milý, oblíbíte si ho, bude vám ho líto a doufáte, že uspěje. No a tenhle snímek je o tom, jak k úspěchu spěje. Proč ne, ona i role Julie není úplně otravná. Ale obávám se, že nebude dlouho trvat, a na snímek zapomenu stejně rychle jako nápad se na něj podívat. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MOZEK HLUPÁKA ZKRÁTÍ FILOSOFII NA BLÁZNOVSTVÍ, VĚDU NA POVĚRU A UMĚNÍ NA RUCE PUNTIČKÁŘE“....... /// Kdy naposledy jste se podívali na svůj život a neviděli nic? Tom Hanks ve svojí další verzi Viktora Navorského. A Julia Roberts.... prostě je tu. Krom toho – ty její hodiny, kde se plká o hovně, tempu ani vtipu moc nepomáhaj. Prapodivná romantika 40, 50 – 60tníků a čekání, jestli chytne stará stodola (chytne, ale neshoří!). Divní všichni 2 učitelé, divní mopedi, divnej humor, divnej příběh. Naprosto obyčejnej příběh ze života, kterej si mě nemá čím získat. Ale jestli úča, která vlhne vždycky, když může dát známku A+ je váš typ.... tak v tom případě......(a stejně nemá žádný kozy!!!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, že Bambi byl kluk (Kdo je Bambi?) 2.) Vtipný se mi zdaj jen situace, který končej policejním doprovodem manžela. 3.) Zjistím, že ty kraviny, který se učej v Americe na vysoký, bych zvládl taky. 4.) Thx za titule ,,Stuďo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Romanticka komedia za 30 mega v ktorej hraju megahviezdy Tom Hanks a Julia Roberts, ktora nielen ze nezarobi aspon 500 mega, ale nedokaze sa ani zaplatit? Musim povedat ze opravnene. V tom filme proste nie je nic zaujimave. Je tam sice kopa divnych postav, ktore ale nie su divne zabavnym roztomilým sposobom, ale su proste iba divne az otravne. No a este je tu romanticka linia v ktorej by ste aspon stipku chemie medzi Tomom a Juliou nenasli ani pod mikroskopom. Totalna strata casu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud by se z filmu kompletně vystřihl jakýkoliv náznak romantiky mezi Hanksem a Robertsovou, byl by to příjemný, hořko-sladký pohled na muže po padesátce, který přišel o svou božskou práci v supermarketu z důvodu, že nemá vysokou školu, což se v období finanční krize moc nehodí. Bohužel tu však ona romantika je, naštěstí však méně, než by se mohlo zdát. Hanks je natolik velký sypmaťák, aby film udržel ve snesitelných mezích a jen díky němu je celkem příjemnou podívanou. Roberstovou už bych ale na plátno nepouštěl, protože je čím dál tím více otravnější a málem to Hanksovi celý zkazila. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Chet Hanks, syn Rity Wilson a Toma Hankse, se objeví v bytové části jako Pizza Delivery Boy. Také Rita má menší roli. (rafix)
  • Příběh filmu je založen na životě přítele Toma Hankse Jina Chandlera. (rafix)
  • Tom Hanks pracoval na scénáři šest let. (Brousitch)

Reklama

Reklama