Reklama

Reklama

Bílý Elephant

  • USA Elephant White (více)
všechny plakáty
Trailer

Sám proti novodobým otrokářům v Thajsku. Chladnokrevného nájemného zabijáka Curtieho Churche v Bangkoku osloví neznámý zákazník, který mu dobře zaplatí, když zlikviduje členy gangu provozujícího obchod s mladými děvčaty. Kdysi prý unesli jeho dceru a přinutili ji k prostituci. Pro Churche je to práce jako každá jiná, brzy však zjistí, že celá věc je náročnější, než se původně domníval. Zastavit se však už neumí a za svým cílem jde bez milosti, jako by najednou nesnesl pomyšlení, že je ubližováno nevinným. Snad to způsobila i mladičká prostitutka Mae, která ho na jeho nebezpečné misi doprovází. Když dívka beze stopy zmizí a Curtie se ji snaží znovu najít, je šokován pravdou o jejím osudu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

liberator 

všechny recenze uživatele

Bezmyšlienkovitý film stvorený len na to, aby sa v degradácii štýlu Johna Woo vystrieľali bedne munície, bližšie sa predstavili divákom menej známe zbrane a vyliali litre falošnej krvi. Pre fanúšikov Pinkaewa z jeho svetlejšieho obdobia je to určite sklamanie. Ako pri väčšine slovenských súčasných filmov sa dá aj v tomto prípade spomenúť len jedno pozitívum - pekná kamera. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Koukatelné béčko z prostředí Bangkoku a tamních gangů obchodujících s bílým masem. Hlavní hrdina zde představuje křížence Chucka Norrise (v boji z blízka) a Johna Ramba (v počtu zabitých přátel pomocí zbraně). Výsledkem je tedy takový Chuck Rambo, který je dokonce černé pleti. To ale vůbec nevadí, protože jsou přestřelky i bitky pěkně natočeny a tak se na to dobře kouká. Škoda jenom toho konce, kvůli kterému nakonec trošku snižuji hodnocení (SPOILER: to, že Mae asi bude nějaký přízrak mě napadlo už na začátku filmu, ale pořád jsem doufal, že tomu tak nebude a tomuto naprosto zbytečnému "zvratu" se tvůrci vyhnou ... KONEC SPOILERU). Větší roli si tu střihnul i Kevin Bacon, který si tu zahrál postavu obchodníka se zbraněmi s britským akcentem, do které mi pěkně sedl a působil velmi cool. Díky sympatické stopáži děj pěkně odsýpá a člověk ani nemá pořádně čas se nudit. Nakonec tedy dávám tři slabší hvězdy a doporučuji zkounout Elephant White všem, kteří mají rádi solidnější akční béčka. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prachya Pinkaew světu ukázal kousky Tonyho Jaa, ale přesto bylo vidět, že o režii toho moc neví. Naštěstí to akrobatické a bojové schopnosti Tonyho Jaa zakryly. Tentokrát už však Tony k dispozici není a režisér se pokouší o smrtelně vážný akční film. K ruce si přibral prakticky zapomenuté herce a natočil něco neuvěřitelně špatného, hloupého a ničím zajímavého a ve výsledku srovnatelného s čímkoliv, co nám v posledních letech předvádí obtloustlý Seagal. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Zase jedna sračka, ve které se objevila jediná charismatická osoba, a to Kevin Bacon. Vlastně si to bez něj ani neumím představit. Logičnost jednání a loajálnost některých postav, hrdinného černouška včetně, nezná mezí. Jakože s ostřelovačkou a vykosením dvou gengů obchodujících s náctiletými japonkami dostane zadostiučinění?! A ten mysteriozní podtext s čísnkými duchy byl co?! Když k tomu přičtu mnichy, kteří zde působí dost vtipně, vyjde mi skoro odpad. Ale to bych bílému slonovi ublížil. 20% ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Bílého elephanta jsem zhlédl omylem a jen jsem si utvrdil všechny stereotypy, které o béčkových akčních filmech mám. Kupa klišé, rezignace na logiku děje i chování postav, neprůstřelný hrdina, pitomí zločinci, velmi prostoduchý scénář a k tomu si navíc přidejte i necharismatického hlavního hrdinu. Určitě se nejedná o nějaké dno svého žánru, ale tenhle druh kinematografie se mi prostě nelíbí a nemá mi co nabídnout. Celkový dojem: 5 % za exotické kulisy jihovýchodní Asie. Kevin Bacon má podle mého navíc... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Hned v úvodu filmu můžeme v Bangkoku vidět reklamní poutač na film The Expendables (2010). (Terva)
  • Natáčelo se v Thajsku v Bangkoku. (Terva)

Reklama

Reklama