Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu. Sarah se zdá, že má konečně opravdové přítelkyně, a je ochotná s nimi ledacos vyzkoušet. A kouzla začnou fungovat: Sarah ztrestá spolužáka Chrise, který ji zesměšnil, Rochelle si vyřídí účty s Laurou, která nesnáší černochy, Bonnie se konečně zbaví ohyzdných popálenin na zádech. Lačná Nancy zase zatouží, aby do ní přešla síla mocného ducha... Sarah brzy pochopí, že všechno zlé, co kamarádky s kouzly napáchaly, se dříve či později obrátí proti nim. Když kolem začnou umírat lidé, nechce už mít s čarodějnictvím nic společného. Nancy, Rochelle a Bonnie ji však nechtějí ze svého magického kruhu pustit. Sarah čeká souboj na život a na smrt s bývalými přítelkyněmi. A může z něj vyjít živá jen tehdy, když využije nebezpečných sil, kterých se chtěla navždycky vzdát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

joelly01 

všechny recenze uživatele

Dnes je "prijemna" konstelace na sledovani filmu a jejich hodnoceni = na tenise imrvere prsi, venku je hnusne, fotbalek je az vecer a protoze jsem dopolko na chvili zaklepala backorama a jen upenlive zebrani a slibovani horem dolem me uchranilo od nemocnice "na pozorovani" tak muzu cucet na filmy pekne doma. Musim tedy lezet a nesmim delat nic, vubec nic, leda divat se na televizi a Klenot se musi divat se sebou ale musi se take divat na me jestli nahodou zase nezaklepu backorama. A tak jsme se divali na Carodejky. Ptam se Klenota "neva kdyz se kouknu na carodejky, je to trochu infantilni, ale odpocinkove" a Klenot rika "vzdyt je to pekny film, ve druhe tride nam ucitelka cetla knizku". Nacez ja reaguji "dabl ju ty ef? (WTF)" nacez se ukaze ze Klenot myslel ty Carodejky/Witches od Dahla s Angelicou. To jsou samozrejme ty lepsi Carodejky, ktere dostanou plny pocet. Tyhle Carodejky/CRAFT jsou kvalitnim filmem pro EMO pubertu a jine podobne postizene. Kdyz ja jsem byla v puberte tak se mi film libil, ted uz je to spis jen takovy prumer, ale je to docela odpocinkove, Klenot otraveny nebyl a ja? Zatim porad ziju! ()

Stanislaff odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tuhle vopičárnu si fakt nechte. Čtyři slepice a magie je koktejl přímo smrtící. Přál jsem všem čtyřem, aby je démon odsoudil k doživotnímu pobytu v žumpě. Scénárista, producenti a režisér vytvořili něco pro stádo slabomyslných dementů a kretenů. Tak jsem si to fakt s bandou užil, hlavně tu pizdu s vyvalenýma očima a s hubou jako pytel na zmije. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych napsat typická devadesátková záležitost, ale to jen vizuálně, jinak je to spíše osmdesátkové, ovšem bez nahoty, sexu a šťavnatého gore. Studentky řeší své problémy - jedna má neúplnou rodinou, další taky, další je nespokojená s pletí a poslední s postižením. A jak z toho ven? Přeci za použití magie. Tady ovšem nepomůže ani Bůh ani Ďábel, chce to někoho, kdo stojí ještě nad nimi. Jenže nic není zadarmo, což brzy poznají i čarodějnické děvečky. Sympatické obsazení, tedy Fairuza Balková se asi moc přetvařovat nemusela, páč to je hotová čarodějka, a kromě psychicky rozpolcené Sarah je tu půvabná Bonnie, co už navždy zůstane spojená s Vřískotem, i když do šestého dílu se už nedostala. Filmu by prospěla kratší stopáž, méně tlachání a více fantazie. Čarování tedy mohlo mít rozhodně větší grády, než pár blesků na pobřeží. Nejlepší tak byla po vizuální stránce scéna v domě, kdy se ze všech stran sypali hadi, pavouci, krysy, červi... Fajn hudba. Více ocení nostalgici, jinak na jedno podívání dostačující. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Takhle bezkrevný, špatně napsaný film jsem dlouho neviděl. Neve Campbell tu překvapivě hraje druhé housle. Hlavni hrdinka je stejně tak nevýrazná a až upozaděná, že jediny, koho si z filmu budete pamatovat je Fairuza Balk, která se extrémně pitvoří, přehrává a je na pár facek a to nemluvím o tom, jak strašně je ošklivá. Fujky. Ta druhá hvězda je jen o vlas. 31% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Pseudohorůrek "Čarodějky" spadá do kategorie těžce béčkových filmů.. Tvůrci se jednoho dne probudili a rozhodli se o teen variaci na legendární "Čarodějky z Eastwicku".. Otřesnější herecké obsazení jsem dlouho neviděla - slečny moc hrát neumí a mohly by soutěžit o nesympatičtější puberťačku.. Scénář značně plave a pointa odplula už dávno.. Bída děs, ale v lačných porevolučních devadesátkách to celkem ušlo :-D ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Filmový štáb pozval na natáčanie skutočnú vyznávačku čarodejníctva, ktorá pomáhala herečkám a navigovala ich, aby scény vyzerali vierohodne. (Marceloo)
  • Film sa stal kasovým hitom, ktorý nikto neočakával. Pri rozpočte 15 miliónov dolárov zarobil skoro 56 miliónov a štúdia úspech pripísala tínedžerom a mladým ženám, ktoré reagovali na jeho feministické témy. (Arsenal83)
  • Text knihy „Vzývanie ducha“, z ktorej Nancy číta v magickom obchode, pochádza z „Knihy obradnej mágie“ od Arthura Edwarda Waitea, známeho okultistu. Kniha pojednáva o vzývaní duchov, aj keď to nie je stredobodom celej knihy, ako to naznačuje film. (Arsenal83)

Související novinky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

27.03.2019

Studio Sony už pár let zkouší zremakovat fantasy horor Čarodějky z roku 1996, původně byla k režii najata režisérka Leigh Janiak (epizody seriálu Scream, Svatební cesta), ta ale snímek před časem… (více)

Reklama

Reklama