Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 4

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (281)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Bum, Bác, krev stříká až do sousedství a bojovníci mají křídla, neboť vypili 2l redbullu. RZA chtěl možná tímto dílem věnovat poctu starým, dobrým BU-FU filmům, ale jaksik se mu to nepovedlo. Trpěl jsem kdykoliv, když se RZA ukázal na monitoru. Proč ? Neboť jeho mluva, to hihňání se nedalo vydržet. Doufal, jsem že vysolí aspoň jednu srozumitelnou větu. No dále ty b(l)itky, kde bojovníci při utržené ruce, vyprodukují tolik nekvalitně zpracované krve, že by naplnila nejednu hlubokou nádrž. Takže zbývá už jen příběh, který je nudný a v neposlední řadě obsazení, kde mě uchvátil jen Batista. 45 % ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Najlepšie, na koho sa v celom tomto šedom snímku pozerá ( nemyslím tým telesnú schránku, to najchutnejšie tu predstavuje ázijské ženské osadenstvo ), je Russell Crowe. Svoju úlohu si teda užíva náramne a zachraňuje film od nižšieho hodnotenia. To by si aj snímok zaslúžil, pretože ide o naozaj zle zrežírovaný, nemastný neslaný počin, niečo ako keď varili Psíček s Mačičkou. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Po více než 2 letech jsem se na tenhle snímek podíval znovu a musím změnit hodnocení na plných 5 hvězd! Nemám tomu co vytknout, příběh je skvělý, je zde parádní herecké obsazení, všichni hrají své postavy skvěle a je zde spousta kung-fu soubojů doplněných hudbou od RZA a tato kombinace se mi opravdu líbí. Navíc se to odehrává ve skvělém prostředí u Růžového kvítku a tak po celý film se můžeme dívat na krásné Asiatky. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Fanouškovský projekt RZA a je to na tom hodně vidět v dobrém i špatném světle. Russell Crowe špičková role, jeho postava by si zasloužila hlavní roli nebo přímo samostatný film. Evidentně tomu uškodil střih, ale bavil jsem se. Vypíchnul bych nápaditou choreografii soubojů Vcelku mě překvapil wrestlingový bijec Batista, který ve Strážcích Galaxie věřím nebude špatný. 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Fanouškovství je zrádné. Když něco miluju, měl bych znát i míru. Nebo mít u sebe alespoň někoho, kdo mi zavčas dokáže říct do očí, co už je moc. Rapper RZA se považuje za velkého milovníka starých hongkongských kung-fu kousků, předkládá nám solidní béčko s nepřehlednou zápletkou, nelogikou v chování postav, litry krve, sympatické Asiatky a netradičně obsazeného (a roli si užívajícího) Russella Crowea. Ve výsledku špatná režie, ovšem řemeslně vydařená akce (cítit je velezkušený choreograf Corey Yuen). Své momenty to má, takže něco mezi. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)
  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)
  • RZA původně plánoval dva čtyřhodinové snímky. Producent Eli Roth mu však povolil pouze jeden film, a to o délce zhruba 90 minut. (Geriel)

Reklama

Reklama