Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 6

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 6

Recenze (281)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já si celou dobu myslel že muže se železnými pěstmi hraje Ildris Elba. Russell Crowe se díky tomuto filmu zpátky do herecké ligy nepodívá. Dlouho jsem si zvykal na hodně zvláštní design filmu. Tarantinova béčková produkce se nezapře. Jediným kvalitním hercem v tomhle filmu byl Russell a to je zatraceně málo. Žádný zázrak se nekoná a hodnocení plně odpovídá kvalitám. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

RZA se asi zamiloval do filmu "Kill Bill", na kterém spolupracoval jako hudebník. Přece jen, to je také oblast, které rozumí nejvíc. Jeho spolupráce s lidmi jako Method Men, Raekwon, Ghostface Killah, Masta Killa a dalšímu ve formaci, která si říká Wu-Tang Clan. Jako rapová skupina jsou specifičtí a jedineční, sám RZA má skvělé propozice, protože jeho hlas je skutečně unikátní, zapamatovatelný a velmi hrubý. Tenhle člověk ale přičuchnul k filmu a zalíbilo se mu tam. "The Man With the Iron Fists" je však jeho samostatným projektem, na kterém spolupracoval jak po stránce režisérské, scenáristické a hudební, tak i po stránce herecké. Zahrál si hlavní roli, i když se zdá, že jeho postava je celou dobu v pozadí. K ruce mu ale byli další skvělí herci - Russell Crowe, který pro jednou nehraje první ligu, Lucy Liu, který si zopakovala svou roli z "Kill Billa" i s nějakou tou obdobnou scénou a další, především pak čínští/hongkongští herci, co sakra dobře ovládají bojová umění a hlavně styl wu-šu, který na plátně proslavil snímek "Tygr a drak" a použilo ještě mnoho dalších filmů. Bohužel v podání snímku "The Man With the Iron Fists" nevypadá wu-šu moc dobře a místy je skutečně až příšerně neuvěřitelné. Příběh je zasazený do feudální Číny, i když jednou z postav je Crowův britský voják. Prostředí je zvládnuté celkem dobře, ale jde především o interiéry. Jsou krásné, zdobné, skutečně jako z nějakého čínského filmu. Příběh však tak zajímavý není, je to ale podané ve stylu čínských legend, takže to nakonec vypadá dobře. No a nejvíce je zaměřeno na to, aby scény vypadaly dobře pro oko, cool a moderně. To se daří. Je to hezká iluze, která pro tenhle snímek funguje. Jako prvotina pro mě dobré, protože RZA přesně věděl, co chtěl natočit a také to udělal. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/divosi-10-years-divoka-stvoreni-lets.html ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Přeplácaný, velkolepě vypadající eintopf, tvářící se jako „čína“, uvařený na nesmyslné historce a ochucený snad vším, co kuchyně béčkového kina nabízí. Spousta kung fu, bizarních zbraní, středověkých kulis, ve kterých se rapuje ostošest, stříkající krve, nadpřirozena, humoru i dojemných okamžiků, krásných asijských holek, tajných spolků bojujících o moc a padouchů, kteří vypadají jako čerti z klasických českých televizních pohádek. A mezi tím vším se zmateně potácí vykulený černoch, který by měl být hlavní postavou, a nějak se mu pořád nedaří protlačit do první řady. V jednotlivostech je to fajn a našel jsem si tu spoustu skvělých scén i drobných potěšení, jako celek to však poněkud selhává. Přesto, a i když je každý výborný moment vyvážen nějakým záporem, začal jsem se zhruba v půlce filmu bavit. To když jsem se konečně dokázal s naladit a sledovat vše jako ulítlou zábavu pro fanoušky, kteří milují tarantinovský styl a vyrůstali na sedmdesátkových kung fu melách. Podrženo sečeteno.. jako zábavná jednohubka s trochou tolerance ujde, ale nic, k čemu bych se vracel. Kult z toho asi nebude. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Je na tom vidět, že je film natočen jako pocta karate filmům ze 70. a 80. let. Klasická zápletka o zlato, tajemní bojovníci ze všech koutů světa, exotika, přehnané souboje. Mám rád takové snímky alá 36 komnat Šaolinu, ale tohle je úpadek. Ty staré filmy byly sice jednoduché, ale měly náboj a pěkné souboje. Zde je to extrémně krvavé, překombinované a všichni na hlavách nosí opravdu hrůzné umělé paruky. Jen Russell Crowe tomu dodával trochu herecké kvality. Levný vzhled a jasně umělé kulisy až příliš bijí do očí. Hlavním hrdinou je černoch, který byl samozřejmě ponižován bílými i žlutými a musí svými železnými pěstmi nastolit spravedlnost. Hudba příšerně přebasovaná. RZA se asi až moc opil skvělým filmem Kill Bill. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tarantino, který to produkoval, totálně ztratil soudnost. Komiksově laděná vyprávěnka kombinuje různé styly, až je z toho tarantinovský kočkopes, byť to režíroval RZA. Tlustý Russell, kovář v kápi, a nelogické skoky i na podobný styl povídání. Akce mizerně střižená, důležitější jsou cákance počítačové krve. Hrdinové na prd, padouši stejně tak. Vyhlazení Vlků podáno jen jakoby mimochodem. V podstatě nic není důležité, s emocemi se nepracuje, a jakákoliv postava může být kýmkoliv. Děvky třeba jako secvičené vražedné komando, reagující na kliknutí. Blábol. Zbytečný blábol. Navzdory asijskému prostředí s rapovou hudbou, ta sem fakt pasuje. Ani jako poctu hongkongským filmům a spaghetti westernům to nejde brát, spíše jako urážku. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • V jedné z rolí se objevil Cung Le, ve Vietnamu narozený Američan, který získal titul šampiona pod kickboxerskou organizací ISKA a IKF v Kickboxu a Sanshou se zápasovým skóre 17:0. V době uvedení filmu zápasil v MMA v organizaci UFC. Současně je bývalým šampionem organizace Strikeforce ve střední váze. (JardaBauer)
  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)
  • RZA původně plánoval dva čtyřhodinové snímky. Producent Eli Roth mu však povolil pouze jeden film, a to o délce zhruba 90 minut. (Geriel)

Reklama

Reklama