Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 2

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (281)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud bude pan Tarantino tak laskav a uvolní pár tisícovek dolárků pro mou potřebu, tak si za ně zaplatím královské apartmá a užiji si v něm nejméně s deseti libovolnými asiatkami poskakujícími v tomto snímku. Určitě by to byla lepší investice než zaplatit tento snímek, tedy alespoň z mého úhlu pohledu. Kromě holek, rotujícího nože a toho kovového týpka jsem se totiž moc nepobavil a v soubojích mezi všemi těmi šikmookými Lvy, Šakaly či Vlky mi bylo naprosto jedno, jestli někdo něco vyhraje. A figurku bezrukého černocha si rovněž nepořídím do své neexistující sbírky filmových figurek. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Po více než 2 letech jsem se na tenhle snímek podíval znovu a musím změnit hodnocení na plných 5 hvězd! Nemám tomu co vytknout, příběh je skvělý, je zde parádní herecké obsazení, všichni hrají své postavy skvěle a je zde spousta kung-fu soubojů doplněných hudbou od RZA a tato kombinace se mi opravdu líbí. Navíc se to odehrává ve skvělém prostředí u Růžového kvítku a tak po celý film se můžeme dívat na krásné Asiatky. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keby to nezostrihávali z evidentne rozsiahlejšieho materiálu, prskol by som aj štvrtý šuriken. Kvôli tomu skracovaniu je prvých cca 40 minút prehustených, až chaotických, bez atmosféry. Potom film konečne naberie normálne tempo a hneď to začne byť fajn, vo finále dokonca veľká zábava. Výpravné, štýlové (ak máte trochu zmysel pre staré kungfovačky), s cool bitkami, výdatným gore (Greg Nicotero, čo dodať), milo mimóznym Russellom a mrákavami šikmookého pôvabu. Vlastne mi tam vadil len ústredný sfetovaný černoch, čo nevie vysloviť jednu zrozumiteľnú vetu. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Typická čínská ujetost pod taktovkou Tarantina s příchutí Eliho Rotha. Pod to vše se podepsal týpek z Wu-tang klanu RZA. Už z traileru bylo jasno, že to nebude pro běžného diváka sledujícího Asiaty ,,na Lánech". Hodně krve bylo, neobvyklá bojová choreografie taky a hlavně zajímavé postavy. Scénář je už trochu pod průměrem, ale u tohohle typu filmů ani žádný nečekám. Batista jako správné zvíře, RZA ukňouraný nigga, Russel Crowe jako nadržený amík a Lucy Liu bordelmamá. O něco lepší průměr. RZA si chtěl prostě natočit film. Silné 3* a.k.a 65% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 82%***DVD/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Akce 9/10/// PLUS: kde začít? Netypický soudtrack (americký rap v čínských historických reáliích), přesto si ho oblíbíte, po vzoru Tarantina a Eliho Rotha spousta krve a násilí, potkáte tu mnoho čínských hereckých hvězd, jsou tu odkazy na klasické kung-fu filmy, nechybí pro někoho neoblíbené létání a zároveň absurdní, ale efektní souboje, Lucy Liu v roli která jí nejvíce sluší, Russell Crowe naopak v roli, kterou by jste do něj neřekli MÍNUS: z počátku naprosto šílené, neuvěřitelně splácané všechno na jedno místo, je potřeba si zvyknout, a rozhodně to není vhodné pro každého./// Shrnutí: Na úvod jsem dost nechápal některé wtf momenty: (co tam dělá černoch? Ten černoch je v hlavní roli? Co ta hudba apd. Působilo to směšně. Později to ale vše začalo dávat smysl a pěkně to do sebe zapadalo. Tedy jestli se něco takového o tomhle filmu dá tvrdit. Začal jsem si ho užívat. Nejen akci, souboje a všudypřítomnou krvavou epopej, ale vlastně celou tuto na první pohled nesourodou filmařinu./// PS: Film Pěsti ze železa je úlet roku, ale zároveň žánrová perlička, která se u nás tak často nevidí, proto stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)
  • RZA původně plánoval dva čtyřhodinové snímky. Producent Eli Roth mu však povolil pouze jeden film, a to o délce zhruba 90 minut. (Geriel)
  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)

Reklama

Reklama