Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 6

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 6

Recenze (281)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co vedlo Russella k účasti na tomto projektu. Asi si na natáčení Amerického ganstera vyměnili s RZA vyzitky. Pokud jde o RZA (sakra, do skloňování tohoto podivného jména se pouštět nebudu), tak tomu se režisérský debut moc nepovedl a je v něm na první pohled spousta chyb. Nechápu i to, proč si vybral jako svůj debut zrovna kung-fu film, navíc když si chtěl zahrát jednu z hlavních rolí. Ano, černoch-kovář v čínské vesnici. Klasika přeci. Pár dalších pozvaných hereckých hvězd sice potěší, ale ve výsledku je budete spíš litovat, protože celý film působí bezradným dojmem čím chce vlastně být. Sázka na naturalistické pojetí soubojů tak v kontextu celého filmu působí spíš směšně, stejně jako převážně hiphopový soundtrack. Kdyby RZA natočil v podobném duchu souboj gangů na předměstí amerického velkoměsta, vsadil bych boty, že by to dopadlo rozhodně líp. Koukatelnost filmu tak vlastně zachraňují Russell Crowe, sympatické asijské herečky a vcelku slušné akční finále. ()

nirvanafan odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je sračka! zařval král Leonidas a zcela nekorektně skopl RZA do jámy. Poté vzal 300 Sparťanů a pustil se do odvážného tažení, v němž si dal za úkol zničit všechny bluraye, dvd kopie a internetové odkazy tohoto filmu. Zasloužil se o to, že došlo k vymazání této sračky z filmografie Russella Crowea a filmový svět byl zachráněn. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $15,634,090Tržby Celosvetovo $22,018,988Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,572,759 //počet predaných kusov 150,243Tržby za predaj DVD v USA $6,826,582 //počet predaných kusov 260,257║ Tarantino present "ďalší" Grindhouse biják, priamočiari béčkový akčný výbušný úlet, plný krvi, masakrov, dokonca sa k tomu pridal trošku pribratejší Russell Crowe, akcia výborná, o nude ani reč, takáto akčná uvoľnená oddychovka moja šálka kávy. /80%/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Černoští rapeři se vyznačují nejen špatným herectvím, ale zejména neskutečnou sebestředností, což je vidět zejména pokud se posadí na režisérskou stoličku. A tady to bylo extrémní. Režisér sám sebe obsadil do role, která měla celý film zastřešovat, ale míst toho plkala jednu nesmyslnou větu za druhou a pokoušela se o nějakou filosofickou hloubku, která byla úplně mimo. Pochopitelně nesměl chybět rap, což je k čínským kung-fu lítačkám řízlým tarantinovským grindhousem úplně to nejlepší. I přes to, že se RZA snažil, tak nakonec byly mé dojmy pozitivní. Jednak tu byla kouzelná role Russela Crowea, kterého bych tady nečekal, ale o to víc mě potěšil. Druhak jsem se mohl kochat přehlídkou těch nejkrásnějších Asiatek, které se kdy v jednom filmu sešly a že se bylo na co koukat. No a za třetí to gore a souboje to byla prostě vymakaná pecka. Ne, že by se tenhle film mohl stát kultovním v širším slova smyslu, ale pro ortodosní tarantiňáky by bylo povinností mít ho doma v šuplíku. Jen kdyby se RZA trošku míň díval do zrcadla. Takhle si tím nejsem jistý 60% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se fakt těšil, trailer sliboval nabušenou podívanou, která se odehrává v prostředí asijského borde... ehm, veřejného místa. K tomu Lucy Liu, Russell Crowe a Jamie Chung? Zkrátka a dobře, nikdo mě nemusel přemlouvat dvakrát, abych se na tento film podíval. A výsledek mě... zklamal. Tenhle film trpí špatnou režií, kdy prostě někdo, kdo nemá talent a neumí režírovat, stojí za kamerou a dává povely. A takhle z toho nemůže vzniknout nic jiného než směsice něčeho, co neví, jestli se chce brát vážně nebo ne. Navíc se neumím rozhodnout, jestli je RZA horším režisérem, či hercem, protože to byl další problém, nevěřil jsem mu tu roli. Možná, kdyby obsadil někoho jiného a zůstal jen za tou kamerou... Nevím, nakolik tomuto filmu ublížilo to dramatické sestříhání (z původních čtyř hodin byl film zkrácen na 90 minut!) a upřímně bych se chtěl podívat na ten původní sestřih, možná bych byl spokojenější. Takhle musím napsat, že co zpočátku vypadalo jako parádní "guilty pleasure" film, dopadlo jako něco, co nejde pořádně identifikovat. 50 %. P. S. A když se film ze 70 % odehrává v tom, ehm, veřejném domě, který okupují pěkné Asiatky, je snad i hřích nemít ve filmu žádnou nahotu, ale vážně! :-) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Prvý zostrih filmu mal niečo cez štyri hodiny. (Crybaby)
  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)
  • RZA původně plánoval dva čtyřhodinové snímky. Producent Eli Roth mu však povolil pouze jeden film, a to o délce zhruba 90 minut. (Geriel)

Reklama

Reklama