Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer

Recenze (156)

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Paráda. Skvěle vyvážené sociálně-rodinné drama s nekorektní zábavnou jízdou. Casting je perfektní, Wiliam H. Macy je vynikající, ale především na sebe upozorňuje božská a nesmírně talentovaná Emmy Rossum. Snad jen ten Justin Chatwin mi moc neseděl (už ve Válce Světů dost vadil). Takže v lednu se budu těšit na 2. sérku. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Nemorální, obhroublá a lascivní, ale pořád rodinná dramedie. Občas se nebáli dotknout až tragikomedie. Nádherná Hamptonová (V). Sympotrans Trevor. Mezi: Z principu Frank (jinak okouzlující Macy), přechcávač všeho a všech (vč. gay a ex-gay aktivistů). Často ufňukaná "dobrá špatná holka" Fiona (Rossumová). Jako vždy výborná Cusacková, ovšem ve velmi bizarní roli. Romance "Gallovich" - fascinující vývoj, ale na jedné straně maniodepresivní psychotik, na druhé agresivní kriminálník. Drsná ukrajinská štětka zn. Světlana. Mínusy: Taky se na to dá koukat jako na nemístnou romantizaci lůzy. Lip (White). Ještě jsem nepřestal trnout, co vyroste z Carla. Hodnocení po 7 sériích: 78%. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Je malilinko zvláštní, že postava komediálního seriálu, okolo který se všecko jakoby točí, je napsaná úplně, ale úplně nevtipně (Frank). Samotnej námět je každopádně jako stvořenej pro humornej seriál, a přesto se těží z jeho zdánlivě skrytých uliček, kde byste to ani nečekali. Navíc se Shameless vždycky bude moct opřít o Lipa (kterýmu se podle mě dá fandit tak stokrát víc než Fioně) a relativně stálou (sexuální?) výkonnost. Edit koncem 5. série: Nebudu už dál otálet, musim to prostě zvednout. Konzistence - symbol Shameless. Tvůrci i takhle pozdě málokdy pálí slepýma a speciálně děcka (Carl, Debbie) jsou snad zábavnější díl od dílu. Senza! ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze dva díly, ale musím říci, že tohle je randál.... Totální výsměch všem navoněných hvězdám a seriálům, které se snaží ukázat, jak dokáže být strastiplný, neohleduplný a nepochopitelně nelogický život v lidské společnosti, když jste social victim. První i druhý díl mě naprosto odrovnaly a moc zaujaly....jedeme dál.... A navíc to zasiflený šikágo..... ()

Ninivius 

všechny recenze uživatele

Skvělý případ seriálu který nevěděl kdy skončit. Shameless by prospělo být o 3-4 sezóny kratší, odstranit všechny nepotřebné a příběhové linky, vedlejším postavám nedávat více prostoru než hlavním postavám a nesnažit se používat epizody jako komentář k politické situaci v USA. Shameless sleduje příběh a problémy rodiny Gallagherů v "chudinské" části Chicaga a právě v tomto je ukryta jiskra tohoto seriálu, prožíváte s nimi jejich problémy a radosti, jednu dobu vše vypadá na dobré cestě jen aby se to během chvíle pokazilo, a takhle pořád dokola. Herecké výkony sahají od průměrných až po neuvěřitelně dobré, za vyzdvihnutí stojí určitě William H. Macy jako alkoholický otec Frank Gallagher a Emmy Rossum v roli nejstarší dcery Fiony. Za zmínku také stojí že se jedná o americkou verzi původně britského seriálu se stejným názvem, a jako jedna z mála "amerikazovaných" verzí dokázal Shameless překonat originál v popularitě i kvalitě. Pokud hledáte kvalitní seriál plný emocí tak určitě doporučuji prvních 5 sezón, poté už si udělejte vlastní obrázek :) ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy Carl (Ethan Cutkosky) nabourá Ferrari, je vidět, že než auto nabourá, tak už je auto bourané. (Zek)
  • „Frank je neustále naliaty, takže ho hrám najmä mimikou a gestami. Moja mama si zvykla vypiť a vtedy robila najsmiešnejšie grimasy na svete," vyjadril sa o svojej postave a inšpirácii William H. Macy. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)
  • Na zdi hospody "The Alibi Room", kam Frank (William H. Macy) pravidelně chodí, vysí světelná reklama "Pilsner Urquell". (Cliff Booth)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama