Reklama

Reklama

Ned si žil spokojeným životem na bio farmě po boku své hippie přítelkyně, dokud jej však jeden nerozvážný incident s marihuanou na farmářském trhu nedostal za mříže. Po návratu z vězení se nastěhuje ke svým sestrám... V žádné rodině nesmí chybět – černá ovce, která je vždy o pár kroků pozadu. Zvláště pak, má-li si dát do pořádku život. Pro sestry Liz, Mirandu a Natalii je to jejich věčně pozitivní bratr Ned, bývalý majitel organické farmy, jehož neskonalá ochota spoléhat se na poctivost lidstva způsobuje jeho osobě nemalé problémy. Normálně by byl naprosto nepoužitelný, ale jednou je to jejich bratr, takže když ho opustí přítelkyně a vyhodí ho z farmy, jsou to opět sestry, kdo zavelí k záchraně. Každá ho u sebe nechá nějakou dobu bydlet, ovšem bratrova neotřesitelná víra v naprostou upřímnost jim obrátí životy vzhůru nohama. Avšak i díky tomu si všichni v rodině nakonec uvědomí, že jeho víra v lidi kolem sebe není zas až tak hloupá. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (194)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Upřímně bych musel teď docela zapátrat v paměti, kdy naposled jsem viděl film, natož komedii, který by disponoval takovou skvadrou nesympatických postav, obsazených navíc tak zatraceně nesympatickými hereckými protagonisty, což překvapilo o to víc, že konkrétně Paula Rudda a Elizabeth Banks jsem vždy považoval za jistoty kvalitní filmové zábavy, ale zde se přidali ke zbytku obsazení a sledovat veškeré počínání všech postav a výkony, které tu zúčastnění předváděli, bylo takové malé utrpeníčko. Ústřední postava Neda, právě v Ruddovo podání, mi lezla neskutečně na nervy, zvlášť když divák ani neví, jestli ten jeho naivní dobrák je vážně tak důvěřivý, nebo jen prostě retardovaný blb, jenže jeho ségry ho snad ještě trumfli, trapný krávy, kterým jsem přál co nejkrutější osud, fakt prostě děs. Zápletka pak byla naprosto nulová, biochlápek narušuje osmdesát minut život svých třech sester, které nejdřív strašně sere, aby samozřejmě jak mávnutím proutku v posledních pěti minutách prozřeli a zjistili, že ten jejich brácha je vlastně naprosto úžasný člověk, no co k tomu dodat, to přeci nelze považovat za nic jiného, než za megatuctový kýčovitý scénáristický odpad. Co se vtipnosti týče, zasmál jsem se přesně … aha, já se vlastně nezasmál, ba co víc, já se ani neusmál, takže asi taková to je komedie. Zato těch trapných a nesoudných situací tu je zde na tři prdele, těmi tvůrci nešetřili, spíš naopak, těmi se to tu jen hemžilo. Our Idiot Brother je zkrátka nudný, hloupý a nevýrazný film, kterému doporučuji se hodně velkým obloukem vyhnout. ()

Thomick odpad!

všechny recenze uživatele

Hustý. Asi po pěti minutách jsem si řekl, že jestli to opravdu skončí tak, jak to skončit nejspíš "musí", tak půjde o sračku gigantických rozměrů. A hle! (Bylo to ještě horší). Každopádně jestli máte chuť potkat nejprvoplánovější vtip galaxie (pes Willie Nelson) a neskutečně tragicky vykreslenýho "idiota", ve kterym by se beztak - nejmíň kousíčkem - našel kdokoliv z nás (takže fakt stěží pochopíte, proč že ho má celý okolí za naprostýho imbecila, co si ani zadek sám nevytře) ... tak směle do toho! Vážně nechápu, jak se takový jména mohly tomuhle bezcennýmu projektu vůbec upsat; čimž teda ale rozhodně nenarážim na čim dál votravnější Zooey - ta tam naopak pásla dokonale. ()

Reklama

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Náhodou moc příjemná komedie se skvělym blbečkem Ruddem a s obdivuhodnym obsazenim dalších rolí(!) - namátkou takový pecky jako Zooey Deschanel, Emily Mortimer, Steeve Coogan, nebo třeba krásně přiteplenej Hugh Dancy... Respektive tak hodinu a čtvrt je to víc než příjemná komedie se sympatickym a dobrosrdečnym hovádkem v hlavní roli, kerou ale v závěru o dvě kategorie níž sráží plytce kýčovitej a lacinej konec - začíná to (POZOR, TROLEJ) scénou, kdy si jedou k jeho ex a k jejímu novýmu intelektuálnímu gigantovi pro toho jeho psa, a timhle momentem se z toho víc a víc stává prvoplánovitá moralitka, před kterou ostatně asi měla varovat už ta roztomilá fráze z oficiální anotace, že "(...) všichni v rodině si nakonec uvědomí, že jeho víra v lidi kolem sebe není zas až tak hloupá." Bleh... Klišé střídá klišé a všechno je zakončený slaďoučkym prozřenim cynickejch sester, všechno dopadně růžově, jejich partnerský vztahy se hned napravěj (kromě tedy tý jedný už rozvedený), všichni jsou šťastný a vyráběj svíčky, svítí sluníčko, a dokonce i ten pes se přihřívá někde v parku vedle nějaký feny - a teda samozřejmě její vysmátý majitelky, žejo. Ale to je "jen" ta poslední čtvrthodina, jinak za pozornost ten film určitě stojí, už jen kvůli těm úžasnejm hercům. WTF moments: Celej ten konec zbytečně kazící dojem z celýho filmu je WTF sám o sobě, a když nebudu řešit tu ubohou nápravu celý rodiny, tak obzvlášť libová byla třeba scéna s čoklem volně pobíhajícím po vězení a srdceryvně se přes míře objímající s páníčkem zavřenym v cele, to vše za dojatýho přihlížení bachařů šťastnejch, že ten náš milej Ned konečně v sobě díky Willie Nelsonovi znovu našel chuť z toho vězení se dostat. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč jsem si film tak oblíbil, když je plný klišé a dalších předvídatelností. Možná proto, že mi Ned svou povahou silně připomínal Jeffa Lebowskiho; taky je to takový ten týpek, který si chce jen v klidu žít, na otázky odpovídá pravdivě a ani ho nenapadne, že by si tím mohl uškodit. A není to proto, že by byl hloupý, on prostě nepředpokládá, že by to proti němu chtěl využít někdo, komu neublížil. Takže je jen těžce naivní. Vždycky, když tento snímek vidím, musím přemýšlet nad tím, jak by to vypadalo, kdyby se takhle chovali všichni. To by bylo peklo. Je škoda, že film spadá do žánru, v němž jsou šťastná zakončení povinná, protože falešné tóny zbytečně nabourávají tu porci člověčiny, kterou jsem z příběhu dostal. / Poučení: Když už musíš prodávat drogy, alespoň si dobře vybírej zákazníky. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli nejsou čtyři hvězdičky až moc, ale já se bavil a docela sem se odregoval od drsnějšího humoru, kterému dávám posledních par let přednost. Paul Rudd tu hraje zcele bezelstného hipíka, jehož přehnaná dobrota a upřímnost ho přivádí do nepřijemných (rozuměj "vtipných") životních situací. Celé je to hodně odlehčené a bez děr, Paul Rudd je podlě mě ve své nejlepší roli a naprosto uvěřitelný. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Rashida Jones a Paul Rudd si spolu ve filmu Kámoš k pohledání (2009) zahráli pár. Zde Rashida Jones hraje přítelkyni Nedovy (Paul Rudd) sestry. (žvanimírek)

Reklama

Reklama