Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Stupidní český název asi částečně přebrali z Faktoru strachu (neboli originálním názvem Fear Factoru), protože oboje vysílali ze studia televize Prima, na Primě Cool. Ale teď něco málo k pořadu. Lidi se tomu smějí, ale nemají ponětí, jak hodně musí být těžké dostat se přes jednu jedinou překážku a kolik tréninku a fyzických sil to vyžaduje. Já vlastně taky ne, ale spíš jsem soutěžícím fandil než se jim smál. Ale jo, k smíchu to občas bylo taky, Japonci ovšem podle médií vypadají jako docela škodolibý národ (vzhledem k těm všem uchýlným televizním soutěžím), ale taky si kladou vysoké nároky nejen v televizi nebo anime příbězích, ale i v reálném životě, i když trochu jinak, než je to vykreslováno tam. :) ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Takešiho hradu, což je soutěž "pro každého", je Ninja faktor skutečně soutěž jen pro ty nejlepší. Fyzické výkony je tady opravdu nutné podat. Akorát pořád nemůžu přijít na chuť tomu americky předramatizovanému voiceoveru, podle něhož je každý soutěžící v každé chvíli na konci svých sil, vydává ze sebe maximum a právě zdolává tu nejnáročnější a nejnbezpečnější překážku, na kterou se psychicky připravoval několik dní. ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Takže to máme další pořad, u kterého mi zmizelo hodnocení i s komentářem. Co se dá dělat. Alespoň můžu srovnávat nově namísto Fear Factoru s prašivou napodobeninou Wipeout, která mě má k tomu, že zde nově zaokrouhluji nahoru na tři. Trochu pošahaná zábava asijského typu, kde si účastníci dávají při ošklivých držkopádech na tlamu a publikum převesele jásá. Nakonec se tomu ale určitá zábavnost upřít nedá a některé úkoly, přesněji urputnost, s jakou se jich někteří závodníci snaží zhostit, vzbuzují obdiv. Ale pravidelně sledovat? To ne. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mě tihle Japonci baví! A jak! Americký Wipeout je oproti tomuto pořadu výsměch. Tam soutěžící neudělá většinu překážek, ale protože rychle padá a plave, získá nejlepší čas a dostane se do finále, kde nakonec shrábne prašule. To Ninja Faktor je nemilosrdný - nevydáte ze sebe všechno, spadnete a končíte. Navíc tady se soutěžící nesnaží zdolat horu Midoriyama pro peníze, ale prostě proto, že chtějí vydat ze sebe to nejlepší a dokončit všechny úseky. Překážky jsou mnohdy takřka nepřekonatelné a líbí se mi v jednotlivých turnajích sledovat opakující se soutěžící, jak to zkouší znovu a znovu. A baví mě i ti cvoci v kostýmech, co vypadnou hned na první překážce :) ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a legrační podívaná v podobě neustále vybíhajících bláznivých Japončíků (nyní i Evropanů a Američanů) v nejrůznějších kostýmech sem tam i s hláškami na jednu z nejtěžších tratí světa. Je úžasné, jak "Elita Ninja faktoru" zasvětila tomuto pořadu život - postavili si kopie dráhy doma a den co den trénují, tento pořad se stal jejich životním stylem a také je to na nich vidět. Přejít všechny čtyři úseky pravděpodobně znamená v Japonsku obrovskou prestiž. A určitě doporučuji se dívat na originál, ten komentátor je naprosto dokonalej. 80% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Ženskú verziu Ninja Factoru dokončili iba Satomi Kadoi, Rie Komija a Ajako Mijake, ktorá ju ako jediná dokončila 3-krát. (Amityville)
  • Existuje aj ženská verzia Ninja Factoru, ktorá sa viac sústredí na obratnosť a rovnováhu. (Amityville)
  • Od roku 1997 soutěž dokončili pouze 3 lidé, a to ve 4. klání 16. října 1999 lovec krabů Kazuhiko Akiyama (číslo 86), v 17. klání 11. října 2006 rybář Makoto Nagano (číslo 99) a ve 24. klání 1. ledna 2010 prodavač bot Yuuji Urushihara (číslo 93). (Rominator)

Reklama

Reklama