Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka soutěžících se pokusí dobýt legendární pevnost Boyard. V několika náročných disciplínách musejí ukořistit klíče a indicie, aby měli co nejlepší výchozí pozici pro závěrečné získání zlatého pokladu... (oficiální text distributora)

Recenze (140)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Prostředí, úkoly a smysl celé soutěže zůstaly zachovány. Co je však mimo, jsou pro mě hádanky (podle mě zcela nelogické nebo maj na prima cool mizernýho překladatele). A hlavně: ta ženská, co se pořád zubí, jako by byla placená za každou minuty, kdy vycení tesáky? A Master Boyard?? A otec Fourra!!!!?? Chci zpátky otce Fourra! Apoň že Pačes a Paklíč po pevnosti pořád pobíhají a Kebule sice zestárl o pár let, ale pořád je stejně "příjemnej" :) Zkrátka v tomhle případě je francouzská verze neostižitelná. Škoda přeškoda. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tato britská verze dnes už kultovní dobrodružné soutěži pevnost Boyard ani nesahá po kotníky Paklíče. Celou tuhle show zachraňuje staré dobré prostředí pevnosti. Jinak už to nemá ono kouzlo a náboj. Rčení "Když dva dělají totéž - není to totéž" se hodí. Hodnocení OST: Dá se vůbec hodnotit pár tónů, které hrají při různých disciplínách? (nehodnotím) ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá pevnost Boyard je zpět! Navíc s naprosto geniálně a zřejmě i záměrně tupým dabingem Prima Cool(což samotná "Kolíkova" televize nepokrytě přiznává v parodujících upoutávkách). Navíc ve věži už "nestraší" otec Fura, ale nějaký pomatený blázen, který plácá páté přes deváté. Do pevnosti tentokráte jezdí policejní sbory jednotlivých londýnských okrsků, případně bachaři. Nejvíce ovšem vždy pobaví instruktoři z fitness center, jež nejsou sto vyšplhat pár metrů po laně. Ve výsledku tak jde sice o nechtěnou, ale přesto, nebo právě proto povedenou zábavu. Pane Kebule, prosím gong! ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Moderátoři slabí jak čaj, děvče je alespoň pohledné, ale jinak šílené a ten "šerif" v černém je totálně nezajímavý a kontraproduktivní, naprostá absence kouzla osobnosti. Nedodá tomu ani za mák napětí či dramatičnosti. Disciplíny jsou už navíc okoukané. O dabingu ani nemluvím, to překřikování se vážně nedá. A zařadit to po sériích "Kdo přežije" to naprosto zabíjí. Nemá to zkrátka žádnou "šťávu". ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jak se mi kdysi zamlouvalo žabožroutí zápolení s nástrahami pevnosti Boyard, tak mám problém vystát tenhle britský grcmake. Je to sice totéž, ale zároveň je to mnohem stupidnější, otravnější a trapnější. Když jsem poprvé zahlédla tu kozatou Barbínu, co vyskotačila ze člunu v roli průvodkyně soutěžících, zvedl se mi kufr a zježil vlas. I vzpomínka na ni ve mně vyvolává nutkání hodit šavli. Rádoby zlý vytlemenec - sudí je natolik impertinentní, až si rozpačitý divák připadá, jako by sledoval koprofilní porno. Laciná náhražka otce Fury "profesor" může pobavit leda dítka v předškolním věku a jeho otázky v češtině často nedávají smysl... občas dávají i nesmysl. A vzhledem k tomu, že český dabing vzrušeně překládá každý nejapný výkřik, který soutěžící vypustí z hrdla, tudíž imrvére posloucháme: "Rychle! Jdeme na to! Rychle! Dokážeme to! Zvládneme to! Rychle! Zvládneme to! Do toho! Rychle! Honem! Dokážeš to! Rychle!", stávají se i soutěžní týmy prakticky nesnesitelnými a držení palců se nekoná (palce se totiž nacházejí hluboko zaražené ve zvukovodech). Sledovat soutěž beze zvuku, možná bych byla ochotná připrdnout třetí mdlou hvězdičku, ovšem nemám zájem. Nejsem si jistá, nakolik mou příchylnost k originálu ovlivnila nostalgie, tuhle mizernou anglánskou kopii však nemám zapotřebí. 44% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Heslo k získání zlata má pokaždé 5 písmen. (Illuminare)
  • Pevnost se nachází u západního pobřeží Francie na souřadnicích 45°59'59.006"N, 1°12'49.717"W. (Ficik)
  • Kvůli natáčení byla v roce 1990 přistavěna na západní straně plošina 20x20 metů, která na místě zůstala dodnes. (Ficik)

Reklama

Reklama