Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta spolužáků je pozvána na pobyt do lázní. Přitom však zažívá mnoho peripetií, vtipných situací, ale i osobních dramat. Souběžně s tím můžeme sledovat příběh mladého zlodějíčka, který nastoupí do luxusního lázeňského hotelu jako kuchař a prožije tam svou první velkou lásku, když se zamiluje do krásné pokojské. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s několika málo jinými Magnuskovými filmy, které jsem měl tu smůlu zhlédnout, se jedná o nadprůměr. Pokud bych mu mohl poradit, vážná témata mu jdou o něco méně hůře než pokusy o komedie. I když pravda, je to spíš jako srovnání, co je lepší, jestli dostat přes hlavu cihlou nebo železnou tyčí. Občas si říkám, jestli můj nápad, že zhlédnu všechny české filmy, co kdy byly natočeny, je fakt dobrý. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený snímek 'Pamětnice' byl zřejmě důvod natočit s hereckými legendami ještě jeden takový film. Opět se jedná o školní setkání, ale tentokrát se to týká školního výletu. Jenomže se to ale, tak nějak, moc nepovedlo. Vznikl neskutečně ponurý výtvor. Je to sice hezké, že se takhle všichni opět setkali, ale mělo to být daleko důstojnější. Nelogičnost a trapnost příběhu strhává veškerou snahu do netečných pekel. Námět by sice nebyl zase až tak špatný, ale mohl by být daleko více propracovanější. Především mi tam chybí jistá poetičnost, jaká byla patrná u předešlého snímku. Seniorům se to bude jistojistě líbit pro klidnost a jemnost. Ostatní nechť se poohlídnou po něčem jiném. Je to opravdu hrůza. ()

Reklama

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Začátek vystřižený jako z akčního filmu s hlavním obsazením starším 60ti let. Film bych s klidem přejmenovala na Rozhovory před smrtí a v některých případech by to i dokonce sedělo. Celou tu dobu jsem trnula, která postava v příběhu asi tak umře. Vypíchla bych hned několik bodů např.mladé neherecké obsazení(Sandra Nováková, Jan Bendig, Agáta Hanychová....)a snaha popostrčit v "popularitě" hvězdy z talentových soutěží v naší zemi předem odsouzených k zániku. A hned několik hlášek : píseň, která tam zazněla s padnoucím textem k filmu je hotový příklad paradoxu - "....Směju se a brečím na vzdor srdečním křečím. Jsem atrapa pro pány, a místo fénixe pírko od vrány. Láska často bolí jako rána holí....";"Hele ti moji spolužáci jsou pěkný paka!"(vyřčeno důchodkyní),"Hele a zjistilas kdo nás tehdy za komančů udával?". Pan Tomáš Magnusek opět nezklamal a projevil svým producentováním a také hraním celému filmu perfektní laskavost - masochisticky mě odsoudil k litování mé dobré vůle související s dáváním šance českým filmům. Hřebem večera byl duchnovský večírek plný šampaňského - nejmenované ale dobře zvýrazněné a snímané značky, marihuany a pochybných tanečků. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Je skutečně na pováženou, když při náhodném přepnutí zjistíte, že na jiném programu běží zábavnějjší, lépe natočený a více životný program než Školní výlet a pak zjistíte, že jste přepli postupně na Ordinaci, Policajty z centra a Námořní vyšetřovací službu. Neurazil mě příběh sešlých herců, které už člověk často nevidí (docela rád jsem je viděl, jen mi bylo líto, jak někteří sešli), klidně bych se takto nahozený příběh na úrovni horší televizní inscenace (scénářem, technicky níž) díval, ale bohužel jsem byl fackován celou tou nesympatickou lázeňskou skupinou v čele s Magnuskem. Ten člověk hraje asi stejně jako Agata Hanychová, ale na ni stejně jako skupina starších spolužáků při cvičení rád chvilku podívám. Některé dialogy jsou otřesně prkenné, celé je to odnikud nikam, zamilovaná dvojice z děcáku byla k nepřežití a to jsem ještě netušil, že jedna postava začne zpívat něco vhodného do okresního kola těch populárních zpěváckých soutěží. Zindulka, Švormová atd se snaží, Trojan s Fišerem mají i jakéhosi komediálního ducha (Fišer i přes to, že skutečně nemůže mluvit bez mluvícího přístroje), ale celé je to k ničemu, když nemáte na únosné úrovni scénář, režii, kameru a protihráče. PS. Aha, tak abych si doplnil vzdělání, podíval jsem se , kdo je Bendig a on zpíval ve finále Superstar. Tak žádné okresní kolo, šmarjá. ()

Mardzis odpad!

všechny recenze uživatele

Bože můj, zasloužim si nějakou cenu za to, že jsem tohle (nevim jestli se to dá nazvat filmem) dokoukal až do konce. To byl ten nejtvrdší hardcore, dosud všechny odpady jsou oscarový trháky oproti tomuhle. Fakt totální peklo. Vždycky mě zničí když vidim své oblíbené české herce v takovýhlech hrůzách (p. Lipský, pí. Jirásková). Jediný plus za Hanychový kozy, lol. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film Školní výlet se natáčel v Lázních Bělohrad, v Pardubicích, v Čelákovicích a v Chrudimi. (Bart)
  • Závěrečnou píseň filmu zpívá hlavní představitelka Libuše Švormová. (M.B)
  • Premiéry filmu se nedožila hned dvojice herců, která se na natáčení podílela. V říjnu roku 2011 zemřel na rakovinu Bořivoj Navrátil, který již před začátkem natáčení avizoval, že se jedná o jeho poslední filmový projekt. V únoru téhož roku odešel také Pavel Vondruška, jenž podlehl následkům pádu ve Stavovském divadle. [Zdroj: iDNES.cz] (oje)

Reklama

Reklama