Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Máte pocit, že vás někdo sleduje? Může to být osamělý čtyřicátník, jehož vlastní život je tak prázdný, že parazituje na životech jiných. Možná mu bude stačit, že vás pozoruje, nebo bude chtít do vašeho života aktivně vstoupit. Pro jistotu se ale vždycky připravte na nejhorší, jak líčí temný psychologický thriller s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Ten se ve filmu objevuje jako Oliver, velmi uzavřený a nekomunikativní letový dispečer. Jediný „živý“ kontakt má se svou matkou (Jana Hlaváčová), od kolegů v práci si udržuje odstup a doma mu společníka dělají televize a dalekohled. Jím z bytu na bratislavském sídlišti šmíruje na první pohled šťastnou rodinku z protějšího domu. S rolí pouhého pozorovatele si ale dlouho nevystačí a rozhodne se k sousedům odnaproti proniknout co nejblíž. Pro splnění snu udělá člověk často velmi neuvěřitelné věci, někdy i takové, které jsou za hranicí slušného chování nebo dokonce zákona. A když nabídnete pomocnou ruku někomu, kdo o to vůbec nestojí, nesmíte se divit, že vás pak do ní s chutí kousne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Utahany, dej bez poradnejch nakopnuti, velmi nedomysleny, chvilema skoro smesne pusobici dialogy, Trojan pusobi prilis malo uveritelne (nekdo takovej jako charismatickej, manipulujici svudnik?), chybi gradace - SPOILER - pritomnost kveru nevysvetlena (pravda, trochu jsem doufal, ze ji pouzije, skoda), pritomnost zminek o matcine alergii na citrony nevysvetlena (priznavam, trochu jsem doufal, ze ji zabije, skoda), pritomnost de facto znasilneni sousedky a jejiho naslednyho chovani nevysvetlena (jako ze se zamiloval kun, nebo co? WTF a skoda), konec nesmyslnej a nijakej, pelmel televiznich serialu na pozadi nesmyslenej a bez spojitosti s dejem (skoda), bitka s bezdomovcem totalni fail (andele na Slovensku asi vyziraj popelnice), chovani deti mimoza, a tak dale - KONEC SPOILERU - no proste to boli. A pritom je videt, ze Kristufek umi budovat atmosferu. Ale s takovym scenarem... no proste spatny. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Většinu času je to buhužel docela nuda, což jsem opravdu neočekávala. První polovina se neuvěřitelně táhne a to, že pozornost je zcela věnována jen a pouze hlavní postavě (byť dobře vymyšlené i zahrané), tomu rozhodně neprospívá. V druhé polovině to naštěstí začíná trochu nabírat tempo, ale pachuť první poloviny je pořád tak silná, že můj přístup zůstal i nadále značně pasivní a nebyla jsem schopna se do příběhu vžít. Ještěže si do hlavní role vybrali Trojana, jehož herectví to celé táhne trochu nahoru, ale jinak mě to opravdu nenadchlo. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Někdy spolu můžeme jít i na pivo........ Ivan Trojan (Oliver Fabián) jako letecký dispečer žije osamělý život, plný smutku a závisti. Je cítit, že kdysi prožil nějaké trauma a stále se s ním nevyrovnal. Z příběhu je cítit vliv především dvou filmů. Tím jsou Samotáři a Okno do dvora. Zde Fabián sledu převážně jednu sousedskou rodinu svým dalekohledem. Fabián (Ivan Trojan) má ve svém bytě neustále puštěnou televizi. Okolo 52 minuty v ní můžeme vidět a slyšet seriál Simpsonovi. CITÁT - Vždycky jsem chtěla vědět, jaký jsou sousedi odnaproti....... Škoda toho podivného jakoby nedodělaného konce, jinak bych dal filmu za pět. Tady to chtělo nějaké překvapení. ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele

Nebýt Ivana Trojana, tak si nejspíše budu ťukat na čelo, ale nemůžu, jelikož Trojan si prostě zaslouží úctu, neboť zachrání i propadáky. Zde se stáváme voyerem voyera a sledujeme jeho cestu Stalkera, vlastně na tom celou tu dobu nic moc psychologického není, spíš si jen dokola opakujeme, proč se na to vlastně koukáme a proč si připadáme jako Stalker i my. No konec je tak nějak ubohý, uříznutý a vlastně to je přesně to, co na filmech já osobně absolutně nesnáším.  co z toho vyleze a nakonec z toho nevyleze absolutně nic? No ani to není tak strašné jako uříznutý konec...Ještě, že to zachránil Trojan, a kdo je fanouškem veškeré jeho tvorby, tak prostě ani zklamaný být nemůže.. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Někdo se dívá. Osamělý život letového dispečera, který dalekohledem šmíruje rodinu naproti v paneláku, který má své trauma, které se postupně odhaluje, stejně tak, jak se hlavní hrdina postupně odhodlává k činům. Na začátku dost pomalé tempo, zvláštní - až nevěrohodné dialogy. Naštěstí pak Kryštúfek začne trochu více s hlavní postavou pracovat a leccos (ne vše) se vyjasní. Film jednoznačně táhne Ivan Trojan. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Ivan Trojan (Oliver) si napriek svojej bohatej filmovej kariére zahral v Slovenskom filme po prvýkrát. (Raccoon.city)
  • Ivan Trojan (Oliver) prijal ponuku účinkovať vo filme hlavne preto, lebo ho zaujal scenár, ktorý prirovnal k shakespearovskej či antickej dráme a lákala ho tá nesympatickosť hlavnej postavy. V Česku to divákov trochu zaskočilo, ale to je podľa neho dobre. Bola preňho zatiaľ najťažšia rola a bral ju ako výzvu a ohodnotil slovami: "Mal som pocit, akoby si niekto navliekol moju kožu a robil niečo, čo nie som ja. Som, samozrejme, herec, ale bol to asi najväčší otras medzi mnou a postavou. Fakt, že to je najnegatívnejší „podivín“, akého som kedy hral, bol aj jeden z dôvodov, prečo som tú úlohu prijal. No vo chvíli, keď som sa na to pozeral, bol som otrasený." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama