Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Máte pocit, že vás někdo sleduje? Může to být osamělý čtyřicátník, jehož vlastní život je tak prázdný, že parazituje na životech jiných. Možná mu bude stačit, že vás pozoruje, nebo bude chtít do vašeho života aktivně vstoupit. Pro jistotu se ale vždycky připravte na nejhorší, jak líčí temný psychologický thriller s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Ten se ve filmu objevuje jako Oliver, velmi uzavřený a nekomunikativní letový dispečer. Jediný „živý“ kontakt má se svou matkou (Jana Hlaváčová), od kolegů v práci si udržuje odstup a doma mu společníka dělají televize a dalekohled. Jím z bytu na bratislavském sídlišti šmíruje na první pohled šťastnou rodinku z protějšího domu. S rolí pouhého pozorovatele si ale dlouho nevystačí a rozhodne se k sousedům odnaproti proniknout co nejblíž. Pro splnění snu udělá člověk často velmi neuvěřitelné věci, někdy i takové, které jsou za hranicí slušného chování nebo dokonce zákona. A když nabídnete pomocnou ruku někomu, kdo o to vůbec nestojí, nesmíte se divit, že vás pak do ní s chutí kousne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

subic 

všechny recenze uživatele

A zase ty zdejší komentáře-psychologické rozbory postav a dialogů, to se nedá číst... Kristína Turjanová je TYPICKÁ MCBP. Ivana mám rád a tady válí fakt dobře. Bylo mu tady nějakých 46 a teď k té jeho postavě, on nemá úchylku čumět lidem do oken, on to dělá celkem zjištně. Je jen škoda, že film neodhalil ještě něco víc z jeho minulosti. První hodinka je fakt nuda, ale pak se tam konečně něco začne dít. A jak to teda vlastně dopadlo? Zabil ji? Šli po něm? Tyhle otevřené konce nemám moc rád. 5/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa zbabraný záver, ale celkovo záležitosť o tom, že voyeurstvo, alebo po novom "stalking", sa nevypláca. Ja to isté stále hovorím našim príslušníkom, ktorí vždy v noci zaparkujú v uličke, aby tam akože sledovali ľudí a zabezpečovali verejnú bezpečnosť, ale aj tak pri tom furt zaspia. Inak film odvysielaný špeciálne pri úmrtí Jany Hlaváčovej, čo som nepochopil, keďže jej rola je dosť nepatrná. Každopádne Trojan stále veľký samec, ktorý si trúfol na vtedy ešte pozerateľnú Turjanovú a tá samozrejme ukázala všeličo, lebo však je to hééérečka, umelkyňa bez podprdy. ()

Reklama

saillor 

všechny recenze uživatele

Bez Ivana Trojana by film dosáhl sotva na dvě hvězdy. Strašně nudné a rozvleklé šmírování. Ale Trojana je zábavné sledovat za jakýchkoli okolností a tady je skutečně mrazivě odpudivý. Existence člověka parazitujícího na štěstí druhých a neschopného vlastního života je opravdu děsivá, poslední dobou důsledně zatahuji závěsy na oknech, co kdyby... ()

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a dnes velmi aktuální téma. Skvělé herecké obsazení. Prvky tragikomična v psychologickém filmu? - proč ne. Život je plný takových momentů. Ivan Trojan opět skvěle připraven na roli (konzultace s psychiatry ap.). Mé hodnocení: 84%. Viděno: (08.07.2011 - 46. MFF KV; 18.08.2011 - Lucerna/premiéra ČR). ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Podivná variace na Okno do dvora, střihnutá Pouty a Životy těch druhých s nepříliš dobře vymyšleným finálem. Nedivím se, že jsem se k tomuto filmu poprvé dostal až po osmi letech. Dodnes jsem netušil, že Ivan Trojan něco podobného natočil. Ale na jeho místě bych asi Viditelný svět na vrchol svého pracovního životopisu také nestavěl .... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Peter Krištúfek spomína, že keď sa vracal z Lotysška s cenou za najlepšiu réžiu, na letisku ju pokladali omylom za nálož, takže musel vyše hodiny čakať na batožinu. (Raccoon.city)
  • Ivan Trojan (Oliver) si napriek svojej bohatej filmovej kariére zahral v Slovenskom filme po prvýkrát. (Raccoon.city)
  • Režisér a zároveň scenárista tohoto snímku vycházel při sepisování námětu z okamžitého nápadu, který se objevil během posezení s přítelkyní na balkóně a položení otázky, co se asi děje za těmi okny okolo. [Zdroj: Cinema] (Terva)

Reklama

Reklama