Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (721)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Je to stále pořád ta samá písnička a ačkoliv nezní falešně, tak i ta nejlepší se časem oposlouchá, což je přesně tento případ. Moralizování z hlediska rodiny mi lezlo na nervy a dcerunka Broskvička není pro mě roztomilé dětské stvoření, ale příšerný trapný harant, kterého bych s chutí nakopnul. Lenochod Sid(nebo co to je) je pro mě už okoukaný a sympatie mamuta se také vytratily do neznáma. Od druhého a třetího dílu přišlo sice mírné zlepšení, ale i tak to jde s touhle ságou od desíti k pěti. 65% ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Čím větší reklama tím slabší příběh a to u čtvrtého pokrčování určitě platí. Měl jsem možnost vidět 3D a díky tomu si film zaslouží lepší hodnocení, ale moc velké využití se nekonalo. Nebýt přidání kamaráda Broskvičky a Sidovy babičky bylo by zaděláno na pořádnou nudu. Hlášky jsou geniální, ale jinak jsem se extra nebavil, piráti mi moc nesedli. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

O úroveň lepší než úmorná dvojka a stejně zábavné jako svěží trojka. Animace velmi kvalitní a např. voda vypadala téměř fotorealisticky a 3D efekt měl smysl. Český dabing je často k popukání, ovšem jistě ne cílenému. "Dvojitá stěrka" nebo "Broskvičko" to jsou prostě jistoty záchvatu smíchu. Veverka už je bohužel těžce zrecyklovaná, lenochod je snad poprvé skutečně vtipný a babička ztělesněním všech důchodcovských klišé. Mamuti nudní, otravně pouční a moralizující (problémy s dcerou v pubertě, ach jo). Ovšem nečekala jsem, že se několikrát rozesměju. 65 %. [Kino, 3D, dabing] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,AŤ SE DĚJE COKOLIV, NIKDY SE NEVYKAŠLEŠ NA PŘÍTELE....“ /// …a rodina je základ státu i v době ledový… Ta mamutí má problémy jako každá jiná. Broskvičce se totiž začínaj zapalovat lejtka (ještě že né … fuj! Pro děti vole!). No a Many, jakož to starostlivej fotřík to špatně nese… A aby toho nebylo málo, zachvěje se Země… Všechno je akční, všechno se pohybuje, všichni jsou ukecaný a zřejmě i 3dé bude úplně 3dé. Ale jinak je to taková pohádka s postavičkami z Doby ledový, kde už ani ten Scrat pomalu nemá co hrát. Možná je na čase to nechat roztát…. i když parchanti asi budou proti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem spíš na ty mamutí holky voplácaný, než na vyhublý kozy. 2.) Netrpělivě čekám na okamžik, až Broskvička přestane bejt malá holčička. 3.) Thx za titule ,,unchained“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ n ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Trojka u mě vítězí, možná proto, že mám už od Cesty do pravěku slabost pro dinosaury. Ale i čtyřka je slušná a divák se dočká všeho, co zná a oblíbil si v předešlých dílech: zběsilé honičky, závrať způsobující padání, neurotická veverka a nějaký ten důraz na rodinné hodnoty. ____ Ale pár dobrých vtípků se najde taky a dozvíme se i po kom má Sid hygienické návyky a náklonnost k poněkud větším domácím mazlíčkům. /8. 10. 12./ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Původně měl jedné z postav propůjčit hlas Jeremy Renner. Kvůli účasti na dalších projektech však musel odstoupit. (oje)
  • Jeden z původních konceptů příběhu zahrnoval rozmrazení hrdinů v muzeu v současné době. Snímek pak měl nést přízvisko "Th4w". (R´Hell)
  • Keď piráti pritiahnu ľadovú kryhu našich hrdinov, tak ju priviažu k boku svojej lode, no v ďalších záberoch je však medzi kryhami široký pás mora. (Miagy)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama