Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (721)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rodinné hodnoty, láska, priateľstvo, trocha dobrodružstva a zábavy - to je vzorec, s ktorým sa Doba ľadová 4 pokúša znovu uspieť a treba povedať, že sa jej to darí celkom obstojne. Krásna animácia, páčivé prostredie, starí známi v najlepšej forme a navrch nové sympatické postavičky v typicky rodinnom príbehu o sile priateľstva. Hoci nemožno očakávať nič objavného alebo extra porciu sofistikovaného humoru, recyklácia klasických motívov je v tomto prípade podarená a zábavná. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Trojka u mě vítězí, možná proto, že mám už od Cesty do pravěku slabost pro dinosaury. Ale i čtyřka je slušná a divák se dočká všeho, co zná a oblíbil si v předešlých dílech: zběsilé honičky, závrať způsobující padání, neurotická veverka a nějaký ten důraz na rodinné hodnoty. ____ Ale pár dobrých vtípků se najde taky a dozvíme se i po kom má Sid hygienické návyky a náklonnost k poněkud větším domácím mazlíčkům. /8. 10. 12./ ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vyloženě špatné, v kruhu rodinném jsme si to užili a dokonce se i pobavili. Nebylo to dlouhé, nechyběly obvyklé vtípky, některé sekvence s veverkou byly úžasné, ale celkem vzato už to tak nějak vařilo z vody. Další katastrofa, další putování, "abychom byli všichni pohromadě" a přitom naberem dalšího parťáka, a k tomu perietie nových postav, které už mě nijak zvlášť nebraly (pubertální trable broskvičky, nadbytečný krtek). Takže s dětmi po boku jo, ale jednou to nejspíš stačilo, protože to nemá žádný háček, terým by si mě to přitáhlo i napodruhé. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Animovaná verze pirátů z karibiku? Skoro tak to na mě působilo. Určitě nejslabší díl série. 3D: **** jako obvykle krásné a prostorové, co se animáků týče, tentokrát jsem ale nenarazila na jedinou scénu, která by mě 3D efektem dostala, nebo nadprůměrně zaujala, proto (za animovaný standard) hvězda dolů. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[76%] Paráda, počtvrté tu máme dobu ledovou a tentokrát v pohybu! ;) První dva díly mě moc nebavily, ale dokázal jsem je aspon lehce nadprůměrně ocenit. Trojka mě překvapila a téměř nadchla a tato čtyřka? Ta moc za skvělou trojkou nezaostává, takže jsem rád a překvapen, že mě doposud sedl třetí a tento čtvrtý díl víc než první dva. Dějem je to zde alespoň něco jiného a záporácký opičák mě spíš pobavil, než abych se ho bál – ale o to zde určitě šlo. Veverčák Scrat opět nezklamal, zde byl snad nejlepší ze všech dílů. Takže i když jsou další díly už slabší hodnocením co čtu, tak já se přesto na ně těším, minimálně na následující pátý díl s podnázvem Mamutí drcnutí. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Film bol do kín distribuovaný pod falošným názvom "Blowing Bubbles". (tarponko)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 161,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 877,2 mil. (NIRO)
  • Pôvodne bola postavička Gutta/Čreva (Peter Dinklage) navrhnutá ako medveď, ale nakoniec sa výtvarník Peter DeSève rozhodol pre opicu - kvôli flexibilite a štyrom rukám, ktoré sú vhodnejšie pre hojdanie sa na lodi. (misterz)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama