Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 4

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (CinemArt)

(více)

Videa (31)

Trailer 4

Recenze (263)

novoten 

všechny recenze uživatele

Je téměř s podivem, že se čím dál širší parta hrdinů drží stále na té úrovni humoru, kdy se dokážu onu hodinku a půl bez zábran smát. Důvodů, proč jsem svého času první tři díly hájil klidně na potkání, ale povážlivě ubylo. Už minulý díl s pirátsky-rodinnou tématikou ze série jasně vybočoval a tentokrát už se jedinečnost celé Doby ledové ztratila téměř nadobro. Mamutí drcnutí není v oblasti práce s postavami ničím jiným, než zaměnitelnou rodinnou komedií plnou povinných klišé, v oblasti dobrodružství pak už opravdu poněkud omletou variací na putování za spásou všeho a všech. Podobné směřování mě mrzí a ještě dlouho budu kroutit hlavou nad tím, proč nemohlo zůstat jen u trilogie, ale za náramně pozitivní náladu ve všech veverčákových eskapádách pořád ještě opatrně pokývnu směrem nahoru. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Akosi už očakávam od tejto série, že nebude stáť za nič. Ale aj tak stále v duchu niekde hlboko dúfam, že sa konečne dočkáme niečoho, čo by mi pripomenulo, prečo som tak veľkým fanúšikom filmu Ice Age. A je veľmi smutný fakt, že od prvého filmu už žiadny ďalší film nebol dobrý. A keď som si myslel, že Continental Drift bol novým dnom, teraz si myslím, že spolu s týmto filmom akosi našli zhodu. "Collision Course" neprináša absolútne ale absolútne nič nové v rámci príbehu, či komédie alebo postáv. Zasmiať som sa nezasmial, rád by som dal týmto hrdinom už konečne zbohom, a nechcem, aby sa točili ďalšie dobrodružstvá len preto, že sú z toho obrovské tržby pre Blue Sky a Fox. To rozhodne nie. Jediné, čo môžem vo filme aspoň trochu pochváliť je fakt, že animácie sa v tomto filme predsa len niekam posunuli a rovnako je pravda, že je tu mnoho pekných vizuálnych efektov. Ale aj tak si myslím, že sa aj v tom dalo urobiť viac. Ostatné je pre mňa skutočne mamuťou katastrofou, ktorú nepotrebuje nikto pozerať.Nie je to vtipné, nie je to milé, ani originálne. Je to len trápne, prevarené a miliónkrát obohrané. A je na čase sa s dobou ľadovou rozlúčiť. A pamätať si len prvý, alebo možno ešte druhý film. A ostatné odignorovať. Hodnotenie: D ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Tentokrát už skutečně nic jiného než pouhý sériový marketingový produkt určený k prodeji hraček a popcornu, jehož námět je již vydolovaný až na dřeň a jehož tvůrci nemají ambice vyprávět cokoli smysluplného, a tak si vymýšlejí pitomosti jako UFO a krystaly věčného mládí. Pokračující klesající tendence kvality se vyznačuje i tím, že tento díl poprvé v sérii nedokáže obstát ani jako dementní groteska, v níž postavičky zakopávají, tajtrdlíkují a mlátí se do hlav. A kvůli extrémnímu přemnožení hrdinů (nejméně tucet) se ředí i obvyklé poučky o hodnotách přátelství, rodiny a partnerství, které znějí o to falešněji. Delší recenze ZDE. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se zdejším hodnocením, které odráží nedostatek nových nápadů, přicházející nutně se zvyšujícím se počtem dílů filmu. Stará dobrá parta je fajn, některé scénky vtipné, animace tradičně kvalitní, ale celek už je trochu křečovitý. Líbily se mi narážky na evoluci a veverka, která je ale už dost mimo. A jestli nejsem zaujatý jako dospělák? Náš prcek dost často při sledování ztrácel pozornost také. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Doba ledová 5 aneb vaříme z vody s Láďou Hruškou.Bál sem se mnohem víc, Scrat funguje určitě nejmíň ze všech dílů, má na plátně nejmín prostoru a jeho eskapády jednou hodně pobaví, zbytek už sme všichni viděli a víc než 5x.Scénář je něco ve stylu druhýho a čtvrtýho dílu, takový jednoduchý nic ale díky Lásičákoj Buckoj a originálnímu dabingu kterýmu jsem dal přednost od čtyřky to šlo.Ona vůbec první hodina je dost dobrá sranda, ale jakmile přijdou k asteroidu a na scénu přijde neskutečně čurácká Shangri Llama, jen sem se plesknul do čela a zeptal se ''proč?''.Finále taky jak z nějakýho dema.Nebylo to tak zlý jako čtvrtej díl, ale doufám že i tvůrcům došlo, jak moc už je tahle látka nastavovaná.65%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Nákres Sida, kterou sám Sid dává Brooke, je ta samá kresba, kterou maloval na zeď v Době ledové (2002). (Bonty)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. června 2016 na filmovém festivalu v Sydney. (Varan)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama