Reklama

Reklama

4teens

(seriál)
Česko, 2011, 6 h 18 min (Minutáž: 53–55 min)

Režie:

Pavel Jandourek

Hrají:

Ondřej Malý, Tomáš Materna, Dagmar Křížová, Tereza Beranová, Tomáš Váhala, Lucie Šteflová, Vanda Chaloupková, Tomáš Hlaváček, Adriana Neubauerová (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Na jednom nejmenovaném gymnáziu vydávají studenti internetový časopis pro „náctileté“. Jeho název, grafická podoba, členové redakce i necelá dvacítka žáků 1. A dávají hlavní podnět k tomu, jak jsme nazvali celý seriál, který byl natočen v Centru hudby, zábavy a tvorby pro děti a mládež Televizního studia Ostrava.

Tak trochu jazyková hříčka z názvu časopisu – 4 teens (For teens) uvozuje mozaiku osudů, které přivedou na televizní obrazovku teenagery a jejich spolužáky či přátele. Věříme, že se s nimi ztotožní především diváci nad patnáct let. Jejich příběhy mají šanci přitáhnout i zralé publikum. Bez rodičů, kantorů i dalších dospělých parťáků se totiž dospívání nedá dost dobře odehrát, ani odžít. (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

choze 

všechny recenze uživatele

Umolousaná bída. Odfláklý scénář se stereotypními postavami, nepříliš dramatickým dějem a s blbými dialogy ještě shazuje odpudivě laciný vizuál. Pár komiksových předělů vám cool seriál neudělá a o nějaké autentické výpovědi o dospívání nebo aspoň solidním vztahovém dramatu nemůže být řeč, na to je to příliš univerzální, nevýrazné, ploché a bez napětí. Toho přemoudřelého vypravěče jsem měl chuť přibít za pytlík na vrata - škrtnout jeho monology a celé by to hned bylo o level snesitelnější. Taky mě dost štvalo, že trvalo celou věčnost, než někoho napadlo pátrat po tajemném autorovi komiksů, kterýžto nápad byl přitom z celého seriálu nejoriginálnější. Haluze typu postřelení školníkova psa nebo holky převlékající se za kluka nekomentuju. Proč má oficiální anotace takovou potřebu rozpatlávat název seriálu netuším, myslím, že každý pod šedesát ho celkem chápe a že šedesátníci tu nejsou zrovna cílovkou. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Když člověk vidí znělku tak si říká, že to vypadá na nějaký svižnější svěží nový seriál, ale když to pokračuje, dojdete k závěru, že to tak žhavé není. Viděl jsem dva díly a bylo to koukatelné, ale pochybuju, že na to koukali cílová skupina teenage. Myslím, že je to takovej ten pohled na tuhle generaci od nějakýho senila. Myslím, že mladí, kteří se sami stylizujou na drsnější vlnu tak tohle neberou. ()

Reklama

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Lepší 3* si u mě seriál získal. Není to všechno perfektní. Jsou to herečtí nováčkové a někdy něco působí až moc teatrálně ( nejvíc to bylo u Terezy Beranové možná i proto, že to má v hodně dílech nejtěžší. Ale rozhodně si nemyslim, že by se tvůrci tak všeobecně netrefili do dnešní mládeže. Ono by to těch plno zakomplexovaných intelektuálů nemělo radši vůbec hodnotit. Buď jsou staří a nechtěj si připustit, že dnešní mládež je skutečně až takhle trapná, nebo jsou tu i tací, kteří to odsoudí protože to přece je českej trapnej seriál a kdesi cosi. proboha, lidi vzpamatujte se. Add: Chtěl jsem dát 4 hvězdy, ale teatrálnost posledního dílu to pokazila. ()

Osanos 

všechny recenze uživatele

Pozor, viděl jsem jen díl a půl! hodnocení není objektivní! A proč jsem se na to vlastně díval? Nejdřív jsem dal odpad, protože jsem byl na seriál naštvaný z osobních důvodů (ségra se na něj dívala a zabírala tím televizi). Pak jsem si řekl, že je to trochu unfair, a podíval jsem se aspoň na ten kousek. A je nutné uznat, že to až taková sračka není. Postavy mě občas zajímaly a ty komiksy byly občas povedené. Na hranici jedné a dvou hvězdiček. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Přehlídka bídy s nouzí! 1* za obsazení, ale jinak tragický... Dám šanci ještě jednomu dílu, ale celý mi to přijde jako z jiný doby, takoví že jsou dnešní náctiletí? Nevím kde se tvůrci inpisrovali, když to trochu přeženu, tak bych řekl snad v kláštěře...Takových kreativních lidí v jedný třidě...leda v celý škole a i tomu bych měl problém uvěřit. Zvláště na gymplu má každý co dělat sám se sebou... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Seriál se začal připravovat pod pracovním názvem „Gymplíz“ na konci roku 2007 jako 26 půlhodinových dílů. Samotné natáčení trvalo s přestávkami dva roky a bylo k tomu zapotřebí 95 natáčecích dní. (ČSFD)
  • Počet klapek: 6675 Najeté kilometry: cca 190 000 km (ČSFD)
  • Dějem prošlo 90 postav a jeden pes. Natáčelo se v průběhu všech ročních období a součástí hereckých akcí byla řada neobvyklých až kaskadérských výkonů, o které se postaralo 10 dublerů a kaskadérů, kteří v seriálu natáčeli srážku aut, kolizi skateboardisty s chodcem, střet lyžařů na sjezdovce, exhibice na lyžích a snowboardech, rvačku, fotbalový zápas a jízdy na skejťácké U-rampě. (ČSFD)

Reklama

Reklama