Reklama

Reklama

4teens

(seriál)
Česko, 2011, 6 h 18 min (Minutáž: 53–55 min)

Režie:

Pavel Jandourek

Hrají:

Ondřej Malý, Tomáš Materna, Dagmar Křížová, Tereza Beranová, Tomáš Váhala, Lucie Šteflová, Vanda Chaloupková, Tomáš Hlaváček, Adriana Neubauerová (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Na jednom nejmenovaném gymnáziu vydávají studenti internetový časopis pro „náctileté“. Jeho název, grafická podoba, členové redakce i necelá dvacítka žáků 1. A dávají hlavní podnět k tomu, jak jsme nazvali celý seriál, který byl natočen v Centru hudby, zábavy a tvorby pro děti a mládež Televizního studia Ostrava.

Tak trochu jazyková hříčka z názvu časopisu – 4 teens (For teens) uvozuje mozaiku osudů, které přivedou na televizní obrazovku teenagery a jejich spolužáky či přátele. Věříme, že se s nimi ztotožní především diváci nad patnáct let. Jejich příběhy mají šanci přitáhnout i zralé publikum. Bez rodičů, kantorů i dalších dospělých parťáků se totiž dospívání nedá dost dobře odehrát, ani odžít. (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi líbil a klidně by mohlo být více dílů. Vzhledem k tomu, že teenagerská léta mám už nějaký pátek za sebou, tak ten seriál je buď pro mladé lidi, ale nikoliv teenagery nebo je to zpracováno pro víc věkových skupin. Jinak je tu vše co by v takovém seriálu mělo být, různorodé hlavní postavy, jedná záhadná postava či skupina postav pod názvem Ghost a mezilidské vztahy ve všech podobách. Jen mě štve, že autoři spojili skina (spíš nacionalistu, podle toho, že má vlasy) a metalistu. Po třetím díle tu máme lehkého aspiranta na českého Sheldona, po úvodním proslovu mi ho postava Milana dost připomněla. A nakonec mého komentáře pár výtek: - Ze začátku seriálu záporné postavy se promění v kladné - MÍRNÝ SPOILER: 6.díl má název Ples, ale o ples se jedná posledních několik minut - Brzké odtajnění Ghosta divákům - Herecké výkony by mohly být o něco lepší ()

JohnnyB. 

všechny recenze uživatele

:-D Jéje to se nám tady zase sešlo chytráků ... No ale od uživatelů CSFD k seriálu. Myslím, že ve srovnání se současnou českou tvorbou je to nadprůměr, herečky sympatické (herci také), zápletky zbytečně nezapletené, celé je to trošku naivní, ale právě proto můžu v klidu vypnout mozek a nechat se bavit. Jediné co mi opravdu vadilo byla Lucinka Vondráčková. Huš. Orlov !!! ()

Reklama

Dimo 

všechny recenze uživatele

Nepřehlédnutelné přehrávání a naprosto mimózní vykreslení současné náctileté generace. Jednání postav je dosti mimo, ale z projektu je cítit touha, aby tomu tak nebylo, aby jednání herců bylo reálné a diváci se mohli se svými postavami sžít a bla bla... Diváci se nesžívají, protože vrstevníci se nedívají a reálné to zkrátka není. Ale stokrát raději toto, kde se i občas objeví povedený vtip a divák netrpí pocitem trapnosti za herce, než Ordinace v růžové papundeklové zahradě. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Občas scénáristická pohádka (poslední díl), občas horror (babička - hulička, léčba alkoholika), ale celkově vzato uspokojivý seriál, alespoň pro mě. Nevím, co si o něm myslí dnešní teens, každopádně v mišmaši postav si asi každý najde nějakého svého hrdinu. Na mladé (ne)herce se ale hezky dívá. Když srovnáme s dnešní programovou nabídkou, možná až nadprůměr. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Ukázky na seriál mě (přiznám se) trochu odpuzovaly, ale dal jsem mu šanci a řeknu to na rovinu - vyplatilo se. Není to žádný zázrak, ale průšvih to rozhodně taky nebyl. I když byla spousta příběhových linií přehnaná a místy to vypadalo, jako když je okolí gymnázia Orlová plné patologických psychopatů... i když došlo ke spáse na všech frontách... tak se seriál stále nesl ve znaku přiblížení typického vzorku našich teenagerů. Nečtěte prosím komentáře vzdělaných, ale už nějaký ten pátek dospělých lidí - já vám říkám, že velmi podobně to na gymplu fakt chodí. Pochvaluji si soundtrack i přes jeho zjevnou omezenost. Neokoukané tváře jsou samozřejmě kapitola sama pro sebe - nová krev je vždycky potřeba, ale občas to jde ruku v ruce se špatnými hereckými výkony. Kvalita seriálu měla z mého hlediska stoupavou tendenci a být delší, možná se na konci dočkám solidních dílů. Klenot to rozhodně není, ale kladné body u mě série sbírá za to, že se možná v české televizní tvorbě blýská na lepší časy. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Seriálový hit "School Beauty Queen" a scénickou hudbu složila skupina Charlie Straight, která v seriálu také účinkuje. (Rodriguez)
  • Michal Sedláček (Roman), který hraje o tři roky staršího bratra Ondřejovi Malému (Milan), je ve skutečnosti mladší. (pardal.vino)
  • Dějem prošlo 90 postav a jeden pes. Natáčelo se v průběhu všech ročních období a součástí hereckých akcí byla řada neobvyklých až kaskadérských výkonů, o které se postaralo 10 dublerů a kaskadérů, kteří v seriálu natáčeli srážku aut, kolizi skateboardisty s chodcem, střet lyžařů na sjezdovce, exhibice na lyžích a snowboardech, rvačku, fotbalový zápas a jízdy na skejťácké U-rampě. (ČSFD)

Reklama

Reklama