Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Nuf 

všechny recenze uživatele

Velká škoda zdejšího hodnocení. Případá mi, že Základka se ztratila ve vřavě hrůz typu Obchoďák, Gymp, Ulice atd..a většina hodnotitelů zde se rozhodla na ní vyřádit kritikou jako na výše zmíněném braku, případně vážně nepochopila její humor. Jde pro mě o vyjímečný počin co se týče sitcomu v naší malé kotlině a herci i scenáristka odvádí vyjímečnou práci! Že k tomu hrají absurdní hity Zagorky a spol. přece jen podtrhuje humor a není to rozhodně myšleno vážně... Sbírka vtipů a narážek na Klause v díle o návštěvě prezidenta je parádní a tak drsná, že od dob Český sody jsem nic podobnýho z žánru politický satiry v český televizi asi neviděl...to si dovolí jen Zelený Raoul.. Dejte Základce šanci! ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

No snažila jsem to brát jako recesi... jenže.. to by tady musely vznikat taky jiné seriály, než takovéhle hovadiny, aby se to tak dalo brát. Prostě další hovadina, do které se nechali uvrtat herci, o kterých jsem ještě do nedávna měla dobré mínění... ale každý se musí nějak živit. A nejhorší na tom všem je, že dokud se najdou lidi, co na tohle budou koukat, tak se u nás budou točit jen podobné sračky. ()

Reklama

Lovin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady se sešla skvělá parta lidí a vytvořili skvělou podivanou. Nechápu tady to nízké hodnocení. Náhodou , odpočinkové vtipné proč tomu nedat šanci za mě plná palba baví mě to moc . Jo a Pardubice je jenom předměstí Hradce :-)))Výborná záležitost. Hrozně nechápu dementy jako je LUKICKK kteří jednotlivé epizody vůbec neviděli a dají si tu práci každou označit odpadem a ještě komentářem. Nebo pokud se jim to tak nelíbí proč na to vůbec koukají? ()

BeeEsh odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím po zhlédnutí první epizody a s největší pravděpodobností se bude jednat i o hodnocení konečné, jelikož mám samu sebe ráda dost na to, abych se vědomě ničila sledováním takového braku. Nedokážu si představit, jak zoufalí naši herci jsou, když hrají v takové hrůzostrašné ptákovině (v udivení jsem třeba z Langmajera, kterého považuji za jednoho z nejlepších herců dnešní doby či z paní Medvecké). Skutečně další hrůza na našich obrazovkách. To si vážně všichni myslí, že český divák je tolik stupidní? To si nezasloužíme trochu inteligentního humoru? Asi ne, protože Základka ukazuje jen to, co se objevuje na obrazovkách dnes a denně. Trapné polo-vtípky, prazdné dialogy, syndrom příšerné kamery ( no a ta byla děsná- stálé přibližování a oddalování, většina scén natočená pouze z jedné strany), takové množství barev, až málem hrozí oslepnutí. Prostě a jednoduše, pokud dneska ještě někdo touží vidět seriál ze školství, odplujte od téhle hrůzy a koukejte na seriál My všichni školou povinní, protože ten si zaslouží, aby s ním někdo strávil čas. ()

StarsFan odpad!

všechny recenze uživatele

Čekala jsem kousek, který bude kvalitativně srovnatelný s nekonečnými seriály českých komerčních televizí, dočkala jsem se čehosi mnohem horšího. Dokázala bych Základce odpustit, že nemá dobře vykreslené postavy, že není originální, že se v ní prakticky nic neděje, že všechny zvraty odhadnete s předstihem pěti dílů, že se nebudete v ději ztrácet ani po vynechání několika epizod, že v tom hrají podprůměrní herci, že to má nenápaditý soundtrack, že je to klišé (...), kdyby to alespoň bylo koukatelné. Není. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Bob Klepl ztvárnění své postavy stylizoval po vzoru Homera Simpsona. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Natáčelo se v reálném prostředí základní školy v Chodovci. Ředitelství přidělilo štábu část přízemí, v ostatních prostorách pokračovala výuka. Natáčení trvalo 1 měsíc. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Fotoaparát školníka (Ondřej Malý) je Kiev 60 – středoformátová filmová zrcadlovka vyráběná Arsenal Factory v Kyjevě na Ukrajině v letech 1984–1999. (sator)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama