Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (459)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Výborně gradovaná a atmosférická gangsterka, která stojí a padá na fenomenálním výkonu Johnyho Deppa. Tento herec, který deset dlouhých let bral role v praštěných fimech Tima Burtona, herec, který svůj potenciál marnil jako pirát někde v Karibiku se vrací, aby nám všem dokázal, že v něm pořád dřímá ten talent, který ho proslavil. Jeho vize a ztvárnění tak komplikované osoby jakou byl Jimmy Bulger, je prostě dech beroucí. Scott Cooper vzal dobře střiženou látku, přimíchal uvadajícího Deppa v naději, že znovu povstane, přidal nezbytné proměnné ve formě slavných hereckých jmen a povařil to nad výbušným gangsterským ohněm. Black Mass je totiž až na pár zádrhelů geniálně odsýpající gansterkou na úrovni. „You spill the secret family recipe today, maybe you spill a little something about me tomorrow, hm?“ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nikoliv skvělé, ale velmi koukatelný průměr. Chápu, že ne každý může být Scorsese, ale tohle vyprávění plyne na vlně nevzrušivosti, kde za celý film utkví pouze tři zajímavé scény, až si člověk říká něco o promarněném potenciálu. A potom ani nepomůže známá pravda, že film je charismatický tak, jako je charismatický jeho hlavní představitel. Je to škoda, protože Depp je fan-ta-sti-cký. Ten jeho pichlavý, zlověstný pohled, stačí, když na vás upře zrak, promluví a strachy lezete po stůl. Skvělá práce, Johnny, škoda jen, že film samotný s tebou zdaleka nedrží krok. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ač mám po zhlédnutí "Black Mass" rozporuplné pocity, nedokážu určit, co bylo ve filmu vlastně "špatně". "Dobře" byly určitě herecké výkony (za mě především Peter Sarsgaard, Kevin Bacon a Joel Edgerton, z dam pak Juno Temple) a závěrečná čtvrthodina včetně titulků. Ve valné většině biografických snímků vám pouze napíší, co se s danou osobou nakonec stalo, v "Black Mass" vám to i ukáží, což je sice netradiční, ale o to více zdařilé. Depp odporný (vodnaté oči, bílá pleť, ulízlé vlasy, zkažené zuby atd.), herecky nicméně solidní (totální neschopnost odhadnout, co si myslí, tj. jestli se zasměje nebo vás odpráskne), i když chvílemi možná trošku prkenný. Ale jenom trošku. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Z počátku mě to strašně nebavilo a ptal jsem se sám sebe, čím to je, protože zdánlivě všechno v tom filmu je jak má být - perfektní obsazení, kostýmy, hudba i kamera. Když už jsem skoro uvažoval, že se zvednu, protože ze mě ten film stále nedokázal dostat žádné emoce a neměl žádnou atmosféru, nakonec mi to nedalo, přemohl jsem se a postupně zjistil, že mě to přibližně od druhé půlky, když se pomalu začne utahovat smyčka, začalo docela hodně bavit, a ke konci mě to už vyloženě dostalo. Johnny Depp je v tom děsivém makeupu naprosto démonický, ale pro mě byl hlavní hvězdou filmu překvapivě Joel Edgerton, jehož herectví i postava mě bavily neskonale víc (ostatně není to tak dlouho, co jsem zde vyjádřil uznání jeho režijnímu debutu Dárek). Pravověrní fandové Johnnyho Deppa si zde asi přijdou na své, ale osobně se stejně nemůžu ubránit dojmu, že čím víc kritiky na tenhle film si přečtete, tím víc se vám bude zdát horší - na to, jak je dlouhý, se toho v něm vážně moc neukáže, a člověk má v závěru nakonec spíš chuť pustit si zase po letech nějakou starší osvědčenou klasiku na spravení chuti typu L. A. - Přísně tajné (1997), Nelítostný souboj (1995), Obvyklí podezřelí (1995), Mafiáni (1990), Americký gangster (2007), Zjizvená tvář (1983), Neúplatní (1987), Příběh z Bronxu (1993), apod. - zcela jistě jsou mraky lepších filmů tohoto typu než Black Mass. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji mafiánské filmy, nejsem objektivní. Ačkoliv Depp hraje hlavní roli, přišlo mi, že nedostal příliš prostoru pro své kouzlo, jakoby mi chyběl celou dobu, nicméně z toho mála vytěžil maximum. Temné podsvětí Bostonuu s Irskou příchutí drsné whisky tu je servírováno s obratností, kterou podtrhují hlavní postavy. [Conolly (Edgerton) je ale nejvíc věrná duše, nechápu, proč ho takto režisér zpodobnil.] ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • O příběhu gangstera Jamese Bulgera nepřímo pojednává i film Skrytá identita (2006) od Martina Scorseseho. Ten se ale jeho příběhem pouze inspiroval a sleduje tak hlavně dvojici protichůdných informátorů, kteří v tomto filmu nemají zase až tak podstatnou roli. (LucasAbelle)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts. (MikaelSVK)
  • Až do zatčení Jamese Bulger byl na seznamu deseti nejhledanějších uprchlíků FBI, a to po dobu 12 let. FBI nabídla za jeho dopadení odměnu 2 miliony amerických dolarů. (Besor)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama