Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Zatímco předchozí pořad (Ano, šéfe) se našemu kuchařskému fenoménovi velmi povedl, tak v sérii Na nože už jde z velké části o líbivost a komerčnost na úkor kvality, proto je koncepčně pojatý jako pořady typu Superstar apod. kvůli vyššímu počtu diváků, avšak díky tomu výrazně nižší kvalitě pořadu. Hodnocení kuchařů není velmi často objektivní a paní porotkyně, narozdíl od svých kolegů profesionálů, vůbec neví, která bije a je snad největším průšvihem celého pořadu. Také poměr vaření-hodnocení-sdělování pocitů není dobrý, protože vaření by délkou trvání mělo být na výrazném prvním místě. Ale to už je problém většiny pořadů koncipovaných tímto způsobem, že jde spíše od pocity a hodnocení a ne o předvedení umění soutěžících. Kvalitě a reputaci pořadu také nepřidalo, že soutěžící Iveta Fabešová, předvádějící po (zaslouženém) vstupu do první desítky veliké kuchařské průšvihy kvůli neznalostem a nezkušenostem, byla v pořadu ponechávána o několik kol déle, než-li tomu evidentně mělo být (že by dobré konexe?) a na úkor ní byli vyhazováni kuchaři nepoměrně zdatnější s o několik tříd kvalitnějšími výtvory. O to hůře, že slečna Iveta zcela ztrácela soudnost při svém sebehodnocení, z čehož byl patrný negativní vliv jejího současného partnera - herce (a tzv. zpěváka) Budaře taktéž s nulovou soudností. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Při srovnání s "Ano, šéfe!" poměrně nuda. Zdeněk nemá prakticky prostor na to, aby se mohl projevit, a soutěžící jsou z velké části tak nesympatičtí, že bych si i přála, aby ty čistky byly rychlejší. Zbavit se paní Evy Filipové by taky nebylo na škodu; z nějakého důvodu mě svým stylem projevu irituje stejně tak jako ti machři, kteří odmítají připustit, že by je amatér mohl někdy porazit. Ne, druhou řadu tohoto programu už sledovat nebudu. ()

Reklama

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Pohlreich se díky reality show „Ano šéfe“ zapsal do našich žaludků, jakožto nemilosrdný kritik nevalné úrovně českých restaurací. Pořad stál a padal s jeho nezaměnitelnou personou. A to je také jeden z důvodů, proč je „Na Nože!“ slabším pořadem. Jde totiž o kuchařskou soutěž ve stylu superstar, kde byl Zdeněk pouze členem poroty. Možná by to nakonec zas tak nevadilo, kdyby celá show nebyla ušitá tak horkou jehlou. Zbytek poroty je pro mnohé diskutabilní (obzvlášť Eva Filipová) a i když byla mezi soutěžícími řada výrazných osobností, opravdových sympaťáků bylo málo a tak nebylo komu fandit. Kulisy působily nepěkně lacině, ze samotného vaření nám režie často přinášela méně záběrů, než by bylo milé a to ještě v dost zmatečném sestřihu. Největším problémem ale byla neuvěřitelná chaotičnost v pravidlech a v soutěži jako takové. Může za to zmíněná horká jehla, střih, přehnaná snaha o pestrost a v neposlední řadě pravidla blbá sama o sobě. Řada rozhodnutí štábu/poroty pak v rámci vládnoucího chaosu působila nefér i mimo rámec vyřazování. Pořad tak zbytečně podrýval svou kredibilitu, až nešel příliš vnímat jako regulérní soutěž, ale spíš jako (pravda, v jádru celkem koukatelná) hůře sestříhaná show o vaření na čas/zadání. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Fuckt rada varím. Mala som to dokonca ako študijný odbor. Napriek tomu - nemám rada machrovanie v tomto odbore, ktoré predvádza pán Pohlreich a prehnané posúvanie jedla do kategórie super umenie. Tretí svet, ktorý hladuje, by žasol, čo sa stalo z jednej zo základných potrieb na prežitie ... Potom sa už človeku natíska otázka - nedá sa urobiť umenie aj z dýchania a spánku? A čo takto vylučovanie ako alternatívne umenie? Híkanie nad jedlom - jooooj, mne sa tu jahody nehodia, aj keď farebne ladia ..... ma dostáva do stavu nepríčetnosti. Jedna hviezda len preto - lebo viď prvá veta. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak Na nože! po prvním díle hodnotit. Čekala jsem něco moderního ve stylu Top Chef, dočkala jsem se na úvod přisprostlých kuchařů a jejich skororvačky, pak Zdeňka Pohlreicha v roli moderátora (proč nestačí jeho role v porotě a moderátora nedělá nějaký profesionál?), tykačky se všemi soutěžícími (znovu se ptám proč?) a trochu nevábného prostředí. Když ale došlo na vlastní vaření prvního pokrmu, už to začalo nabírat spád. Takže určitě se podívám na další díl, snad se Na nože! konečně najde. (Ale nečekám, že se tam objeví Padma Lakshmi a toho moderování se ujme, tak naivní nejsem...) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)
  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)

Reklama

Reklama