Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žil princ Petr, který byl až příliš velký dobrák. Takhle slušný hoch by na trůn snad ani usednout nemohl, a tak s ním měl jeho tatínek král nemalé starosti. V docela jiném království žila v ten samý čas princezna Lenka, kterou nebavilo učení. A právě s tím měl pro změnu trápení její tatínek král. Není proto divu, že se v jeho hlavě zrodil nápad založit školu, která dokáže přivést na zámek prince z nejširšího okolí. Školu princů. Vážení princové přijeli a začali chodit do školy, ale častěji spíš za ni. Náhodou se tak potkala princezna Lenka s princem Petrem. Princezna se nejdřív vydávala za zámeckou kořenářku, ale ani princ Petr se nepředstavil pod svým pravým jménem. Když Lenčin tatínek král vyhlásil, že ji dá za ženu nejlepšímu z princů, ti dva se rozhodli utéct… (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

dakarin 

všechny recenze uživatele

... z mého pohledu se to nikterak nemůže rovnat kompaktnějšímu a vydařenějšímu "Čert ví proč" (rovněž od Vávry). Ve "Škole princů" je patrný tvůrčí potenciál a nadstandardní casting, však příběh nám nedrží a nedrží pohromadě :-( Mumlající princeznu rád odpouštím - taky má své kouzlo a je zajímavým zpestřením. Roman Vávra je přemýšlivý typ - jestli v čertovi, co ví proč, naznačoval pekelným huntováním lesů něco o našem současném království, potom ve škole princů najdeme vícero různých jinotajů (najděte si ;-) ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Hudba: Ondřej Brousek. Zaplať pánbůh za ty dary, v tv se na ty nové pohádky fakt nedá koukat, tato neurazí a i když obsazení princezny Sarah Haváčovou nebylo zrovna šťastné, tak se mi líbila rozhodně víc, než Vávrova předešlá pohádka "Čert ví proč". ()

Reklama

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné! Děj možná některé nepřekvapí, ale čím chcete po tolika letech natáčení pohádek překvapit? Pohádka jako žánr už má zkrátka některé věci dané a je těžké přijít se zcela nečekaným příběhem. Mně osobně se námět se školou princů moc líbil a celkově na mě pohádka zapůsobila. Uznávám, že některé moderní pohádky jsou fiasko, ale Škola princů k nim rozhodně nepatří. Co byste chtěli? Dětem nepochopitelný rafinovaný děj se zpětnou perspektivou? Více akce aby to mělo to vaše "koření"? Uvědomte si, o čem byli pohádky dřív? Jednoduchý děj a to hlavní bylo v kouzle provedení. A přesně to se podle mě povedlo tvůrcům této pohádky. Styl starých pohádek se už nevrátí. Werich je po smrti, Neckářovi je sedmdesát, dokonalému peklu navěky vládne Karel Heřmánek a ta starobylá barva obrazu, když Maruška bloudí bažinami už je zkrátka překonaná. Ted pohádky vypadají takhle, točí se pro děti a ne pro hnidopichy ČSFD a já jsem rád, že se ještě dnes najdou lidi, co natočí opravdu pěknou pohádku. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Konečně po čase koukatelná pohádka, dobře obsazená, hlavně co se týče králů - Lábus s Navrátilem byli perfektní.Ruml s Haváčovou byli dobře sehraní a myslím že jim to dobře sedlo ..dále mně zaujali dva komediální borci - Liška se Čtvrtníčkem mohli mít víc prostoru ale i tak byli vidět a slyšet ..65 % ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela povedené dílko, které dokázalo zaujmout, aniž bych se výrazněji nudil nebo se mi otevírala kudla v kapse při sledování hereckých výkonů. Jsou totiž herci, které nesnáším a na které dívat se delší dobu je pro mě značné utrpení, takovým hercem je například Jiří Mádl, díky kterému jsem odmítl sledovat pohádku Peklo s princeznou. Tato nová česká pohádka z dílny České televize nemá ani nudný či neatraktivní děj a v hlavních rolích nabízí neokoukané a sympatické herce, především Matoušovi Rumlovi role prince výborně sedla a tento herec mě velmi příjemně překvapil, je to sympaťák a především díky němu byla tato pohádka stravitelnou záležitostí. Sarah Hlaváčová v roli princezny už taková trefa do černého nebyla, vadila mi její mluva (těžko říci, jestli to bylo nervozitou, nebo prostě jen špatně mluví) a vzhledově bych si taky představoval princeznu trochu jinak, ale jak už jsem napsal, jsem vděčný za obsazení neznámých herců, takže se v tom nebudu rýpat. Další příjemné překvapení bylo, že Pavel Liška konečně dostal nějakou normální roli, kde vypadá a tváří se jako normální člověk, a za to jsem tvůrcům velmi vděčný. Ostatní herci taktéž potěšili a své role zvládli s přehledem a námět samotný vnímám jako značně neotřelý a úžasně originální. V tomto případě uděluji lepší tři hvězdy a říkám jen tak dál, pokud Česká televize bude častěji produkovat takto zajímavé a koukatelné pohádky, tak zřejmě změním svůj nepříliš valný názor na novější české pohádky. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • V poslední části pohádky (cca od 1:07:00) je kuchař vidět hned na několika místech. Nejprve v kuchyni, pak o patro výše (hází lístky) a následně dole na nádvoří s vojákem. (vera35713)
  • Natáčení probíhalo na Křivoklátě, na zřícenině Týřov a u Kouřimecké rybárny na Berounce, kde se odehrával děj filmu Smrt krásných srnců (1986). (rakovnik)
  • V pohádce si zahrál i filmový kritik Pavel Taussig, a to sice soudce. (M.B)

Reklama

Reklama