Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia podobne ako pri druhej časti zabúdajú na ústrednú melódiu série čo zrovna veľmi nepoteší, tento diel bol dosť nechutný, miestami chaotický, sebaparodický, menej akčný a vizuálne nápaditý než jeho predchodca, scenár dosť veľká slabota a casting rozhodne nepatrí k tým vydarenejším. Väčšinu stopáže zaberá nuda. Pár dobrých scén sa ale nájde- tá na motorke bola zrejme najlepšia. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Máme tu pátou NOČNÍ MŮRU Z ELM STREET. Po excelentní čtyřce je tohle pokračování o dost slabší. Ale zas tak mě to netrápí, tyhle nekonečné série nemůžou obsahovat jen vydařené části, to je přece jasné. Co se týče téhle pětky, tak pochválit zde mohu poměrně slušnou atmosféru v cca 1/2 filmu, solidní postavy a asi tak 2 dobré scény s Freddym. To je asi ke kladům celé. Rozhodně to nemá žádný zásadní zápory, jen už mě to tolik nebavilo, bylo to takové zdlouhavé a do první hodiny filmu se nám tu Freddy moc neukáže. Jako šéfkuchař byl ale vtipný. Nesedl mi ale děj, který nebyl moc zajímavý a krom toho mohl být lépe pojat. A poslední dvacetiminutovka byla už docela hrozná. Taková fantasmagorárna a i scény s Freddym to ve finále dost zkazily. Hudba byla téměř nevýrazná. Režie a technická stránka - to vše bylo slabé, ale ne nejhorší. Občas mě zabolel děsný efekt a ty pasáže, kdy vidíme černobíle, až komixové scénky s Kruegerem - no, to bylo také nepovedené. Celkově z toho vidím slabší průměr. Nakonec ty slabší 3* z milosti udílím, vidět se to dá max jednou. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me prijemne prekvapilo, dej opet navazuje na predchozi, akorat v rolich jsou zas jiny herci, takze clovek uz ztraci prehled, kdo je prezivsi postava a kdo nova. Dej ma tentokrat i docela solidni myslenku o snech ditete, Freddy uz neni jen ten chladnokrevnej zabijak, ale soumen, takze pouzije i par oblecku a ackoliv tu neni tolik smrti, kazda je skvele propracovana, super zabavna a misty i nechutna. Tohle uz fakt zacina spadavat lehce do komedie, ale tak nejak to vubec nevadi. Jediny, co nechapu, coz je ale problem vetsiny dilu, jak muzou pubertaci, kterejm je mezi 15 a 20 a tudiz by meli bejt zvykly na kalby a podobne, tak jak muzou bejt ospaly v deset vecer, usnout pri plavani v bazenu nebo pri veceri. Ale to je detail, jinak jsem si tenhle dil paradne uzil. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Nočná múra z Elm street - Dieťa sna" - Posledný tvrdý direkt Freddyho Kruegera. Jeho nasledujúce dva údery, o ktoré sa pokúsil v ďalších pokračovaniach ("Freddyho smrť - Posledná nočná múra" a "Nová nočná múra"), boli o poznanie slabšie. No piata časť má ešte stále dosť sily. Je obdivuhodné udržať si nadpriemerný štandart počas piatich pokračovaní a pod taktovkou rôznych režisérov. "Nightmare on Elm Street" sa to podarilo. Jednoznačne je to moja najobľúbenejšia horrorová séria. ***** ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Série Noční můry v Elm Street nejdou v podstatě považovat za regulérní horror. Pro mne je to prostě teenagerská vyvražďovačka pro děcka. Pátý díl jsem měl však vždycky rád. Hodně dobrých triků a "mordů", pořád se něco děje, film má spád, výborné protředí a Robert Englund zde dostal spoustu prostoru, aby se opravdu předvedl. Některé jeho hlášky a scény s ním jsou opravdu k popukání. Zejména scéna bouračky(motorka) a "krmení" na hostině. Tohle je jeden z nejlepších dílů, spíše však přehlídka efektních a vtipných triků. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby dosáhly 22,2 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama