Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 1

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (606)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pominu-li souboj DiCaprio vs. McAvoy, tak Sviňák u mně vítězí na Vlkem z Wall Street. Schůdná stopáž, padnoucí sountrack a hlavně gagy, u kterých jsem se ne jen pousmál, ale plnokrevně vysmál. McAvoyův xicht mi sem zas až tak nesednul, ale uznávám, že Robba zatvárnil dostatečně odpudivě a zvrhle, takže za mě spokojenost veliká. Jon S. Baird vtiskl filmu punc špičkové komedie díky několika výtvarně nezapomenutelným scénám, za což já platím zlatem. Samozřejmě nemusím dodávat, že se jedná o komedii pro dospělé, která se veze vedle fetu na ústředních pojmech od M (mrdání, masturbace, mimóza). "Christ, I never thought I'd see the day when I left a knocking shop with more spunk than I came in with." Sada! 90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pekne namixovaný odvar odporu s ľútosťou k jednej osobe na pozadí neskutočnej špiny, násilia, sexu, drog a všetkých možných sviňačin, ktoré si len dokážete predstaviť. Postava Robertsona mi bola v jednom momente neskutočne odporná, v druhom zasa sympatická a v ďalšom som ju ľutoval. A tak stále dokola. Ťažko hodnotiť tento film, to si musí vo svojom vnútri každý urobiť sám. Niekto film odsúdi, iný ho zase pochváli. Aj jedno aj druhé sa počíta, aj jedno aj druhé je podľa mňa správne. Jedno je isté, originalita tu nechýba, ťažko hľadať iný film, ktorý by sa tomuto snímku čo i len trocha podobal. James McAvoy to zahral skvele. Len škoda, autori sa mohli ešte viac ponoriť do citovo rozdrásanej duše hlavnej postavy, rozobrať ho až do morku kostí. Tiež na konci sa mohlo pár vecí lepšie vysvetliť. 75/100 ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Sviňák je dosti pozoruhodný film a jsem moc rád, že jsem měl možnost ho v rámci ČSFD projekce zhlédnout. Škoda jen, že v průběhu stopáže působí, jako by se nemohl rozhodnout, bude-li černou, nekorektní, nemorální komedií nebo psychologickým dramatem. Nebo něčím mezi tím. Což mi výsledný dojem z něj poněkud kazilo. Škoda toho, neb většinu filmu jsem se smál, atmosféra dobrá, soundtrack (jak výběrem písní, tak instrumentální hudbou) vynikající, vše zabaleno v jednom krásném skotském balení s hereckým koncertem Jamese McAvoye s fekálním vousem, kterého si díky tomuto filmu začnu více všímat... 80% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nevyvážené převyprávění Welshovy další knihy má nevýhodu v průměrném režisérovi, který hlavně v druhé polovině ztrácí půdu pod nohama, ale zároveň má obrovské štěstí v obsazení McAvoye do role Robba. Parádní herecký koncert, který zakryje téměř všechny nedostatky. První půle je navíc tak neuvěřitelně nahláškovaná... Pracák je tamtudy, drahý Santo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sakra práce. CSFD projekce mi unikla a začínám toho trochu litovat. No co nadělám. Dal jsem si to pěkně v klídku doma a jsem solidně rozsekanej. Tohle je prostě úlet. Ani nevím kam to vlastně žánrově zařadit. Je to taková drsná černohumorná kriminálka říznutá Trainspotingem nebo něčím podobným. Po nekompromisní první polovině přechází film do trochu vážnější polohy, ale ani ta výslednému dojmu neuškodí. Hlavní hrdina už víc vyjetej snad bejt ani nemůže a když už si říkáte, že všechen prach byl vystřílen a film nemůže ničím dalším překvapit, tak jste nekompromisně přesvědčeni o opaku. Každopádně drsná nálož. Za mě 90% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • V kanceláři šéfa Boba Toala (John Sessions) visí obrovský plakát filmu 2001: Vesmírná odysea (1968), na který také Bruce (James McAvoy) upozorní. (Seejey8)
  • Keď Bruce (James McAvoy) číta vo výklade výsledky z futbalu, na obrazovke sa zobrazí čas 4:45. V decembri je v Edinburgu o takomto čase už tma, vo filme je však jasný deň. (toi-toi)
  • V scenári neboli žiadne dialógy k vianočnej party. Odstavec bol pomenovaný "Shit Reservoir Dogs". (toi-toi)

Reklama

Reklama