Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (493)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nie, nešlo to. Snažil som sa pristúpiť k tomu nie predpojato, ale obdiv k originálu skrátka bol silnejší. Pritom remake ako samostatný celok nie je úplne márny (kladivková scéna slušná aj dostatočne fyzická, podobne aj etuda vybíjania hráčov amerického futbalu), ale vo svete kde existuje aj originál, je tento počin úplne zbytočný. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Korejský Old boy patří k mým až skoro srdcovkám, nebo přinejmenším k filmům, které mám hodně ráda. Ale tohle mu nesahá ani po kotníky. Scénář místy postrádá logiku a chybí mu hloubka. Některé scény jsou úplně nesmyslné a šlo vidět, že je tam nacpali jen protože byly v originálu. Jiné zase přetvořili tak, že by zasloužili na zadek. A těch nejpikantnějších se samozřejmě báli, tak je zjemnili nebo vyškrtli úplně. Hlavní představitel nedosahuje ani z poloviny takových kvalit jako ten korejský. Postrádá jakékoliv charisma, které je pro tuhle roli skoro nutností. Na druhou stranu uznávám, že můj názor nebude tak úplně objektivní. Možná bych dala o hvězdičku víc, ale jelikož znám a miluji originál, tak prostě nemůžu. 2* ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Po zopakování originálu i remaku po letech bezprostředně po sobě jsem vůči téhle verzi mnohem méně smířlivý. Její reduktivnost mi připadá zásadně horší a i když hodně z toho jde svést na studiový zásah, něco z toho je prostě inherentní nedostatek založený na neochotě vydat se vlastní cestou, ale zároveň konání kusých změn, které rozbíjejí jakoukoliv vnitřní logiku. Sice tu vidím určitý potenciál intertextuálního vnímání, kdy některé variace a citace originálu jsou zajímavé, ale v důsledku to je jen osekání dobrého filmu na horší nápodobu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takže ... Zásadní problém u mne je, že se mi původní verze příliš nelíbila ... V tomto jdu osobně proti OBROVSKÉMU proudu světového diváctva, ale ač Korejskou kinematografii miluju, Oldboy šel mimo mne ... Tím pádem jsem nezaujatě sledoval remake, který by se vůbec nemusel jmenovat OLDBOY, ale třeba "OLD-FUCKER-ANGRY-BOY" a čelist mi padala na zem tolikrát, že jsem ji nestačil sbírat ... Super!!! Rychlý, přímočarý, BRUTÁÁÁLNÍÍÍ !!!!! Hlavní hrdina je takovej ten 70. kovej ANTI-hrdina, je to fakt sviňák, šmejd, hovado a ignorant, jakýho jsem na plátně neviděl od 70.tkových japonských "karate-řezničin" ... To, co tady předvádí s kladívkem je poctivá práce a Jason s Michaelem by se mohli jít proti němu zahrabat ... souboje proti přesilám zásadně bez střihu, špičková choreografie, temný, hustý a naprosto nekompromisní!! Tenhle flick skutečně kope původní verzi do prdele, ale pro mne jsou to dva různý filmy, který spolu nemají nic společného, jen těch 20 let v obýváku ... Fakt doporučuju ... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mám to tak, že sice z principu odmítám remake pár let starých filmů, ale na druhou stranu, s předělávkou z východu na západ nemám problém, pro mě osobně je to pak mnohem dívatelnější. Ale upřímně, na tohle bych nikdy v životě nepodíval nebýt Joshe Brolina - to byl tahák. A líbilo? Jasně, silná story "bez toho divnýho smradu Asie", mně bližší, kde Josh naprosto kraluje a v drsnosti snad přebíjí i plešku Stathama. Kéž by se pouštěl do víc takových rolí. Samozřejmě, jako diváka originálu už mě to moc nepřekvapilo, ale... V tomhle případě smyslná předělávka. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Josh Brolin (Joe Ducett) držel během natáčení speciální dietu, která mu umožnila rychle nabrat objem (aby vypadal pokrytý tukovou vrstvou, když hrál alkoholika na začátku filmu) a následně ho rychle shodit (aby vypadal jako někdo, kdo 20 let trénoval). Šlo o to, že herec konzumoval velké množství soli a tekutin, což mělo za následek, že měl v těle velké zásoby vody a vypadal odule, když přibral okolo 13 kilogramů během 10 dní. Poté měl jen 2,5 dne na to, aby shodil okolo 11 kilogramů hmotnosti. (Narcis)
  • Scéna z kladivem byla natočena na jeden zátah a pro film posléze rozstříhána. (Terva)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama