Reklama

Reklama

Tricia sedm let marně vyhlíží svého pohřešovaného manžela Daniela. Když podepíše konečnou zprávu o jeho úmrtí, znenadání se objeví před domem živý, ale dost pohublý a ve zbídačeném stavu. Ještě tentýž večer si pro něj "temnota" přichází. Tricia to psychicky nezvládá a vydává se ho hledat ke špinavému tunelu pod dálnicí, kde ho naposledy spatřily se sestrou Callie. Obě se však beze stopy ztrácí a detektiv Mallory nachází pouze novinové výstřižky o tunelu, ve kterém už od začátku 19. století mizí lidé. (Rodriguez)

(více)

Recenze (144)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místo strašidelného domu bubutunel! Nízkorozpočtový film, na kterém mi nevadily jednoduché triky, ale občas rozkývaná kamera. Snad kameraman nikdy neslyšel o stativu? Drama dvou sester, z nichž jedna stále čeká na ztraceného manžela a druhá je fetka. Hned od začátku se dá tušit, že nepůjde o veledílo, tak celkem obdivuji všechny zhrzené, že v zárodku film nevypli. Nakonec docela obstojná bubákovina postavená na tom, že lidé se ztrácejí a občas zase necházejí. Náznaky, velký prostor pro fantazii diváka a tunel jako brána kamsi.... Nesouhlasím však s obsahem výše: Tricia se vůbec nevydává hledat svého muže k tunelu, jelikož temnota si pro ni přijde domů osobně. Asi tak. ()

Kudly4 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak první odpad do hororového žánru, přišel letos dříve, než jsem čekal. Look filmu naprosto otřesný, nesympatické postavy, atmosféra žádná. Viděl jsem mnoho nezávislých a nízkorozpočtových hororů a vždy jsem se snažil vyhledat nějaké plusy, ale tady to nejde. Tady maximálně funguje nějaké napětí, ale to na hvězdu prostě nestačí. Režisér nenabídne jedinou, peprnější/odvážnější scénku. Ale celkem Mike Flanagan stoupá - Nepřítomnost ODPAD, Oculus 1* a Gerald's Game 2* To jsem teda zvědavý na ten zázrak Doktor Spánek a Tajemství loňského léta (2020). U odpadu či při jedné * většinou píšu, že je film vhodný do televize Barrandov, ale tuhle nudnou sračku si odvysílalo 13. 2. 2019, 2:10h FilmBoX, Gratuluji. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Žena, ktorej manžel pred 7 rokmi záhadne zmizol, sa rozhodne vzdať zbytočných nádejí a uzavrieť túto kapitolu svojho života s tým, že požiada o jeho prehlásenie za mŕtveho "in absentia". Onedlho ju príde podporiť a navštíviť jej sestra, no ako prízrak / duch sa začne objavovať aj jej manžel, čo sa vystupňuje do podivných situácií, ktoré začínajú mať (ne)nápadnú súvislosť s neďalekým tunelom. Na Absentiu som sa tešil vyše roka a o to väčšie bolo moje prvotné sklamanie, keďže som akosi čakal niečo iné. A tak až po čase, kedy som sa dostal k ďalšej projekcii môžem konečne naplno doceniť kvality tohto filmu, jeho znepokojivú atmosféru, skvelé mystérium, reálne spracované charaktery a hororový prístup aký sa v dnešnej dobe už nenosí. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Horor ktorý pracuje s náznakmi, a to po všetkých stránkach. Všetko len čiastočne naznačené, ukázané, vysvetlené. Herci béčkoví až céčkoví. Malo to však svoje svetlé, či skôr temné chvíľky, vďaka ktorým som chcel vedieť, ako to skončí. Ano, miestami to malo lepšiu atmosféru, než oveľa drahšie pokusy, ale ten začiatočníci level je tu proste cítiť. Ak by som dostal aj nejaké odpovede, tak by sa dalo uvažovať o jednej hviezde navyše, a to napriek (ne)hercom. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi nízkorozpočtovou, nezávislou americkou hororovou tvorbu, tak vřele doporučuju, Absentia je velmi dobrý kousek. Film stojí na dvou sympatických hrdinkách, zajímavě se vyvíjejícím příběhu a atmosféře, která je sem tam opravdu hustá. Lekal jsem se, bál jsem se. Mike Flanagan odvedl velmi dobrou režijní práci (ani náhodou to není natočené amatérsky, jak jsem se tu dočetl :-O) a na jeho případné další žánrové filmy se budu těšit. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Glendale v Kalifornii. (Cheeker)
  • Mike Flanagan napsal první verzi scenáře během dvou sezení. (Cheeker)
  • Na webu kickstarter.com sponzorovalo film více než 300 lidí. Tvůrci filmu chtěli získat během třicetidenní lhůty 15 000 amerických dolarů, nakonec se darovaná částka vyšplhala na 25 000 dolarů. (Cheeker)

Související novinky

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama