Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 1

Recenze (356)

Nach 

všechny recenze uživatele

Kvalitní filmařské řemeslo, které vybudovalo vcelku uvěřitelnou miniříši ala Artur a Minimojové, jenže zde to vše tak nějak lépe funguje. Humoru se člověk zasměje, akční scény vypadají akčně, hrátky s různým vnímáním času fungují, dokud se do toho nezapojí helma zpomalující čas. Tvůrcům rozhodně chválím jejich nápady i trochu originalitu. Postavy se v průběhu děje vyvíjejí, jsou charismatické a záporáci stylově odporní. Dobro a zlo je zde samozřejmě jednoduché a snadno rozpoznatelné a nebýt několika logických chyb a pár slabších pasáží, hodnotil bych výše. 75% ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Vcelku hezký animák přinášející klasickou zápletku o boji dobra a zla. Lesní prostředí je příjemné,ale samotný příběh bohužel nepřináší nic, co bychom už předtím někde neviděli. Na druhou stranu, tvůrci velmi pěkně vykreslují vzájemnou konfrontaci malých človíčků, obsahující šiškochlapíky, malinové, borůvkové a květinové dámy a především zelené strážce se štíty z listí a velkých neohrabaných hromotluků, mluvících jako zpomalená deska. Jak to nakonec se zákeřnými Boggony dopadne můžete hádat sami. Pro děti a ty z Vás, ve kterých ještě stále převládá dětská duše, dobrá volba. Pravda a láska, přece vždy vítězí nad lží a nenávistí. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Epic nie je až tak epic. Vlastne je len ohavne šablónovitým polotovarom z pásovej produkcie, ktorý stojí na bezduchej recyklácii prvkov a motívov z takmer všetkých animovaných rozprávok za posledné roky (námatkou Arthur et les Minimoys, Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole a desiatky ďalších). To by možno až tak nevadilo, keby ich už filmy, z ktorých čerpá, raz nerecyklovali zo starších, už klasických kúskov, keby sa vyvarolal infantilného humoru a hlavne keby mal vlastnú dušu. To je kameňom úrazu a zásadným problémom, ktorý robí zo sledovania len rutinnú záležitosť, pri ktorej vám stále hodí po rozume, kde ste už len tú ktorú konkrétnu vec videli. Možno je to spôsobené predlohou, ale aj pri adaptácii je prítomný istý tvorivý proces, ktorý kráča ruka v ruke so snahou primiesiť do výsledného produktu niečo vlastné - a to, ako mi už opakovane dokázal, vo svojich filmoch Chris Wedge akosi nevie. Do znesiteľného, ale plochého a tuctového priemeru to vynáša aspoň atmosféra na úrovni, pekná animácia a občas funkčná chémia medzi postavami (ktoré sú inak nezaujímavými archetypmi, ale dobre sa na nich pozerá). 55% Apendix: Videl som film, v ktorom zohralo dôležitú rolu "poupě". Občan Kane to však nebol. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Je to pohádka a je to pro děti, ale v rámci žánru je to velice dobré, svěží a s několika EPIC scénama. V základu to chce být dospělé, nebo alespoň jsem to tam častokrát cítil, jenže pak to srazí nějaké odlehčení pro děti (zpívající šnek) a profláklá kostra animáků, což s toho dělá trošku nevyvážený celek. Jakoby se toho Wedge bál, nebo jen chtěl zaujmout široké publikum, nebo mu hlavouni studia zkrátka nedovolili natočit to víc na ostro. Každopádně, bavil jsem se opravdu dobře a spoustu scén a lesní prostředí jsem si velice užil. Jen škoda, že si to v celé své kráse neudrželo status vyzráleho fantasy filmu, protože k dokonalosti a dospěláckému pojetí tomu chybělo fakt kousek. Hlavně začátek je skvělý, potom několik originálních prvků (zrychlenost vs. zpomalenost), všechny létací scény, výborná animace, čokl, dva šneci, kteří mě vůbec nevadili a nejednou fakt pobavili a jejichž vizuál (sliz) byl geniální. V neposlední řadě taky opravdu pěkně zpracované postavy, jak ty kladné (Mary je snad nejhezčí animovaná holka, co pamatuju), tak záporné. Dovedl bych si to představit víc na vážno s trošku agresivnějším závěrem a to by byla potom jízda. Jenže hold, děti chcou své filmy a my jim je dáme, a proti tomu samozřejmě nic, protože snaha příblížit se i dospělému divákovi je neocenitelná. 4*. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu pomalší rozjazd, ale po zmenšení hlavnej predstaviteľky a jej ponorení sa do naoko neviditeľného sveta sa to rozbehne. Z traileru sa tento animák zdal podstatne akčnejší než v skutočnosti je. Poteší a pobaví hlavne "jednooký" pes a troma nohami, na ktorom stojí za povšimnutie fakt, kam sa animák za tie desaťročia posunul. Takúto živú mŕtvolu by ste v starších animákoch hľadali asi ťažko. Všetky scény s týmto monštrom sú super, hlavne naháňačky a spomaléné zábery klapajúcej čeľuste z pohľadu maličkých lesných bytostí. Celkovo slušný animák pre celú rodinu i s eko posolstvom. 70%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Film je voľne založený na detskej knihe "The Leaf Men and the Brave Good Bugs" od amerického spisovateľa, ilustrátora a filmára Williama Joycea. Rovnako ako Legendárna partia (2012) bol aj tento film venovaný pamätiam zosnulej dcéry autora, Mary Katherine. Tá podľahla 2. mája 2010 na následky nádoru na mozgu iba vo veku 18 rokov. (LuiCJ)
  • Prípravy, natáčanie a samotná výroba filmu trvali spolu viac ako milión hodín. (MikaelSVK)
  • Postava Mary Katherine je pomenovaná po zosnulej dcére autora predlohy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama