Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (356)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Království lesních strážců je v rámci animace vskutku EPICké, o tom nelze pochybovat, nicméně okázalý vizuál hyzdí vcelku obyčejný a všemi možnými šablonovitými motivy nacpaný příběh, což je ve výsledku opravdu velká škoda. Vztah dítě-rodič, niterný zvrat, pomsta, "nezvladatelný" hrdina a tak dále. Z postaviček mě nejvíce pobavila dvojice slimák a hlemýžď, kteří byli vážně vtipní. A z hlediska animace mě uchvátila zejména úvodní scéna s výběrem nové královny a "netopýří mrak vs. Lístci" (kdo viděl, pochopí). Zkrátka jeden z těch snímků, u kterého forma silně převládá nad obsahem. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ten příběh není ve výsledku tak báječný ani tak originální, jak se vám snaží namluvit, když vám v úvodu plete hlavu pěkně vyvedenými animovanými lokacemi a tlachá cosi o zachování rovnováhy. Za prvé: Jestliže striktně oddělíte síly "dobra" a síly "zla", není to o rovnováze, ale o vítězství - a o porážce. A za druhé: Hlavní hrdinka asi měla být sirotek. Z animáku by tak zmizela jedna trochu trapná a trochu otravná postava, která mě vytrhovala z děje v těch nejnevhodnějších chvílích. Drobní strážci lesa by si zkrátka museli nějak poradit sami - tak jako vždycky ... a Mary by naopak nemusela nutně toužit po návratu do lidské společnosti. Určitě by to šlo nějak zařídit - jen kdyby autoři ve větší míře zapojili do práce mozkové závity. ()

Reklama

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Vcelku hezký animák přinášející klasickou zápletku o boji dobra a zla. Lesní prostředí je příjemné,ale samotný příběh bohužel nepřináší nic, co bychom už předtím někde neviděli. Na druhou stranu, tvůrci velmi pěkně vykreslují vzájemnou konfrontaci malých človíčků, obsahující šiškochlapíky, malinové, borůvkové a květinové dámy a především zelené strážce se štíty z listí a velkých neohrabaných hromotluků, mluvících jako zpomalená deska. Jak to nakonec se zákeřnými Boggony dopadne můžete hádat sami. Pro děti a ty z Vás, ve kterých ještě stále převládá dětská duše, dobrá volba. Pravda a láska, přece vždy vítězí nad lží a nenávistí. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná story z lesa, která má pomatenýho tatíka, nevěřící dceru, malinký lidičky létající na kolibřících, třínohýho psa a mluvící šneky. Jak už to tak bývá zvykem u animovaných filmů, tak hlavně vedlejší postavy dokážou pobavit, v tomhle případě šneci a pes. Co na tom, že je to vlastně tak trochu zelená agitka za zachování lesa a neubližování přírodě, když se to podá takhle tak se mi to líbí. Příjemné animáky já rád a tenhle se poměrně vydařil, takže jsem s ním spokojen. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Zapadnutí "Království lesních strážců" je nejen záhadou, ale vzhledem k překrásné animaci také trestuhodností. Ano, dobře, uznávám, že příběh nepřináší nic nového, ale odsýpá a chvílemi působí opravdu epicky (souboje). A krása zelených oblečků, šatiček z květů a dalších drobných doplňků nemá hranic.;-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Inspirací pro lesní strážce a jejich brnění byli japonští samurajové. Rovněž ovládání meče vychází ze způsobu japonského šermířského umění iaido, což je cesta duševní rovnováhy a okamžité reakce. Pro helmy si naopak tvůrci vzali inspiraci u kolibříků, které lesní strážci sedlají jako své oře. (charlie_ando)
  • Chis Wedge našiel svoju inšpiráciu pre vznik Kráľovstva lesných strážcov v roku 1998 na výstave obrazov, na ktorých boli zobrazené tajomné lesné ríše. (drake31)
  • Jedná sa už o druhý film štúdia Blue Sky, ktorý je založený na knižnej predlohe Williama Joycea. Tým prvým bola snímka Roboti (2005). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama