Reklama

Reklama

VOD (1)

Hvězdně obsazené americké drama z produkce HBO zpracovává kontroverzní téma, související s výskytem zhoubného onemocnění zvaného AIDS. Odehrává se v New Yorku počátkem osmdesátých let minulého století a nabízí kritický pohled na nedostatek osvěty od oficiálních institucí. Na opačné straně stojí aktivisté z řadu gayů, kteří se společně s příznivci z řad osvícených lékařů pokoušejí o hrozící epidemii odhalit drsnou pravdu. V adaptaci divadelní hry Larryho Kramera se představí mimo jiné Mark Ruffalo, Alfred Molina, či Julia Roberts... Otevřený průhled do jedné z nejvarovnějších kapitol novodobých dějin režíroval Ryan Murphy. (HBO Europe)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (164)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Když jsem se chystal pustit Normal Heart, netušil jsem, jak moc budu filmem ohromen a kolik smutku mi přinese. V té době mi bylo jen málo let, tudíž moje emoce začaly a skončily s filmem, ale rád bych si o filmu promluvil s někým, kdo tuto nekonečnou frustraci, vztek a bezmoc nad umírajícími lidmi zažil. Bylo skvělé sledovat herectví Marka Ruffala, Matta Bomera i Julii Roberts jak spolu přišli sdělit takto důležitý příběh o opovržení a strachu z gay komunity a o politických rozhodnutích nedělat….nic! ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Chci zůstat nohama na zemi. Chci zůstat necynický a zároveň objektivní. Ale to co se odehrává ve snímku Normal Heart si bohužel o cynickou až vulgární reakcí prosí na kolenou. 10 malých teploušků a postupně odpadají. Ten, co za to nemůže dostat Gayskara, protože se jedná o tv film, ale Zlatý gaybuz ho neminul, ten hlavní rozněžněný Hulk, dostane vztek na ignoraci gaypidemie a stane se z něho mediální štvanec, nenáviděný jak ze strany heteráčů tak buzen. To je v kostce s flitrama, to co se v dvouhodinovém snímku stane. Bohužel všechny atributy, které měli být neutrální, jsou buzní. A podle mě je to naschvál takhle nenaléhavě okaté. A nefunguje to. Mimo pár hereckých výkonů, je snímek spíš legrační, než objevný a klišé zapuzující. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Stejná srdce je ambiciózní TV film, jehož pilíře úspěchu tkví ve velice dobrém hereckém obsazení a zejména v ožehavém námětu. Je opravdu zajímavé sledovat, jak to všechno vypadalo na počátku 80. let minulého století v LGBT komunitě, když se na světlo světa vynořilo nezastavitelné zlo v podobě AIDS. Každý se s touto problematikou tehdy vypořádával po svém - někteří se to snažili řešit hned v počátku, jiní tuto hrozbu ignorovali až do děsivé smrti nebo jen prostě nečinně přihlíželi. Film mapuje celkem rozsáhlé období a podává vcelku autentickou výpověď o tom, co se onehdy dělo. V rámci TV filmů jde rozhodně o nadprůměrný kousek, který si zaslouží diváckou pozornost i kritické uznání. Vskutku sugestivní výlet do období jednoho z největších milníků medicíny ale i lidstva samotného, který nabízí hutný materiál k zamyšlení. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Tentokrát budu vážnej...jůů jsem teplouš a nikdo mi nerozumí proč já musím tak trpět ? bůůů. Philadephia byla mnohem hezčí. Tady se snaží jen hrát na city, což se ani moc nepovedo. Naprosto povedený byl ale "Shaldon" toho miluju a všude se mi moc líbí. Nemůžu si pomoct. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nie som žiadny obdivovateľ a ani zástanca práv homosexuálov, no to čo sa začalo diať pred 30 rokmi, to bola naozaj tragédia, ktorá sa týmto svetom vlečie dodnes. Miestami až príliš prehnané tou homosexuálnou vizualizáciou, no aspoň to pôsobilo autentickejšie. Ale je to pravda: Na to aby, sme vyhrali vojnu, musíme ju najprv začať... A o tomto je práve tento film. O snahe bojovať proti rastúcemu výskytu záhadného vírusu, ktorý nadobro zničí celú imunitu. Ale táto snaha sa stretla s absolútnou ľahostajnosťou v politických a medicínskych kruhoch. Však prečo by ich mala zaujímať nejaká "homosexuálna smrteľná epidémia"? Kým sa to netýka aj "normálnych" ľudí, tak dovtedy to predsa nie je spoločenský problém, no hotová "humanita" v praxi. A tak to aj dopadlo... No a nedá mi ešte nevyzdvihnúť perfektný herecký výkon Marka Ruffala, opäť raz zažiaril. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Snímek je filmovou verzí stejnojmenné divadelní hry, která na Broadwayi slavila velký úspěch. V samotné divadelní předloze si zahrál i Jim Parsons. (R´Hell)

Související novinky

Julia Roberts změní svůj život

Julia Roberts změní svůj život

18.12.2016

Hollywoodské hvězdy se už dávno neštítí televize. Julia Roberts si tam odskočila před dvěma lety, když si zahrála ve Stejných srdcích, a teď se objeví v minisérii Today Will Be Different. Adaptace… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno