Reklama

Reklama

VOD (1)

Kate a Charlie jsou mladí manželé jejichž pouto je postaveno na vzájemné lásce k hudbě, smíchu a pití ... především k pití. Když se však Kate kvůli alkoholu dostane do nebezpečí a je ohrožena i její práce učitelky, rozhodne se přidat k Anonymním Alkoholikům a zůstat střízlivá. S pomocí své kamarádky Jenny a zástupce ředitele ve škole – trapného, ovšem vstřícného pana Daviese - Kate krůček po krůčku zlepšuje své zdraví i život. Jenže střízlivost není tak jednoduchá, jak Kate očekávala. Nový životní styl přináší na povrch znepokojující vztah s matkou, musí také čelit výmyslům, které nalhala svému zaměstnavateli a hlavně se začíná zamýšlet nad tím, jestli je její vztah s Charliem založen na lásce nebo jen opileckém odmítání dospět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (75)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Mary Elizabeth Winstead tu vypadá sakra dobře a to i když je nacamraná. K mému překvapení to ale není předvídatelný opilecký cringe s pádem na dno, ale poměrně sympatické drama, kde chlast hlavním hrdinům mozek ještě nerozpustil a jsou schopni sebereflexe. Nenáročné takřka feel-good indiečko, kvůli čemuž na zadek diváka vyloženě neposadí, ale je příjemné, a to i navzdory poměrně těžkému tématu, o kterém pojednává. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Snaha u tohoto snímku ukázat problematiku alkoholismu je sice úctyhodná, navíc se to týká hlavní hrdinky (nikoliv chlapa), takže by to na diváka mělo mít (jakože) tvrdší a větší dopad, ale není to ono. Je to málo tvrdý, málo naturalistický, všechno je podaný tak nějak jednoduše a lehce, jenže ve skutečnosti jakýkoliv odvykání přece jednoduchý není. Ona se tady opije, jednou víc, jednou míň, jednou se poblije, jednou to pustí do gatí, pak jde na sezení a pohodička. No pak si dá teda ještě jednou relaps, ale sezení je sezení, takže to zase všechno lusknutím prstu zabere a ona je v pohodě, narozdíl od jejího přítele. Mimochodem A. Paul má tyhle role asi souzený, tak nějak už jsem se smířil s tím, že mu tyhle role sedí a jen tak ho v něčem jiným neuvidíme. Kdyby víc přitlačili na pilu a udělali ten film vyloženě hnusnej, co se chlastu týče, mohlo by to mít i nějaký dopady, minimálně vzbudit aspoň nějaký emoce, ale to se tady nestane. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi měl ukázat poctivýho americkýho alkoholika. Čekal jsem ale trošku víc nablito, trošku horší podmínky pro život a celkově jsem doufal, že americkej alkoholik je něco podobného, co potkám na autobusové zastávce, když v noci půjdu z hospody z Brandejsa. Jenže nečekal jsem, jak kultivovanej americký alkoholik je. V tu ránu se z tohoto dramatu stala dost obyčejná záležitost, která má naprosto obyčejný průběh a ještě jasnější vyústění příběhu. Když půjdu do nejhoršího lokálu v mém okolí, stoupnu si k pultu a objednám si pivo, tak si pokecám se zajímavějšími postavičkami tamní klubovny, než to, co mi nabídl tenhle film. Ale holt, chápu, že USA není Česko. Jinej kraj, jinej varm. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový náhled do světa alkoholismu. Nejsem si moc vědom těch komediálních prvků, ale ožralí se tomu nejspíš skutečně smějí. Velmi sympatická učitelka Kate, kterou ztvárnila úžasná Winsteadová, má dost vážné problémy s nadměrným pitím. Když se pak ve skupině anonymních alkoholiků s tímto démonem snaží bojovat, zjistí, že se musí vzdát daleko více věcí, než jen lahve. Znám osobně několik vážných případů, kde je flaška rumu brána jako rozjezd do nového dne, nebo naopak uspávací prostředek na dobrou noc. Sám jsem zažil pár divokých večírků a tak dobře vím, že démon alkohol se rozhodně nedá porazit, když si s ním začnete tykat a nedopadne to dobře. Možná mi v tomhle chybělo víc vypjatých situací, které by dramatickou složku více vyzvedly. Přesto uvěřitelné a velmi dobré. Vřele doporučuji začínajícím pijanům. 75% ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Komedie? Ani moc ne. Tento film je příběhem mladého manželského páru, spojovaného jejich společnou láskou k alkoholu a nekonečným kalbám. Jenže Kate se na popud svého spolupracovníka rozhodne léčit a po několika měsících v AA si uvědomí, že se svým manželem, neustále chlastajícím, vlastně ani nemá moc společného... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Celý film byl natočen za 19 dní. (Matros)
  • Scéna, v ktorej sa opitý Charlie (Aaron Paul) trmáca po ceste, sa natáčala počas plnej premávky na jednej s losangeleských ulíc. (sWONDER)
  • Kate (Mary Elizabeth Winstead) používa mobil značky Blackberry. (sWONDER)

Reklama

Reklama