Reklama

Reklama

Vzácní modří papoušci Blu a Perla žijí v brazilském Riu poklidným městským domáckým životem. S nimi tam postupně vyrůstají i jejich tři děti. Nejmladší Raubíř je věrný svému jménu a touží po dobrodružství a to hlavně tehdy, pokud se při něm dá i něco tak trochu zničit. Dalším je Bia, který se tak trochu potatil, díky čemuž všemu rozumí a všechno zná, co nezná, to si rychle nastuduje. Nejstarší z dětí je Karla, která si myslí, že už dospěla do věku, kdy se má pomalu vymanit zpod ochranných křídel rodičů a začít vyjadřovat svou osobnost – třeba pomocí hudby. Když Perla rozhodne, že se všichni musí naučit žít jako opravdoví ptáci, je už jen krůček k zásadnímu rozhodnutí – vyrazit na rodinný výlet do amazonské džungle. Blu si sice od svých přátel vyslechne spoustu důvodů, proč nemá nikam jezdit a jaká nebezpečí tam na ně čekají. Ale nakonec se zařídí podle tukana Rafaela a jeho rady, že šťastná manželka znamená šťastný život. A tak se ocitnou v amazonské džungli, kde se trochu nečekaně setkají se svými příbuznými a tím skončí i jejich přesvědčení, že jsou posledními modrými papoušky na světě. Blu se navíc v džungli necítí zrovna moc jistě. Jednak zde musí nečekaně čelit svému nejobávanějšímu protivníkovi – tchánovi – a zároveň se vyhnout ďábelským plánům na odplatu, kterou pro něj zosnoval padoušský a mstivý kakadu Nigel. (Cinemart)

(více)

Videa (45)

Trailer 4

Recenze (199)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Come on, lady, don’t let me down.“ Druhé Rio jsem vydržel do konce jen s obrovskou dávkou trpělivosti. Příběh nemohl být šablonovitější, postavy nemohly být stereotypnější a otravnější. Vysloveně protivné byly hlavní mužské postavy, člověk Tulio a papoušek Blue s debilní ledvinkou. Oba dva jsou parodií na veškeré aspekty mužnosti. Neumí se orientovat, jsou to srabi, oba se spoléhají na techniku více než na svoje smysly a oba jsou hrozní podpantofláci. Celou dobu mi vrtala v hlavě otázka, proč? Odpověď jsem nenalezl, ale je jasné, že tento film je výborným příkladem současné krize maskulinity ve filmech nejen z USA. Ale zpět k příběhu. Ten je veskrze nudný, je t oboj hodných proti zlým. Postavy za celou dobu projdou jen malinkatým vývojem, navíc dopředu zcela očividným. Písniček bylo na můj vkus až příliš, takže film ve výsledku působí jako nepovedený muzikál. Animace byla dobrá, ale to je v dnešní době standard. Rio 2 tedy rozhodně nedoporučuji. ()

Leksland 

všechny recenze uživatele

Tak nevím co bych k tomu řekl..Animák co pobaví celou rodinku to rozhodně není.. Vlastně bohužel ani děti.. Kopírka všeho možného, natáhnutý děj s kterým evidentně byly problémy, zkrátka o ničem..Obrovská nuda.. Nejhezčí z toho asi byl ten kelímek co jsme dostali..Myslím, že i malá měla větší radost z kelímku, než z pohádky..Chvíli jsem myslel, že malý přesypu popcorn a budu muset udělat Mrs. Beana a dát si ten kbelík na hlavu, abych na to nemusel už koukat, jelikož to pro mě byl celkem taky horor.. Pak se mě jí zželelo, že jí nebudu dělat ostudu:-) Ne vážně ani jsme nedokoukali.. a šli si dál po svým... víc jak na 2 hvězdy to prostě nemá :-( Na spaní to bude pohádka zaručeně dobrá, budete do půl hoďky tuhý! Kdo ještě nebyl a děcko Vám nevyhrožuje, že pokud neuvidí Ria, že to nepřežije je zbytečnost na to chodit.. Ale co se dá dělat tvůrcům vydělal...a jím to stačí, ale mě osobně a co jsem viděl v kině tak se nebojím použít slůvko nám ne!!! Radši počkejte na Jak vycvičit draka 2.. Nevím zda dosáhne kvalit jedničky.. Ale bude to zaručeně větší jistota.. A my se s malou už moc těšíme.. :-) ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Neinovativní, nepřekvapující a méně vtipný odvar prvního dílu. Po hudební stránce stále skvělé, stále výborná animace s milým dětinským příběhem a sem tam úsměvným vtípkem, která napoprvé fungovala velmi dobře, tak na podruhé již ztrácí na dechu. Druhé Rio je další z řady sequelů, které sice neurazí, zato ničím nepřekvapí a jedno shlédnutí bohatě stačí. I tak se ale stále jedná o solidní zpříjemnění večera. Průměr... 3* ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Prijde mi, ze radoby recenzenti tady nemaji s animaky absolutne zadne zkusenosti nebo minimalne nechapou, na jakou cilovou skupinu miri. A netusim s cim srovnavaji, ale zrejme videli maximalne Bolka a Lolka - uvedomujete si ze tahle polska pic..ina, kterou kreslili snad retardi ve cvokarne ma stejne hodnoceni??? "Rio 2" je jeden z nejkrasnejsich animaku vubec (navic opet 3D). Od jednicky se graficky az tolik nelisi, i kdyz zde pribylo urcite hromada renderingu - v nekterych scenach je stovky postav, at uz lidi nebo ptaku. Pohyby jsou dynamicke, rychle, nic oko nerusi "neprofesionalitou". Peri je proste dokonale, barvy vyvazene, prostredi Amazonie krasne vystizene se spoustou zivoc. druhu. Ustredni brazil. pisnicka "Você Chegou" od Barbatuques (v angl. jako "Beautiful Creatures") je primo bozska. Cele mi to navic prislo o chlup vtipnejsi nez trochu unyla (i kdyz take vizuelne krasna) jednicka. A k tomu cenny ekologicky podtext, ktery pochopi kazdy. Vpodstate je to docela podobne "Happy Feetovi" (2006). Takze se ptam - kde je problem? Bozi HF ma 54% a pritom je to oscarovy animak. Odpovim si sam - hodnoti zde prilis stari nebo nezkuseni recenzenti na to, aby dokazali zopovedne a fundovane posoudit tenhle typ filmariny. Jinak si to nedokazu vysvetlit. Tohle je film pro decka, s fotbalove letni jizanskou atmosferou (ze by reklama na MS 2014? :)...a v tom smyslu to plni ucel. A navic ma legracniho mravenecnika a "superrychle" zelvy ;) ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Zbytečný a absolutně nezáživný animák, který pouze recykluje jedničku a spoléhá na přehnanou barevnost a na fakt, že se pořád něco děje. Bohužel to moc nefunguje, protože tvůrci sice chtějí, aby to byla oddechová podívaná, jenže přicházejí s poměrně velkým množstvím epizodních postaviček, jejichž význam je nulový a ve většině případů jsou otravné. Mravní ponaučení tu moc nefunguje, protože působí hodně násilně dodané a jeho účinek se moc nedostavuje. V podstatě tu kromě vizuální stránky není co chválit, protože všechno už jsme viděli jinde a mnohdy i lépe. Dabing je sice slušný, ale příliš to už nevytrhne, navíc písničky znějí opravdu příšerně a zejména rapové vložky jsou takřka utrpením. Kdyby Rio 2 zůstal jen na videu, moc by se toho nestalo, protože je opravdu jen nezajímavou a místy nudnou rutinou, která nemá co nabídnout a spoléhá opravdu jen na to, že díky názvu na ni přijdou rodiny. 50% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (9)

  • Na talentovej súťaži komáre predvádzajú krátky úryvok z diela Wolfganga Amadea Mozarta "Rondo Alla Turca". (patrik1177)
  • Brazílie použila film jako reklamu na oslavu nového roku v Copacabana Beach. (R.K.)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama