Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když brutální gang ovládne malé hornické město, jeho členové v chladnokrevném souboji o moc zavraždí vlastního šéfa, Guerrera Hernandeze (Danny Trejo). V pekle se Guerrero ocitá tváří v tvář samotnému Satanovi (Mickey Rourke), který za ním přichází s troufalou nabídkou. Pokud mu Guerrero donese šest duší členů jeho bývalého gangu, unikne věčnému zatracení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (124)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Mně se to ale celkem líbilo. Nic jsem od toho nečekal, ale něco málo jsem dostal. D. Trejo hraje zase to svoje a zase mu to jde. Westernové filmy se dnes už moc netočí, tak jsem rád za každý filmek navíc. Děj nestojí za moc, je to primitivní, ale tuctová zábava se přece jen někdy hodí. M. Rourke byl taky moc fajn a na D. Meyer se dá koukat asi pořád a všude a ať má na sobě cokoliv :). U mě spokojenost. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nóóó, ať to napsal kdokoliv, je to hotový trhák........... Úvodních pět minut je nádhernejch. Kreslené, povedená hudba, herci no prostě začátek, který vás strhne přímo do děje. Zatím to šlape. Banda zlodějů a vrahů se posléze vydává do města Edenlake, aby zde uloupili zlato z místní banky. Pak dochází k očekávané zradě a někdo při ní zemře. Byl jsem překvapen kdo to je, ale jen na chvilku. Městečko je posléze přejmenováno na Tombstone. (Pohřební kámen). To vše ani ne za patnáct minut. To pravé Peklo totiž teprve přijde. CITÁT - Není snad krásnějšího zvuku, než zoufalí nářek trpícího.......... DIALOG - GUERRERO - (Danny Trejo) - Máte na skladě nějaké rakve? REVEREND - (James Jordan) - Proč? Vy s nima podnikáte? GUERRERO - Dá se to tak říci. REVEREND - Kolik jich potřebujete? GUERRERO - Šest............. Mickey Rourke (Black Smith) vypadá příšerně a Dany Trejo je jako vždy charismatický. Film má pár viditelných chyb. Například obrácený kříž vypálený na hrudi prostě v některých záběrech není na hrudi vidět..... nebo hodiny v salonu - po roce začnou tikat, ale v některých záběrech je vidět, že opět stojí. Ale to jsou jen takové drobnosti. V Tombstone bude tak jako tak pěkně horko. CITÁT - ....a ten teď hnije v zemi........... Po půl hodině to ztrácí tu úvodní krásu, přidávají se logické chyby, špatný střih, divné momenty a zmatečné scény. Ale i přes těch několik nedostatků je to velmi koukatelné až lehce Tarantinovské. CITÁT - Čas běží....... Jo a i kamera je někdy povedená. Dám tomu tři za 60%. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kdo čekal něco jiného než béčkovou sračku, musí být zákonitě zklamaný. Už jenom podle názvu se dá uhádnout, že to nebude žádný festival neotřelých nápadů a filozofických pojednání. Na druhou stranu je to svižný a drsný masakr, který se s postavami moc nesere a svojí stupiditou a jednoduchostí spolehlivě baví. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No má to kurevsky televizní look a není to zase až taková řežba jak slibuje název, ale i když se jedná jenom o lehce nadprůměrný béčkový počin, tak musím přidat hvězdu navrch, protože když to porovnám z některými skvosty ve kterých Trejo v poslední době hrál (jako já mám toho zjizvenýho drsňáka celkem rád, ale bere fakt úplně všechno a hraje v kdejaký mrdce) tak je to o třídu lepší. Takže vcelku spokojenost a beru to jako předkrm před dlouho očekávaným návratem pana Mačety.70% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

To jsem zase ale jednou šlápl do …, ehm, pardon, sedl na lep :-). Takže co bylo v nabídce. Zaběhlý béčkový režisér s již pár slušnýma kouskama na pažbě, který se nebojí drsnosti a násilí. V hlavních rolích Trejo a Rourke. A zápletka nabízející nekompromisní western, s kořením jako peklo, krvavá pomsta a plno brutální, brakové zábavy, to vše podpořeno názvem, evokujícím tyto radůstky. Prostě jen těžko odolatelná lákadla. Samozřejmě všechno je ale úplně jinak. Rutinní béčkový režisér se zkrátka projevil jako rutinní béčkový režisér, který si zřejmě myslel, že třemi zpomalenými záběry udělá ze své novinky kultovní cool biják, u kterého budou všichni uznale pokyvovat, jaký to má jak on, tak jeho produkt styl a grády. Ubohé, směšné, trapné. Jeho „um“ se ovšem projevil především v převedení samotného, původně určitě ne tak špatného námětu, který nedokázal jakkoliv oživit, či obohatit, spíš tedy naopak, celý ho pěkně z ostra poslal do sraček. O naději v podobě alespoň tedy nějakého toho béčkově ostřejšího násilí jsem také přišel hned na začátku, nevím jestli se tedy bál, že by tím proti sobě poštval třeba filmovou akademii udělující Oscary a přišel tak o možnost být nominován, ale v tomto typu filmu to prostě bez krve a brutality nešlape a zde se to jasně projevilo. A v neposlední řadě, Trejo a Rourke jsou chlapíci, u kterých nepochopím, jak jsem se mohl nechat zlákat jejich jmény, ale stejně mě jen tak mimochodem trochu mrzí, že se Mickey po svém comebacku s Wrestlerem opět utápí v těchto produkcích. Takže, verdikt je jasný, Řežba v Tombstone je jednoduše špatný, laciný, bezvýznamný béčko, bez jakékoliv funkčnosti, nápaditosti a přitažlivosti.Škoda, mohla to být fakt slušná jízda, kdyby... všechno bylo úplně jinak. To jsem chytrák, co 8D? ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Po tom, čo Mickey Rourke v Bukurešti pri natáčaní videl množstvo zúbožených túlavých psov, sa rozhodol založiť útulok veľkosti futbalového štadióna pre viac ako 100 000 psov, do ktorého plánoval investovať až 2 000 000 amerických dolárov. (whack)
  • Poté, co společně Guerrero (Danny Trejo) a Calathea (Dina Meyer) odjíždějí z dolu na dostavníku zpět do města a jsou pronasledování bandity, je v několika záběrech vidět Calathea s puškou v ruce. V dalším záběru však puška mizí, poté se opět objevuje a nakonec ji znovu bere do ruky. (Beo.wulf)
  • Během přestřelky v baru můžeme zahlédnout prchající, nahou dívku s viditelně silikonovým poprsím. Což v 19. století nebylo možné. (Lumberjack)

Reklama

Reklama