Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Prosím vás všechny, dabing řešte jinde. Protože tady jde o film. Nelíbí se mi, že je tady hlavním tématem právě dabing. Ale teď k filmu samotnému. Dost mě překvapilo, jak pozdě se sem film na dobu své výroby dostal. Ale není o nic horší než ty ostatní, mně se docela líbil. I když to bylo trochu slabší než třeba četnická série nebo Piti piti pa a ostatní. Výborně jsem se u filmu bavil, hlavně byl dost zábavný ten nápad, jak se celá rodina podílí na vyloupení banky. A závěr je docela vtipný a nečekaný. A teď dabing. Já vím, že vám všem leží v žaludku od té doby, co Filipovský nežije. Ale vážně jsem o panu Faltusovi přemýšlel i já. Teď si však myslím, že trošku přehrával a zbytečně moc šišlal. Přesto i jemu patří poklona, jak se dokázal s de Funèsem vypořádat. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Výborná, vtipná a nadčasová komedie. Louis zde hraje sympatického človíčka a líbí se mi, jak celý rodina drží pohromadě a umanutému tatínkovi pomáhají. Český dabing není nejlepší, je znát, že Funése nedabuje profesionál ale na druhou stranu Václav Faltus odvedl velmi dobrou práci, když si uvědomíme, jak těžké to pro něj asi muselo být, aby důstojně nahradil hlas mistra F. Filipovského. Není mu sice tak dobře rozumět ale stačí jen chvíly a divák se zvykne. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že místo filmu se tady hodnotí pouze dabing Faltuse. Film patří podle mě k tomu lepšímu, co Funés natočil a jenom se divim, že se do ČR dostal až tak pozdě. Možná se mi film taky líbil, protože všechny četníky, fantomase a další už znám skoro nazpaměť a tohle bylo zase něco novýho. A co se týče dabingu, tak já jsem za Faltuse vděčnej. Francouzsky neumim ani slovo a ten jazyk je mi na poslech protivnej, takže francouzský filmy s titulkama moc rád nesleduju. Pokusy s dabingem Krampola nebo Lábuse dopadly dost otřesně, takže ZLATEJ FALTUS. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Banka mu "vzala" peníze a on je chce zpět. Kdo by si myslel, že to půjde tak lehce, bude na omylu. Jelikož Victor Garnier je popleta a vše, i když to má skvěle promyšlené, se mu nedaří. Louis de Funes je sice hlavním tahounem a sekundují mu v pozdějším dobách taktéž známí herci, ale bohužel i přesto, to není ono. Možná jsem čekal kdo ví co, ale prostě pořádně jsem nenasmál, jestli vůbec pousmál, tak to bude hodně. I přes tento hřích u komedie se jednalo o slušně strávených 85. minut s neotřelým vykrádáním banky. Komedie ze staré školy, jenž vezmou za vděk snad jen fanoušci. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Situační černobílá komedie s maličkým ale o to více vynalézavým obchodníčkem, který za žádnou cenu nenechá padnout rodinu hlady, zvlášť, když mu farář v kostele nevědomky dodá kuráže a sám pán ředitel banky mu nevědomky prozradí vše o jejich nedobytném sejfu...scéna, kdy se probourají omylem jinam je nezapomenutelná. :) 70% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama