Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Že by divák po shlédnutí této komedie změnil svůj pohled na herectví Louise de Funese nebo na francouzskou kinematografii první poloviny 60. let, tak to ani náhodou. Jde v podstatě o klasickou komedii své doby, která je zajímavá snad jen tím, že v ní hlavní roli hraje pozdější velká hvězda Louis de Funes. Všechny prvky, na kterých založil svůj úspěch, tedy divoká gestikulace, choleričnost a chaotičnost chování, energie, která z jeho postavy čiší, jsou už přítomny a tenhle kousek je jedním z filmů, které ho přivedly na výsluní. Jak je pro francouzské snímky tohoto ražení typické, lehké téma je doprovázeno určitou mírou společenské kritiky systému podaného komickou formou. Příjemná je stopáž, pouhých 85 minut v době, kdy jsme zvyklí na dvou až tříhodinová "veledíla", je opravdu osvěžujících. Scénárista do téhle stopáže dokázal kupodivu vměstnat všechno podstatné. Jak vykrást banku je komedie o tom, že rodinný podnik může vést nejen obchod, ale také tunelovat banku, a že rodina, která drží při sobě, je nade vše. Celkový dojem: 75 %. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Především dík patří North video a hlavně vynikajícímu imitátorovi Václavu Faltusovi, který nabídku North video přijal a svou roli dabéra zvládl na jedna mínus (trošinku tam bylo šišlání). Přijímám tento podařený krok jako vynikající řešení náhrady dabingu zesnulého Františka Filipovského a velmi bych si přál, aby spolupráce pana Faltuse s North video pokračovala i v dalších, u nás neznámých titulech s Louis de Funèsem. Příkladem takové následné spolupráce by mohl být dabing na stejně zajímavém snímku Une souris chez les hommes (Myšky dvou mužů) a mnoha dalších. Díky, díky, díky. POZNÁMKA: "Zelňačka" by zasloužila předabovat. ... Více na http://www.novinky.cz/kultura/175092-imitator-faltus-namluvil-celovecerni-film-s-louisem-de-funesem.html ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ještě než se Funés, českým a vlastně všem divákům předvedl jako nezapomenutelný Četník, představil se v této, bohužel silně nevýrazné komedii, kde už naznačil, jak se bude do budoucna herecky projevovat, ale film mu nenabízí dostatek možností, aby svůj talent naplno zužitkoval. Díky bohu za jeho další, výraznější a mnohdy nezapomenutelné role. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Film je to naprosto průměrný, vzhledem k tomu, co Funes točil, spíše podprůměrný. Na jedno zhlédnutí použitelný však je. Jen bych připodotkla k dabingu: jestli skutečně Faltus celou roli namluvil za jeden den, klobouk dolů. Není profesionální dabér, ale to prakticky nebylo znát. Chyboval spíše ve svém oboru, tedy v imitaci, když mu mnohdy z důvodů nadměrného šišlání nebylo rozumět. Věřím však, že kdyby dostal více prostoru ke kvalitní práci, byl by výsledek skvělý. Některé pasáže to totiž naznačují. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Tak moc jsem se těšila na komedii, kterou jsem objevila jen náhodou. Louise de Funés byl opravdu obdivuhodný herec. Nápad dobrý, jenže jsem měla problém začátek nápadně připomínal Darebáčky od W. Allena, který je samozřejmě natočil o mnoho let později,ale pro mě jsou svižnější a vtipnější. Nemůžu vychválit dabing Faltuse, nechytalo mě jeho šišlání, sotva jsem rozuměla. Pro mě 3*nemůžu dát víc. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama