Reklama

Reklama

Bývalý tajný policista Phil Broker se rozhodne odejít do civilu poté, co se nepovede jedna speciální akce. Je přesvědčen, že malé venkovské městečko mu zabezpečí klid na výchovu jeho dcery a se svým dávným kamarádem tam chce začít podnikat. Netuší však, že místní drogový mafián se ho hodlá zbavit tím, že informuje Brokerovy bývalé nepřátele o jeho pobytu. Na policistu ve výslužbě tak čeká další z bojů o život, tentokrát ale zároveň i o život jeho dcery. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (438)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Za posledních několik let, rozhodně jedna z nejlepších Stathamových sólovek. Film nepřináší nic nového, (bývalý policajt, který se v utajení snaží vychovávat dcerku a vyhýbat se problémům) ale vše známé podává přijatelným a zábavným způsobem a Statham je málokdy takto charismatický. O akční jízdu se ale rozhodně nejedná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Malý kvíz pro pomstychtivé motorkáře a pseudogangstery z louisianského venkova. Když se pan Statham rozhodne, že chce spravit dům, jezdit s dcerou na koni, nosit flanel, rejdit se školní psycholožkou a vůbec klid pro sebe a své blízké, tak vy mu ho: a) dopřejete a vůbec vás nenapadne šahat mu na kotě, b) nedopřejete, protože se chcete zblízka podívat na vzorek podrážky jeho obuvi, c) nedopřejete, protože rádi prorážíte hlavou boční sklo svého auta, d) nedopřejete, protože milujete to pálení, když vám broky pronikají kůží. Člověk by nevěřil, kolik se na takovou triviální otázku sejde špatných odpovědí.. Scénárista Stallone není žádný Charlie Kaufman, což se projevilo v toporně napsaném vývoji některých postav a oslích můstcích (složka doma ve sklepě), nicméně kdo má rád mantinely vymezený prostor, ve kterém se Statham už léta pohybuje, nemůže být zklamán. A pochybnosti ohledně castingu Jamese Franca? Dle mého do role de facto neškodného maloměšťáckého majitele varny, který v konfrontaci s vyšší ligou poznává „že Praha není zasraná Boleslav“, zapadl (i se svým baby facem) dokonale. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Lepší průměr. Jako drsňáckou Stathamovku bych možná hodnotil i za čtyři, protože oproti jiným jeho přepáleným akčňákům mě tento fakt bavil. Plusem jest i celá kupa známých herců, no bohužel místy patetické chování postav a laciné zakončení táhnou Homefront spíše do jednohubkového průměru. Kdyby se tvůrci soustředili v druhé půlce filmu více na postavy než na přestřelky a honičky, byl šťastný na plné čtyři bludišťáky. Ale kouknout se na tento filmu rozhodně dá. 69% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nielen mizerná ponuka dobrých filmov ma donútila upraviť kritériá hodnotenia. Ide najmä o to, aby som hodnotil filmy podľa žánrov a nie podľa nejakých univerzálnych kritérií. Tento Stalloneho-Stathamov film môže poslúžiť ako príklad. Nepredstavuje žiaden scenáristický, filmársky ani herecký zázrak, neprináša prakticky nič také, čo by sme už predtým nevideli, ale na druhej strane je dobre pozerateľný a to tiež nie je málo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Největší hrozba civilizované společnosti? Burani! Více v mixu další nové akčnější verze Straw Dogs, volného pokračování Running Scared a amerického remakeu Honu. Fakt to tam všecko je! Škoda přepáleného finále, jinak bez výhrad. Takže piš dál, Slyi, a příště ať si tam klidně zase dají do huby Franco se Stathamem. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Winona Ryder povedala, že prijala túto úlohu, pretože jej dovolila preskúmať pre ňu úplne niečo nové. (chesterko)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Reklama

Reklama