Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Policajt nebo rošťák je Jean-Paul Belmondo přesně takový, jakého ho mají diváci nejraději. Tvrdý, neústupný, trochu samotářský, ale především vždy obklopen krásnými ženami a vždy nad věcí. Do Nice přijíždí inkognito divizní komisař oddělení vnitřního vyšetřování Stan Borowitz, specialista na čistky uvnitř policie. Vše totiž nasvědčuje tomu, že nedávno zavražděný komisař Bertrand byl v úzkém spojení s místní mafií. A není zdaleka sám. Policejní inspektoři Rey a Massard jsou do vraždy přímo zapleteni, je tedy nutné je usvědčit a policii očistit. Borowitz má vlastní netradiční prostředky a postupy a rozhodne se vyvolat válku gangů, která by jako první vydala oba zkorumpované inspektory. Nečekaný příjezd neposlušné dcery Charlotty vše zkomplikuje. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (303)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Belmondo rošťák, film polda. Nějak mi to nešlo k sobě, dost možná za to ale může Krampolův dabing, který je tvárný asi jako ocel za studena. Já vím, že to je už nějaký ten pátek, ale to tenkrát dabéři neměli ve studiu telku, aby se mrkli, jestli ta postava zrovna utíká, brečí nebo kadí? Najdu si originál, slibuju, pak dám vědět. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že tento film byl v osmdesátých letech pro mládež do osmnácti let nepřístupný. Dnes už ani nemá označení - Pro děti do dvanácti let nevhodné. Ten čas letí. Hláška J. P. Belomonda - Tlusťochu zaplať !!! se používá i dnes. Stále se usmívající Jean Poul Belmondo v krimi komedii ve které si zahrál policajta i rošťáka. Pohodový filmeček, který se dá sledovat v jakoukoliv roční dobu. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul si pravdepodobne vytrhol jednu celoživotnú postavu šarmantného darebáka a žil s ňou desiatky rokov. Čiže nech sa snaží, kto sa snaží, všetko mu vychádza, nikto ho neprekukne, ide si za svojim a vždy to dosiahne. Venovať sa teda detektívnej linke je z cesty a dôležitejšie budú fóry a režijná dynamika. Väčšina z toho v zásade funguje, akurát som z takýchto fopá trilerov prepozeraný a vychutnávam si to len z takej tej podvedomej roviny, kde nevnímam každú súvislosť, pretože keby som tak činil, dal by som takýmto veciam asi zbohom. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Tenhle film samozřejmě nelze brát "vážně". Je to od začátku do konce velmi slušně natočená komedie, rozhodně jedna z nejlepších s Belmonem. Klamný dojem "oscilace mezi žánry" je asi dán tím, že zaprvé nejde o permanentní řachtandu se splašenou honičkou na konci (jak bychom od francouzské komedie čekali) a navíc je to řemeslně velmi slušně natočený opus. Kamera, herecké výkony i skvělá jazzová hudba by vskutku mohly patřit i k filmu "vážně míněnému", ovšem představovat si, že je "vážně míněný" i děj, to přece vážně nemůžete "myslet vážně", milí tříhvězdičkoví rýpalové... Celkový dojem: 75% ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

"Časy jsou zlé, Kamile..." Tak zní slova Jeana-Paula Belmonda alias Antonia Ceruttiho alias divizního komisaře Borowitze. Policajt nebo rošťák je můj nejoblíbenější film s Belmondem, který si můžu pouštět pořád dokola a nikdy mě neomrzí. Georges Lautner byl výborný režisér. Není tu jediné hluché místo. Skvělý scénář s geniálními hláškami (Michel Audiard), akční scény, ikonická hudba Philippeho Sardeho a především mimořádné herecké výkony; úchvatná Marie Laforet a samozřejmě vždy dokonalí Michel Beaune, Michel Galabru či Charles Gérard. Legendárním záporákem zůstává Claude Brosset v roli "tlusťocha" Achilleho. Samotný Belmondo pak předvádí svůj dost možná nejlepší výkon. Policajt nebo rošťák si zaslouží to nejlepší hodnocení, protože je jak nestárnoucím klenotem francouzské kinematografie, tak hlavně proto, že je v něm všechno to, co se v dnešních filmech už jen tak nevidí. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (20)

  • Natáčelo se mimo jiné ve městě La Turbie. Filmový kemp Pylone se pak nachází ve měste Antibes ve Francii. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama