Reklama

Reklama

Bazén

  • Francie La Piscine (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Alain Delon, Romy Schneiderová a bazén plný lásky, zášti a žárlivosti... Novinářka Marianne prožívá dovolenou v luxusní vile na pobřeží Středozemního moře s přítelem Jean-Paulem, neúspěšným spisovatelem, který nyní pracuje v reklamě. Vilu jim půjčili přátelé, kteří na léto odjeli do zahraničí. Marianne a Jean-Paul jsou spolu již přes dva roky a zdá se, a na první pohled je jejich vztah harmonický. Na neohlášenou návštěvu přijíždí Harry s osmnáctiletou dcerou Penelopou. Harry je úspěšný, modrooký krasavec, bývalý Mariannin milenec. Je přirozené, že se Jean-Paul neubrání žárlivosti. Napětí stoupá, zejména, když se Jean-Paul začne sbližovat s Penelopou. Ta mu otevřeně řekne, co si o něm její otec myslí: že je budižkničemu, který to nikdy nikam nedotáhne, že mu Marianne přenechal, když… Krásná letní atmosféra je pryč, je to návštěvou Harryho nebo si to Jean-Paul s Marianne nesou v sobě. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (109)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Na Birkinové se mi líbí podle ní pojmenovaná Hermés kabelka, jinak se podivuji, jak ošklivé, nesympatické toto brutálně Freddie- Mercury-křivo-zubaté anorektické káče s šarpejíma očima v mládí bylo. Pochválím skvělý účes a minimalistický oděv, který na ni pověsili. Ale jelikož ve své době platila za skutečnou sexuální ikonou, zároveň připouštím chybu v příjímači. Nevadí. Mně pije krev i na kytaru kňourající, mňoukající, krákající Gainsbourgová, se kterou ztrácím trpělivost v každém filmu, čili jde o osobní averzi vůči mně nesympatickému genu této famílie. V kombinaci s okouzlující, temperamentní Romy, na kterou jsem se nemohla vynadívat jak herecky, tak esteticky to bylo nebe a dudy. Delon fajn, pomíjím zájem o pometlo, Ronet slabý, komisař peckovní. Film není pro každého, řadu diváků bude nudit, mně se líbil, tento styl filmů ze šedesátých let alias Hitch si dávám s oblibou. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já prostě podobný typ filmu miluju. Miluju, když dramatickou scénu nezvýrazňuje hudba, ale jen pohledy očí. Samozřejmě na tohle je potřeba herecký extratřídy, ale to v případě Alaina Delona a Romy Schneider je samozřejmost. Navíc jsou to nejen mimořádní herci, ale i krásní lidi. Při pohledu na Delonovu postavu jsem rád, že jsme se sprchoval před filmem, protože vidět se po filmu....no, prostě nerad chytám mindrák těsně před spaním. Stejně obdivuju holky, když koukají na Delona a pak jdou a dají pusu tomu svýmu nedelonovi v křesle, s lahváčem v ruce. A Romy ? Jak by řekl kůň "pffrrrr". Herecký koncert a dusnou atmosféru nedělají jen herci, ale i vynikající práce Jacques Deraye, vzpomeňme třeba na Povídku o policajtovi, on prostě tohle umí dokonale. Jacques Deray by totiž i z dvouhodinovýho záběru na hovno, dokázal udělat drasťák. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Člověk tu čeká detektivku (přítomnost Delona, režiséra Deraye a žánr krimi, thriller) a dostane podivné existenciální drama, které mi spíše evokovalo filmy italské produkce, (čemuž pomáhá i prostředí) které po celou dobu a velice pomalu směřuje k tomu, co divák tuší prakticky od začátku. Ovšem než se k tomu dopracuje, trvá to táááááák dlouho. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto nehoraznej mega opruz a totalni nuda od zacatku do konce. Pribeh absolutne o nicem, neco malo se zacne dit az po 90 minutach, herci, ackoliv je na ne peknej pohled, tak nemaj prakticky co hrat a tak jen tak divne zamyslene cumi. Obcas sice nejaka fajnove natocena eroticka scena, celkove film solidne natocenej, ale proste sledovat dve hodiny par postav, co posedavaj a polehavaj okolo bazenu je k nepreziti. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavé ztvárnění vztahu, které je Jean-Paulem (dobrý Alain Delon) plasticky měněn podle potřeby a vnitřního rozpoložení. Jeho partnerka Marianne (nyní už půvabná Romy Schneider) prožívá nejdříve idylu, poté úplný rozpad a opětovné sblížení. Jejich přítel Harry (Maurice Ronet) je přitahován Mariannou a nakonec zabit Jean-Paulem z kombinace uražené ješitnosti, dobyvačné touhy, opilosti a pomstychtivosti. Harryho dcera Penelope (Jane Birkin) se stane rozbuškou mezi nimi. Ona svého otce nenávidí, protože se s ní hlavně chlubí jako se svojí novou trofejí, i když jako dcerou. A je mladicky přitahována k Jean-Paulovi a způsobí krizi v jeho vztahu. Nakonec vražda, která se měla stát začátkem nového života a nového vztahu, naopak posílá cizí prvek pryč a stabilizuje se určitý odosobněný faktor a sobectví ve staronovém vztahu. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (26)

  • Práve počas nakrúcania tohto filmu vypukla Markovićova aféra. Telo Stevana Markovića, Delonovho bodyguarda, bolo objavené na verejnej skládke v dedine Élancourt, Yvelines, 1. októbra 1968, pričom tlač Delona so smrťou spájala. (Arsenal83)

Reklama

Reklama