Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší Bažanti, hodně díky posile jménem Michel Galabru, nevídaně ucelenému ději a dodnes aktuálnímu „globalizačnímu“ tématu. Kdosi tu jeden z filmů Les Charlots přirovnával ke Kameňákům – na to se dá říct jenom: kéž by. Kéž by někdo u nás uměl ty lidové řachandy natočit takhle hravě a s takovou noblesou. Nicméně, přiznávám, ke čtyřem i tentokrát pomohla nostalgie. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jak smutně skutečné je, že nakupování v supermarketech se za těch čtyřicet let moc nezměnilo... Například tvůrci Českého snu by mohli vyprávět. No ale jinak jsem se u toho chechtala od začátku do konce. A od té doby, co jsem viděla Velký bazar, že snažím najít v Kauflandu mezeru mezi regálama, kde by se dalo vegetit, popíjet, pozorovat škvírama šrumec a děsit zákaznice. ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Parádní začátek! Neuvěřitelný blbosti až jsem se chytal za hlavu a to ve správnym tempu, takže jsem se fakt musel prvních 15 nebo kolik minut skoro pořád smát. Prostě čtyři pořádný hovada. Do tý doby, než postavili supermarket, tak to byla sranda excelentní. Ve zbytku už byly i semtam nudný nebo vyloženě blbý legrace, ale nestačilo mi to zkazit ten prvotní dojem. Francouzi si prostě umí dělat srandu hlavně sami ze sebe! (80%) ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Zidi ty komedie ("božské" komedie) prostě umí a tahle je opravdu skvost. Parádní film, který mohu shlédnout nespočetněkrát a stejně mě nepřestane bavit. Nejlepší film s Les Charlots, no ikdyž to většina jejich filmů je skvělá. Jediná nevýhoda je to, že pokaždé při tom filmu dostanu obrovský hlad a chuť na něco dobrýho, když tam vidíte, jak se tam žere a pijou samé dobroty :D ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie, která ukazuje marný boj drobných živnostníků s velkými společnostmi, které ty malé válcují všemi možnými způsoby. Čtveřice Bažantů Gérard (Gérard Rinaldi), Jean (Jean Sarrus), Phil (Gérard Filipelli) a Jean-Guy (Jean-Guy Fechner) předvádějí eskapádu v neschopnosti normálního pracovního procesu a tak pomáhají Emilovi (Michel Galabru) ve jeho marném boji proti obřímu supermarketu. Obě strany vytahují nápady, zasazují si rány, aby nakonec Emile ve svém boji podlehl za obrovskou sumu peněz při nucené dražbě jeho obchodu. Je ukázána prodejnost těch malých, marnost zdravé konkurence a tím vytrácení veškerých půvabů všedního života a potírání národních skvostů a zvyků. Z dalších postav je nutno zmínit šéfa obchoďáků Félixe Boucana (Michel Serrault) a Jacquese (Jacques Seiler), který se z nespokojence stává vedoucím ochranky obchoďáku. I když proti partě Bažantů je naprosto bezmocný. Příjemné, a i přes určitou přehnanost to působí příjemnějším a zábavnějším dojmem než přechozí. Zábavné a smutné ve své komickém upozorňováním na začínající globalizaci a potírání těch půvabných tradičních krás života. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Když jsou Les Charlots u píchaček, vylézá mistr ze dveří a na silnici stojí větší auto, když ale Les Charlots vstupovali dveřmi do práce, žádné auto tam nestálo. (Stocki)
  • Ve scéně, kde se začíná rozjíždět “mašina“, na které Phil a Jean-Guy krájeli salám si na stole všimneme láhve s bílou etiketou. Když mašina sjíždí ze stolu, láhev je položena pod stolem. (Stocki)
  • Emilův krámek se nachází na adrese Route du Pavé Blanc 135 v Clamartu. (NiaWolf)

Reklama

Reklama